Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Νοε 2011

Aγ. Ανάργυροι –Καματερό: Πλούσια δράση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Μετά από αρκετές συζητήσεις η «ανοιχτή συνέλευση Αγών Αναργύρων-Καματερού» αποφάσισε να κινηθεί σε επίπεδο γειτονιάς. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έγιναν προσπάθειες να γίνουν συνελεύσεις σε 5 διαφορετικές γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Στις περιοχές όπου η προετοιμασία τους έγινε με προπαγάνδιση πόρτα πόρτα, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πιο μεγάλη. Εξαιρετικά επιτυχημένες ήταν οι συνελεύσεις στον Ατταλο και το Γεροβουνό. Εκφρασμένη η διάθεση των συμμετεχόντων να μην πληρώσουν το χαράτσι, αλλά και ο προβληματισμός πώς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στο ρεύμα από το κράτος. Για μας, μόνο το στερέωμα των επιτροπών–συνελεύσεων ανά γειτονιά και η πλαισίωσή τους από τους κατοίκους μπορεί να υπερασπίσει το λαό.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε το βάθος της επίθεσης και την ταχύτατη εξάπλωση της φτώχειας στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Δεκάδες οι περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Αρκετές οικογένειες που έχουν ήδη πρόβλημα να πληρώσουν την όποια ρύθμιση για τον «κανονικό» λογαριασμό και τους έχει γίνει διακοπή. Στην πιο τραγική από αυτές τις περιπτώσεις αποφασίστηκε η επανασύνδεση του ρεύματος με την ευθύνη της συνέλευσης. Η συγκεκριμένη μονογονεϊκή οικογένεια ζούσε χωρίς ρεύμα για ενάμιση χρόνο και ο δήμος τής έστειλε διαταγή πληρωμής για τα απλήρωτα δημοτικά τέλη!
Είναι η ίδια ευαίσθητη δημοτική αρχή που μετά τις καταγγελίες της σε βάρος των κατοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια έφτασε να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο «χαρατσοδάνειο». Βεβαία το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε από την παρέμβαση της ανοιχτής συνέλευσης.
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο γιατί άμεσα θα πρέπει να γειωθούν οι συνελεύσεις οι οποίες θα κληθούν να υπερασπιστούν τα μέλη τους, καθώς οι λογαριασμοί πλησιάζουν στη λήξη τους.