Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2011

Οργή και συγκίνηση στην κηδεία του Κοτεσβάρα Ράο
Ανακοίνωση του ΚΚΙνδίας (Μαοϊκού)

Συμπαθούντες μαοϊκοί, επαναστάτες συγγραφείς, τραγουδιστές, εκπρόσωποι διαφόρων λαϊκών οργανώσεων, ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων και εκατοντάδες άλλοι, τίμησαν τον δολοφονημένο μαοϊκό ηγέτη Κισέντζι στο πατρικό του χωριό Πενταπάλι της Άντρα Πραντές.
Μεγάλος αριθμός ανθρώπων πήγε στο σπίτι του για να τον τιμήσουν και να παρηγορήσουν τα μέλη της οικογένειας του. με σταυρωμένα χέρια οι πενθούντες πέρασαν μπροστά από το γεμάτο με λουλούδια φέρετρο ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν εντονότατη.
Μαοϊκοί συμπαθούντες λένε ότι πέρασαν να δώσουν τον τελευταίο «κόκκινο χαιρετισμό» στο σύντροφο που άφησε το σπίτι του 35 χρόνια πριν για να προσχωρήσει στο κίνημα και να αγωνιστεί για τους καταπιεζόμενους.
Το τελευταίο αντίο του μέλους του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) θα δοθεί την Κυριακή στις 1μμ.
Με επικεφαλής τον επαναστάτη τραγουδιστή Γκαντάρ δεκάδες καλλιτέχνες τίμησαν τον νεκρό ηγέτη τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια.
Το σώμα του Κισέντζι μεταφέρθηκε στο χωριό του από την αστυνομία με ισχυρή συνοδεία.
Η μητέρα του Κισέντζι, Μαντουράμα ήταν απαρηγόρητη βλέποντας σώμα του γιου της, που από τότε που έφυγε δεκαετίες πριν δεν τον ειχε συναντήσει.
Ο Μαλοτζούλα Κοτεσβάρα Ράο ή Κισέντζι, νούμερο τρία στην ιεραρχία του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού), πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας την περασμένη Πέμπτη (24/11) στην Μπουρισόλε της Δ. Βεγγάλης, 10 χλμ από τα σύνορα με τη Τζαρκάντ.
Οι πρώην σύντροφοι του Κισέντζι, οι φίλοι του από το σχολείο και το κολέγιο ήταν ανάμεσα σ΄ αυτούς που τον τίμησαν.
Η αστυνομία παρέλαβε το σώμα μόλις αυτό έφτασε στο αεροδρόμιο του Σαμσαμπάντ. Η αστυνομία εμπόδισε την απόπειρα μαοϊκών συμπαθούντων να πάρουν το σώμα και να το εκθέσουν σε λαϊκό προσκύνημα.
Η ανιψιά του Κισέντζι, Ντίπα Ράο και ο λογοτέχνης Βαραβάρα Ράο που συνόδεψαν το σώμα από την Κολκάτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την στάση της αστυνομίας.
«Δεν τον σκότωσαν μόνο εν ψυχρώ αλλά μας εμποδίζουν να τον τιμήσουμε όπως θέλουμε», είπε ο Ράο.

Ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό) για την άγρια δολοφονία του συντρόφου Mallojula Koteswara Rao (Kishanji), αγαπημένου ηγέτη των καταπιεζόμενων μαζών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)
Κεντρική Επιτροπή
Ανακοίνωση Τύπου
25 Νοέμβρη 2011

Να καταδικασουμε την άγρια δολοφονία του συντρόφου Mallojula Koteswara Rao, αγαπημένου ηγέτη των καταπιεζόμενων μαζών, ηγέτη της ινδικής επανάστασης και μέλος του ΠΓ του ΚΚΙ (Μαοϊκού)!

Εβδομάδα διαμαρτυρίας από 29 Νοέμβρη μέχρι 5 Δεκέμβρη και γενική απεργία 4-5 Δεκέμβρη!

