Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Νοε 2011

Θεσσαλονίκη.
Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

Για ακόμη μία φορά όλο το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ και του ΔΝΤ στη χώρα μας, με εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα, μα πάνω από όλα με την ανοιχτή και ωμή βία των ΜΑΤ και των δακρυγόνων, κλιμάκωσαν την ολομέτωπη, αδίστακτη και βάρβαρη επίθεσή τους με νέα χαράτσια και ιδιαίτερα του «τέλους ακίνητης περιουσίας».
Για ακόμη μία φορά μιλούν για τη «σωτηρία της πατρίδας», όταν όλα ξεπουλιούνται, όταν τη «σωτηρία» αυτή θα τη βιώσει ο λαός μας σαν έναν εργασιακό, κοινωνικό μεσαίωνα. Με την κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή της εθνικής ενότητας όπως αρέσκονται να τη λένε, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και παρατρεχάμενοι γίνονται συνδαιτυμόνες και χειροκροτητές μιας ακόμη προσπάθειας «σωτηρίας», παρ’ όλες τις επί μέρους αντιθέσεις τους, ενωμένοι στην επίθεση ενάντια στον «εχθρό λαό».
Όλο αυτό το διάστημα οι αγωνιστές τις Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών βρέθηκαν στις πλατείες και στους δρόμους του αγώνα, διαδηλώνοντας και διατρανώνοντας την αντίθεσή τους για όλα αυτά «που γίνονται για μας χωρίς εμάς». Στις γειτονιές μας κάναμε, κατά γενική εκτίμηση πετυχημένες λαϊκές συνελεύσεις κατοίκων σε Νεάπολη και Αμπελόκηπους, όπου αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος πάνω στο οξυμένο πρόβλημα με το χαράτσι στη ΔΕΗ και αναζητήθηκαν δρόμοι ρήξης του αδιεξόδου που στήνει το σύστημα και συνάμα πρακτικοί τρόποι αντίστασης. Διαπιστώθηκε ότι η μόνη λύση βρίσκεται έξω και κόντρα στο σύστημα, στον δρόμο της χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις αντίστασης και πάλης, στον δρόμο της αλληλεγγύης έτσι ώστε κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Με απόφαση του συντονιστικού της Πρωτοβουλίας έγιναν παρεμβάσεις και καταλήψεις, μαζί με άλλες συλλογικότητες, στις εφορίες της Νεάπολης και των Αμπελοκήπων και ακόμη έγινε παρέμβαση στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου, ενώ στους Αμπελοκήπους πραγματοποιήθηκε πετυχημένη πορεία-πικετοφορία με άλλες συλλογικότητες κατοίκων της περιοχής. Οι παρεμβάσεις σε γραφεία της ΔΕΗ θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες για τη σύγκληση συνελεύσεων σε πολυκατοικίες με θέμα την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, την κοινή αντιμετώπιση και αλληλεγγύη των κατοίκων σε κάθε προσπάθεια κοψίματος του ρεύματος.
Αγωνιστές της Πρωτοβουλίας πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα δυο τελευταία δημοτικά συμβούλια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μαζί με άλλες πρωτοβουλίες της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να καλέσει τους κατοίκους να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις συμπαράστασης, χωρίς να δεσμεύεται για καμιά νομική και τεχνική στήριξη και κάλυψη. Το κοινό ψήφισμα που κατατέθηκε από την Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, τους Αγανακτισμένους Αμπελοκήπων, την Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων και τις δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Αντεπίθεση Εργαζομένων απορρίφθηκε. Οι πρωτοβουλίες κινούνται προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης κοινής συγκέντρωσης στην πλατεία Αμπελοκήπων και διαδήλωση.
Με τη δραστηριοποίηση της Πρωτοβουλίας για τα χαράτσια και με τις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποίησε, διευρύνθηκε η απεύθυνσή της και η συχνότητα παρουσίας της στις γειτονιές, ενώ έγινε δυνατή η μεγαλύτερη προσωπική επαφή με τους κατοίκους. Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τη δράση της, έτσι ώστε να ξεσηκωθεί άμεσα ο λαός και με συνελεύσεις, απεργίες και καταλήψεις, να ανατρέψει στην πράξη το κάθε χαράτσι, έτσι ώστε να ανατραπεί η βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Να γίνουμε όλοι στις γειτονιές μας ένα, χωρίς διαχωρισμούς, ενωμένοι μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν, αποφασισμένοι να καταλάβουμε και να τους δείξουμε ότι έχουμε την πραγματική δύναμη στα χέρια μας, για ένα μαζικό ξεσηκωμό, που θα ανοίξει τον δρόμο για σπουδαίες κατακτήσεις και για μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα μας. Η δική μας ενωτική αντίσταση και μόνο αυτή είναι που μπορεί να τους αφαιρέσει τη δύναμη να λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας. Να κάνουμε κάθε πλατεία, κάθε δρόμο της γειτονιάς μας τόπο αντίστασης, αγώνα και αλληλεγγύης.