Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Νοε 2011

Χανιά: To εξεγερσιακό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του '73 σήμερα

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στην εκδήλωση του Πολυτεχνείου στα Χανιά.
Το εξεγερσιακό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 σήμερα, 38 χρόνια μετά, προικοδοτεί τους σύγχρονους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την υποδούλωση της χώρας
Όλη η ιστορία των αγώνων του λαού μας ακόμη από το 1821 μέχρι σήμερα, είναι ιστορία αγώνων, εξεγέρσεων και μεγάλων ξεσηκωμών ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες.
Ότι στις μέρες μας έχουμε κατακτήσει δεν οφείλεται γενικά στην πρόοδο μα είναι αποτέλεσμα σκληρών ταξικών λαϊκών αγώνων και συγκρούσεων με το ντόπιο κηφηναριό που με διάφορες εκφράσεις και μορφές κάθεται χρόνια τώρα στο σβέρκο του λαού στηριζόμενο και στηρίζοντας το αντιδραστικό πλαίσιο της υποτέλειας από Αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές
Ο ηρωικός ξεσηκωμός του 73 είναι η σχετικά πιο πρόσφατη απόδειξη πως ο δρόμος της αδιαπραγμάτευτης πάλης με το πανίσχυρο τάχα σύστημα, είναι ο μόνος δρόμος για τη δικαίωση του λαού.
Σήμερα η γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος συμπλέκεται και αλληλοτροφοδοτείται με την πρωτόγνωρα βάναυση και βάρβαρη επίθεση στις κατακτήσεις και τη ζωή μας.
Σήμερα οι ντόπιοι δυνάστες και εκμεταλλευτές του λαού μας αφού με τη χρόνια πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας οδήγησαν το λαό και τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία, επιμένουν στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα και την πλήρη υποδούλωση της χώρας ρίχνοντας ταυτόχρονα το λαό και τη νέα γενιά στην πιο βαθιά φτώχεια σε εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας και στην εξαθλίωση.
Δημοκράτες – εργαζόμενοι νέοι και νέες
Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ παρότι είναι απαίτηση μήνες τώρα των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της αστικής τάξης, ωστόσο προέκυψε από το σύστημα σαν απάντηση των μαζικών αγωνιστικών εκφράσεων οργής του λαού κυρίως μετά τον απεργιακό ξεσηκωμό στις 19-20 του προηγούμενου μήνα.
Είναι φανερό πως η συγκρότηση του μαύρου μετώπου των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης σηματοδοτεί μια βαθιά αντιδραστική επιλογή με στόχο να δώσει το λαό και τη χώρα βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Σε σύντομο χρόνο με δεδομένους και τους εκβιασμούς της λαομίσητης πλέον Ε.Ε. στοχεύουν να δώσουν ότι τους ζητήσουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, να υποθηκεύσουν τη ζωή και το μέλλον του λαού μας.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!
Να απαιτήσουμε άμεσα και ιδιαίτερα μπροστά στο νέο προϋπολογισμό της φτώχειας και της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων νέες απεργίες και διαδηλώσεις για να εκφραστεί ξανά και πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργή.
Οι πρωτοπόροι αγωνιστές της αριστεράς πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις φοβικές απέναντι στους λαϊκούς αγώνες ηγεσίες της Αριστεράς!!!
Όπως και το 1973 ακόμη πιο πολύ σήμερα ο λαϊκός ξεσηκωμός δεν είναι άκαιρος και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δεν είναι αριστερίστικα!!
Η υπόθεση του λαού δεν πρόκειται να δικαιωθεί από τις κάλπες. Η δύναμη του λαού βρίσκεται στην ενότητα, στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην προβολή συνθημάτων για το σπάσιμο των δεσμών της εξάρτησης και από Ε.Ε. και από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και από τις βάσεις τους.
Έχουμε μαζί μας τους λαούς όλου του κόσμου που παλεύουν για τη ζωή και το δίκιο τους. Η δύναμη βρίσκεται στην πάλη των λαών και όχι στο σάπιο σύστημα της βαρβαρότητας
Ο ιμπεριαλισμός και όλοι οι αντιδραστικοί είναι χάρτινες τίγρεις. Έξω η τρόικα
Έξω οι βάσεις – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!