Η 24 Νοέμβρη 2011 θα μείνει σαν μαύρη μέρα στα χρονικά του ινδικού επαναστατικού κινήματος. Η φασιστική άρχουσα κλίκα των Σόνια Γκάντι, Μανμοχάν Σινγκ , Πρανάμπ, Τσινταμπαράμ και Τζαϊράμ Ραμές, που φώναζαν ότι το ΚΚΙ (Μαοϊκό) είναι «η μεγαλύτερη εσωτερική απειλή», σε συνεργασία με την πρωθυπουργό της Δ. Βεγγάλης Μαμάτα Μπάνερτζι, σκότωσαν τον σύντροφο Κοτεσβάρα Ράο αφού τον είχαν συλλάβει ζωντανό με μια καλοσχεδιασμένη συνομωσία. Η κλίκα αυτή, που είχε σκοτώσει τον σύντροφο Αζάντ τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος μας την 1η Ιούλη 2010, άπλωσε για μια ακόμη φορά τα δίχτυα της και έσβησε τη δίψα της για αίμα. Η Μαμάτα Μπάνερτζι, που είχε χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τη δολοφονία του συντρόφου Αζάντ προτού έρθει στην εξουσία και ενώ παρίστανε ότι έκανε συνομιλίες μόλις πήρε την εξουσία, σκότωσε ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, τον σύντροφο Ράο και έτσι έδειξε ξεκάθαρα το αντιλαϊκό και φασιστικό της πρόσωπο. Οι κεντρικές υπηρεσίες ασφάλειας και οι δολοφονικές υπηρεσίες της Δυτικής Βεγγάλης και της Άντρα Πραντές τον κυνήγησαν και τον σκότωσαν με ύπουλο τρόπο σε μια κοινή επιχείρηση και τώρα διαδίδουν ότι αυτό έγινε σε ένοπλη σύγκρουση. Ο υπουργός εσωτερικών ενώ λέει ψέματα ότι δεν γνώριζαν ποιος ήταν αυτός που σκοτώθηκε στη σύγκρουση ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα κατά του μαοϊκού κινήματος. Έτσι αποκαλύπτει τη συνομωσία πίσω από τη δολοφονία αυτή. Οι καταπιεζόμενοι λαοί θα στείλουν σίγουρα στον τάφο τις εκμεταλλεύτριες τάξεις και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους που ονειρεύονται ότι θα εξαλείψουν το μαοϊκό κόμμα με τις δολοφονίες των ηγετών του επαναστατικού κινήματος.
Ο σύντροφος Ράο, πολύ δημοφιλής ως Πραχλάμπ, Ράμτζι, Κισέντζι και Μπιμάλ τόσο στο κόμμα όσο και στο λαό, είναι ένας από τους σημαντικούς ηγέτες του ινδικού επαναστατικού κινήματος. Ο ακούραστος πολεμιστής που ποτέ δεν άφησε το όπλο του τα τελευταία 37 χρόνια παλεύοντας για την απελευθέρωση των καταπιεζόμενων λαών και που έδωσε τη ζωή του για την ιδεολογία που πίστευε, γεννήθηκε το 1954 στο Πενταπάλι, της επαρχίας Καριμναγκάρ στην Βόρεια Τελανγκάνα της Άντρα Πραντές. Ανατράφηκε από τον πατέρα του που ήταν αγωνιστής της ελευθερίας και τη μητέρα του, με τις προοδευτικές απόψεις και γαλουχήθηκε για αγάπη για την πατρίδα του και τις καταπιεζόμενες μάζες από τα παιδικά του χρόνια. Το 1969 είχε συμμετάσχει στο ιστορικό κίνημα της Τελανγκάνα ενόσω ακόμη ήταν μαθητής γυμνασίου στο Πενταπάλι. Προσχώρησε στο επαναστατικό κίνημα, εμπνευσμένος από τα κινήματα του Ναξαλμπάρι και του Σρικακουλάμ, την εποχή που σπούδαζε στο κολλέγιο φαρμακευτικών σπουδών SRR της Καριμναγκάρ. Ενεργό μέλος του Κόμματος από το 1974. Έκανε φυλακή για ένα διάστημα κατά τη διάρκεια της μαύρης περιόδου της Έκτακτης Ανάγκης [1975-1977]. Μετά την άρση της Έκτακτης Ανάγκης άρχισε να δουλεύει σαν οργανωτής του κόμματος στην επαρχία Καριμναγκάρ. