Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2011

Κύπρος: Απεργία πείνας 67 κρατουμένων μεταναστών

Στις 24 του Οκτώβρη, οι 52 από τους 65 μετανάστες που κρατούνται για περισσότερους από 6 μήνες (κατά παράβαση ακόμα κι αυτού του Ανωτάτου Δικαστηρίου) στο «Μπλοκ 10» των Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου, κατηγορούμενοι, για «παράνομη διαμονή στη χώρα», και με «άρνηση επαναπατρισμού» για κάποιους, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Ακολούθησαν δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενός αλγερινού μετανάστη, πατέρα δύο παιδιών, στις 27/10, ο οποίος ζητούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του, κι ενός Σύριου, στις 28/10, ο οποίος κρατούνταν για περισσότερο από ένα χρόνο κι επίσης επιθυμούσε την επιστροφή στην πατρίδα του. Ενώ και οι δύο μεταφέρθηκαν σε… ψυχιατρική κλινική, άλλοι 15 μετανάστες ξεκίνησαν, στις 1/11, απεργία πείνας στα κρατητήρια Λακατάμειας.
Εκεί, μάλιστα, είχε πεθάνει πριν από λίγες εβδομάδες κι ένας γεωργιανός μετανάστης. Την ίδια στιγμή, κι ενώ το θέμα έχει υποβαθμιστεί απ' τα κυπριακά ΜΜΕ, τους ασκούνταν πιέσεις, εκβιασμοί και απειλές για στέρηση του δικαιώματος των παιδιών τους να φοιτήσουν σε σχολεία, με στόχο να σταματήσουν την απεργία πείνας. Η απεργία τους τελικά σταμάτησε στις 3/11, μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών πως θα επιλύσει τα αιτήματά τους, που δεν είναι άλλα απ’ την απαίτηση της διακοπής στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.
Η «τύχη» των μεταναστών εργατών, θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και της εξαθλίωσης των χωρών τους, είναι η ίδια στις χώρες που τους «υποδέχονται». Είναι αυτή της αιματηρής εκμετάλλευσης απ' το κεφάλαιο, για την αποκομιδή υπερκερδών, της εξαθλίωσής τους, της περιθωριοποίησής τους, όποτε «περισσεύουν», της κρατικής, παρακρατικής, αστυνομικής και ρατσιστικής βίας. Τόσο στην Κύπρο της «αριστερής» (τρομάρα της!) διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ όσο και στην Ελλάδα, στην Ιταλία και τις ιμπεριαλιστικές χώρες της «προηγμένης» Δύσης.