Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2011

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Ινδού συντρόφου Κοτεσβάρα Ράο

Με θλίψη και οργή, μας έγινε γνωστή και επίσημα πλέον, με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας(Μαοϊκού), η είδηση της άγριας δολοφονίας του ηγετικού στελέχους του ινδικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, Κοτεσβάρα Ράο, μέλος του ΠΓ του ΚΚΙνδίας(Μαοϊκού) στις 24 του Νοέμβρη 2011. Ο σύντροφος Ράο, γνωστός στα εκατομμύρια των επαναστατημένων αγροτών και φτωχών σε όλη την Ινδία με το προσωνύμιο «Κισέντζι», δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ειδικές δυνάμεις του ινδικού εγκληματικού κράτους, ύστερα από καταδίωξη σε δασώδη περιοχή της Δυτικής Βεγγάλης. Παρά τους ισχυρισμούς της δυνάμεων καταστολής πως σκοτώθηκε σε μάχη, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως εκτελέστηκε μετά την σύλληψη του αφού πρώτα βασανίστηκε άγρια. Ήταν τόσο το μίσος του ινδικού καθεστώτος που ακόμα και στην κηδεία του επέβαλλε εμπόδια και περιορισμούς έτσι ώστε αυτή να μην μετατραπεί σε μαζική λαϊκή κινητοποίηση. Ο σύντροφος Ράο, ηγετική φυσιογνωμία και καθοδηγητής των μεγάλων αγώνων των αγροτών, των Νταλίτ και των φυλών στην ανατολική Ινδία τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ο εμπνευστής της αντίστασης και των μεγάλων κινημάτων στο Σινγκούρ, Ναντιγκράμ και Λαλγκάρ που κλόνισαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης και επέδρασαν στα λαϊκά κινήματα όλης της χώρας. Αγωνιστής από τα δεκαπέντε χρόνια του, ο Ράο, στο μεγάλο ξεσηκωμό της Τελανγκάνα, το 1969 στο Αντρα Πραντές, παιδί φτωχής οικογένειας της ινδικής υπαίθρου, αφιέρωσε την ζωή του στο επαναστατικό κίνημα μέχρι την τελευταία του πνοή. Υπήρξε πρωταγωνιστής στην ελπιδοφόρα συνένωση των δυο μεγάλων οργανώσεων του ναξαλίτικου κινήματος και στην ίδρυση του ΚΚ Ινδίας ( Μαοϊκού) το 2004 και οργανωτής των πολιτικών και στρατιωτικών επιτυχιών του αντάρτικου κινήματος σε όλη την ανατολική Ινδία, στον περίφημο «κόκκινο διάδρομο».
Για όλους αυτούς τους λόγους ο σύντροφος Ράο, ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους των εγκληματιών, κυνηγών κεφαλών που εξαπέλυσε το Ινδικό καθεστώς στα πλαίσια της επιχείρησης « Πράσινο Κυνήγι». Μια επιχείρηση γενοκτονίας για τους πληθυσμούς της υπαίθρου με στόχο το ξερίζωμα του επαναστατικού κινήματος , που διεξάγεται με μαζικές δολοφονίες, κάψιμο χωριών, μετακίνηση πληθυσμών και άλλες βαρβαρότητες. Η δολοφονία του συντρόφου Ράο είναι συνέχεια μιας σειράς επιλεγμένων δολοφονιών τα τελευταία χρόνια ηγετικών στελεχών του επαναστατικού κινήματος με στόχο τον αποκεφαλισμό του
Υπάρχουν ανθρωπινές απώλειες που είναι βαριές σαν βουνό, και μια τέτοια είναι για τα εκατομμύρια των φτωχών εργατών και αγροτών στην Ινδία, η απώλεια του συντρόφου Ράο. Γι αυτό και πανηγυρίζει όλες αυτές τις ημέρες το ινδικό αντιδραστικό καθεστώς και τα μέσα προπαγάνδας του. Δυστυχώς για αυτούς όμως , στην Ινδία υπάρχουν χιλιάδες αγωνιστές σαν το σύντροφο Ράο , που είναι έτοιμοι να πάρουν την θέση του στον αγώνα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας.
Το ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στους συντρόφους του ΚΚ Ινδίας( Μαοϊκού), στα λαϊκά κινήματα αντίστασης και στους οικείους του συντρόφου Ράο. Καταγγέλλει σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους στους εργαζόμενους και την νεολαία, το εγκληματικό ινδικό καθεστώς, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας ολιγαρχικής μειοψηφίας ενάντια στα εκατοντάδες εκατομμύρια των φτωχών λαϊκών μαζών. Διατρανώνει την αλληλεγγύη του στο επαναστατικό κίνημα του ινδικού λαού, πρωτοπόρο οδηγό της επαναστατικής πάλης των λαών της Ασίας για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση.

Αιώνια τιμή στον σύντροφο Κοτεσβάρα Ράο
Αλληλεγγύη στον αγώνα του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού)
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
Αθήνα 29/11/2011