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κόμματος «Να πάμε στα χωριά» και ανέπτυξε σχέσεις με τους αγρότες της επαρχίας. Ήταν απ΄ αυτούς που έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην άνοδο του λαϊκού αγροτικού κινήματος (Πορεία Νίκης του Τζαγκιτιάλ) το 1978. Στη συνέχεια εκλέχτηκε μέλος της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚΙ (ΜΛ) στην κοινή επιτροπή Αντιλαμπάντ – Καριμναγκάρ. Το 1979 όταν η επιτροπή αυτή χωρίστηκε σε δυο επαρχιακές επιτροπές έγινε γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής της Καριμναγκάρ. Συμμετείχε στη 12η κομματική συνδιάσκεψη της Άντρα Πραντές, εκλέχτηκε στην πολιτειακή επιτροπή της και ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα.
Μέχρι το 1985 σαν μέλος της πολιτειακής κομματικής ηγεσίας της Αντρα Πραντές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κινήματος σ΄ όλη την πολιτεία και στην ανάπτυξη του κινήματος στη Βόρεια Τελανγκάνα με προοπτική μετάβασης στο αντάρτικο. Έπαιξε βασικό ρόλο στην εξάπλωση του κινήματος στην Νταντακαράνια και στην ανάπτυξη του. Μετατέθηκε στην Νταντακαράνια το 1986 και ανέλαβε καθήκοντα ως μέλος της Δασικής Επιτροπής. Καθοδήγησε τις αντάρτικες ομάδες και το λαό στις περιοχές Γκαντσιρόλι και Μπαστάρ της Νταντακαράνια. Το 1993 ορίστηκε μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής.
Από το 1994 και μετά εργάστηκε κυρίως στην εξάπλωση και ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος στα ανατολικά και τα βόρεια της Ινδίας συμπεριλαμβανομένης της Δ. Βεγγάλης. Ιδιαίτερα ο ρόλος του στην ενοποίηση των επαναστατικών δυνάμεων, που ήταν διασκορπισμένες μετά την υποχώρηση του κινήματος του Ναξαλμπάρι στη Δυτική Βεγγάλη, και στην αναζωογόνηση του επαναστατικού κινήματος εκεί ήταν εξαιρετικός. Αναμείχτηκε ενεργά με τις καταπιεζόμενες μάζες της Βεγγάλης και τα διάφορα τμήματα του επαναστατικού στρατοπέδου, έμαθε τα Μπενγκάλι με αποφασιστικότητα και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις καρδιές του κόσμου εκεί. Εργάστηκε ακούραστα για την επίτευξη της ενότητας ανάμεσα στις διάφορες επαναστατικές ομάδες και για την ισχυροποίηση του κόμματος. Ο σύντροφος Ράο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ στην Πανινδική Ειδική Συνδιάσκεψη του πρώην ΚΚΙ (ΜΛ) (Λαϊκός Πόλεμος) το 1995. Προσπάθησε να πετύχει την ενότητα ανάμεσα στο Λαϊκό Πόλεμο και την Κομματική Ενότητα το 1998. Στο κομματικό συνέδριο του πρώην ΚΚΙ (ΜΛ) (ΛΠ) που έγινε το 2001 εκλέχτηκε και πάλι μέλος της ΚΕ και του ΠΓ. Ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα του Γραφείου Βορείων Περιοχών και καθοδήγησε τα επαναστατικά κινήματα στη Μπιχάρ, την Τζαρκάντ, τη Δ. Βεγγάλη, το Δελχί, τη Χαριάνα και το Πουντζάμπ. Ταυτόχρονα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ενωτικές συνομιλίες ανάμεσα στο «Λαϊκό Πόλεμο» και το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κέντρο. Υπηρέτησε ως μέλος της ενιαίας ΚΕ και του ΠΓ μετά την ενοποίηση των δυο κομμάτων το 2004 και εργάστηκε ως μέλος του Γραφείου Ανατολικών Περιοχών. Κυρίως ασχολήθηκε με το κίνημα στη Δ. Βεγγάλη σαν εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Αν. Περιοχών.
Ο σύντροφος Κοτεσβάρα Ράο έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην έκδοση κομματικών περιοδικών και στο πεδίο της πολιτικής επιμόρφωσης στο εσωτερικό του κόμματος. Βοήθησε στην έκδοση των περιοδικών «Kranti», «Errajenda», «Jung», «Prabhat», και «Πρωτοπορία» καθώς και άλλων περιοδικών. Είχε ειδικό ρόλο στην έκδοση διαφόρων επαναστατικών περιοδικών στη Δ. Βεγγάλη. Έγραψε πολλά θεωρητικά και πολιτικά άρθρα σ΄ αυτά τα περιοδικά. Ήταν μέλος της υπο-επιτροπής για την Πολιτική Επιμόρφωση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διδασκαλία του μαρξισμού-λενινισμού-μαοϊσμού στις κομματικές γραμμές. Σ’ όλη την κομματική ιστορία έπαιξε μνημειώδη ρόλο στην εξάπλωση του επαναστατικού κινήματος, στον εμπλουτισμό των κομματικών ντοκουμέντων και στην ανάπτυξη του κινήματος. Συμμετείχε στο 9ο Ενωτικό Συνέδριο του κόμματος το 2007 και επανεκλέχτηκε μέλος της ΚΕ, του ΠΓ και του Γραφείου Αν. Περιοχών.
Η πολιτική καθοδήγηση που άσκησε ο σ. Ράο στα λαϊκά κινήματα της Σινγκούρ και του Ναντιγκράμ, τα οποία ξέσπασαν μετά το 2007 ενάντια στις αντιλαϊκές και φιλο-μονοπωλιακές πολιτικές της σοσιαλ-φασιστικής κυβέρνησης του ΚΚΜ στη Δ. Βεγγάλη και ιδιαίτερα της ένδοξης εξέγερσης στο Λαλγκάρ ενάντια στις αστυνομικές αγριότητες, ήταν εξέχουσα. Οδήγησε την πολιτειακή επιτροπή της Δ. Βεγγάλης και όλο το κόμμα στην καθοδήγηση αυτών των κινημάτων ενώ ταυτόχρονα έκανε κομματική προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ. Το 2009 όταν η κλίκα του Τσινταμπαράν προσπάθησε να ξεγελάσει τις μεσαίες τάξεις με τη διεξαγωγή υποτίθεται συνομιλιών και ανακωχής , εργάστηκε για το ξεσκέπασμα της. Έκανε τεράστια δουλειά για την προπαγάνδιση της σημασίας του λαϊκού πολέμου και τη μεταφορά της επαναστατικής πολιτικής στις πλατιές μάζες. Αυτό το σπουδαίο επαναστατικό ταξίδι που κράτησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έφτασε στο απότομο τέλος του στις 24 Νοέμβρη 2011.

Αγαπημένοι λαϊκοί άνθρωποι! Δημοκράτες!!

Καταδικάστε αυτήν την άγρια δολοφονία. Είναι συνωμοτικό σχέδιο των αρχουσών τάξεων να εξαλείψουν την επαναστατική ηγεσία και να στερήσουν από το λαό τη σωστή καθοδήγηση και την προλεταριακή ηγεσία. Είναι γνωστό ότι το μαοϊκό κίνημα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους μεγάλους ληστές και τους κομπραδόρους που αποθησαυρίζουν εκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες πουλώντας για ψίχουλα δημόσια περιουσία στους ιμπεριαλιστές καρχαρίες. Η πολυπλόκαμη πανινδική άγρια επίθεση με το όνομα «Πράσινο Κυνήγι» των τελευταίων δυο ετών υπηρετεί αυτό το στόχο. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι τμήμα της. Είναι καθήκον των πατριωτών να υπερασπιστούν το επαναστατικό κίνημα και την ηγεσία του σαν τα μάτια τους. Προστατεύουν έτσι το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.
Ακόμη και στην ηλικία των 57 ετών ο σ. Ράο ζούσε τη σκληρή ζωή του αντάρτη σαν να ήταν νέος και γέμιζε με ενθουσιασμό όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος όπου κι αν πήγαινε. Η ζωή του θα λειτουργήσει σαν μεγάλη έμπνευση για τη νεότερη γενιά. Σπούδαζε και εργαζόταν για ώρες χωρίς ξεκούραση και ταξίδευε μεγάλες αποστάσεις. Κοιμόταν πολύ λίγο, έκανε απλή ζωή και εργαζόταν σκληρά. Αναμειγνυόταν άνετα με ανθρώπους κάθε ηλικίας και από κάθε κοινωνικό στρώμα και τους γέμιζε επαναστατικό ενθουσιασμό. Χωρίς αμφιβολία η δολοφονία σ. Ράο είναι μεγάλη απώλεια για το ινδικό επαναστατικό κίνημα. Όμως ο λαός της χώρας μας είναι σπουδαίος. Είναι ο λαός της χώρας μας και τα λαϊκά κινήματα που ανέδειξαν θαρραλέους και αφοσιωμένους επαναστάτες σαν τον σ. Κοτεσβάρα Ράο. Οι εργάτες, οι αγρότες και οι επαναστάτες που έχουν εμποτιστεί με το επαναστατικό πνεύμα του σ. Ράο και που έχουν εξοπλιστεί με το επαναστατικό πνεύμα που αυτός εξάπλωσε σ΄ όλη τη χώρα θα οδηγήσουν τελικά την Ινδική Νέα Δημοκρατική Επανάσταση στο δρόμο της νίκης. Θα εξαλείψουν τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους, την κομπραδόρικη γραφειοκρατική αστική τάξη και τους εκπροσώπους τους σαν τη Σόνια Γκάντι , τον Μανμοχάν Σινγκ , τον Τσινταμπαράμ και την Μαμάτα Μπάνερτζι.
Η ΚΕ καλεί το λαό της χώρας να κάνει την εβδομάδα 29 Νοέμβρη με 5 Δεκέμβρη Εβδομάδα Διαμαρτυρίας και να κατέβει σε γενική 48ωρη απεργία στις 4-5 Δεκέμβρη διαμαρτυρόμενοι για την άγρια δολοφονία του σ. Κοτεσβάρα Ράο . Καλούμε το λαό να κάνει διάφορες εκδηλώσεις όπως συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καθιστικές διαμαρτυρίες, να φοράει μαύρα σημάδια σε ένδειξη πένθους, να κάνει αποκλεισμούς δρόμων, κλπ. Ζητάμε να κλείσουν σταθμοί, δρόμοι, εμπορικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και να σταματήσει κάθε είδους εμπορική συναλλαγή στις 4-5 Δεκέμβρη. Εξαιρούμε μόνο τις ιατρικές υπηρεσίες.

(Abhay)
Εκπρόσωπος Τυπου
Κεντρική Επιτροπή - ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό)