Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Νοε 2011

Στο δρόμο του Νοέμβρη, στο δρόμο της εξέγερσης

Έξω οι ιμπεριαλιστές από την χώρα !
Κάτω οι μαύρες δυνάμεις της ολιγαρχίας !
Μέτωπο Αντίστασης του Λαού !
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ
Νέα δεσμά για το λαό, νέους γύρους αντεργατικής λαίλαπας, νέα μέτρα εξαθλίωσης, πλήρες ξεπούλημα της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της έχουν αποφασίσει Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές με την πλήρη ευθυγράμμιση και υποταγή της ντόπιας αστικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων.
Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης» με τη σύμπραξη και τη στήριξη όλου του φάσματος των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) μόνο νέα δεινά προοιωνίζεται για το λαό και τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία κυβέρνηση υπαγορευμένη από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του με στόχο να εξυπηρετηθούν πρώτα και κύρια τα δικά του συμφέροντα. Συμφέροντα που μαζί με αυτά του ντόπιου κεφάλαιου περνούν μέσα από την πλήρη ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μέσα από την επιβολή ενός εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, φτώχειας, ανεργίας, ανασφάλειας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Υποταγμένες σε αυτήν την κατεύθυνση, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις προχωρούν σε κινήσεις και συνεννοήσεις που καταργούν κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αποκαλύπτουν το σάπιο οικοδόμημα του αστικού πολιτικού συστήματος που, μπροστά στους στόχους του για εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και την επίθεση στον «εχθρό λαό», δεν διστάζει να καταφύγει στην ωμή βία, στην καταστολή και σε κάθε είδους αντιδημοκρατική εκτροπή.
Οι κυβερνητικές «λύσεις» των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας
Η νέα αυτή κυβέρνηση είναι η επιβεβαίωση των όρων με τους οποίους οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού έχουν αλυσοδέσει τη χώρα, αλλά και των δραματικών συνεπειών που επιφυλάσσει για το λαό η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που με «πίστη» στηρίζουν και εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες όλα τα αστικά κόμματα. Συνέπειες που γίνονται ακόμη δραματικότερες από την ένταση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ για το ποιος θα κυριαρχήσει στα ντόπια πολιτικά πράγματα.
Τα συνεχή τελεσίγραφα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για πλήρη ευθυγράμμιση όλων των αστικών κομμάτων με τα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν στη σύνοδο της ΕΕ, του «κουρέματος» του χρέους, του νέου δανεισμού αλλά και η ευθεία απειλή για έξοδο από την ευρωζώνη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αποτελούν την πλέον αποκαλυπτική παρέμβαση των ισχυρών της ΕΕ στις πολιτικές εξελίξεις.
Η χώρα μας, ως «αδύναμος κρίκος» της ευρωζώνης και συνολικά της κλυδωνιζόμενης ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, ως κρίσιμος κόμπος της οξείας αμερικανο-ευρωπαϊκής αντιπαράθεσης και ως σημαντική πλατφόρμα για τα αμερικανο-νατοϊκά σχέδια επέκτασης και κυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί σημείο συγκέντρωσης καταιγιστικών ιμπεριαλιστικών πυρών. Το βάθεμα της ολόπλευρης εξάρτησής της από ΗΠΑ και ΕΕ που έχει συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί τη βάση όλων όσων ραγδαία εξελίσσονται στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αποτελεί τη βάση για την εκποίηση όλου του πλούτου της χώρας στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τη βάση για την υποδούλωση του λαού και της νεολαίας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Η εργατική τάξη και ο λαός στο προσκήνιο
Η συναίνεση του αστικού μπλοκ πρέπει να βρει απέναντί της την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση χωρίς καμία αναμονή, χωρίς καμία υποχώρηση. Το αγωνιστικό φρόνημα του λαού που κυριάρχησε, με μεγαλειώδη τρόπο, όλο το προηγούμενο διάστημα πρέπει να βρει τη συνέχειά του χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.
Οι απεργιακοί αγώνες, οι μεγάλες διαδηλώσεις, οι πολύμορφες λαϊκές κινητοποιήσεις και η εκτεταμένη λαϊκή αφύπνιση και καταδίκη της πολιτικής των μνημονίων και των πολυνομοσχεδίων, παρόλη την ψήφισή τους στην βουλή, βάθυναν τα αδιέξοδα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, έφεραν ρήγματα σε κοινωνικές συμμαχίες, ξεσκέπασαν το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, δημιούργησαν νέους πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς, για την εργατική-λαϊκή πάλη.
Για τους εργαζόμενους, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα ενταθούν οι απειλές για εκτροπές, οι εκβιασμοί για εξώθηση σε έξοδο από το ευρώ και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, καθώς και οι προβοκάτσιες για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας. Κύριος στόχος τους, η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και υποταγής του λαού στα μαύρα σχέδια ιμπεριαλιστών και ντόπιας ολιγαρχίας. Η κυβέρνηση και οι ξένοι πάτρωνες εκβιάζουν τον λαό ότι θα πεινάσει αν δεν υποταχτεί στην καρατόμηση δικαιωμάτων και καταχτήσεων, αν δεν αποδεχθεί τις απανωτές φοροεπιδρομές-ληστείες, αν δεν συναινέσει στο ξεπούλημα της χώρας.
Οι διάφορες κυβερνητικές παραλλαγές (είτε με εκλογές είτε χωρίς) δεν πρόκειται να αναστείλουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απέναντι στον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία.
Δεν πρόκειται να αναστρέψουν το ξεπούλημα της χώρας και των παραγωγικών της δυνάμεων στους ιμπεριαλιστές.
Τις χειρότερες εξελίξεις μπορεί να τις σταματήσει μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη του λαού, στηριγμένου στις δικές του δυνάμεις, χωρίς αυταπάτες εκλογικής εξόδου από την κρίσιμη πραγματικότητα που του πλασάρονται με την μορφή εφικτών «λύσεων» είτε από αστικές δυνάμεις είτε, δυστυχώς, από δυνάμεις της αριστεράς, σε διάφορες παραλλαγές. Ο εργαζόμενος λαός καλείται να οργανωθεί και να παλέψει. Να δημιουργήσει τα δικά του στηρίγματα χωρίς ξένα δεκανίκια, αναζητώντας ψεύτικους σωτήρες. Η ανασυγκρότηση του λαϊκού – εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα στην σύγκρουση με τις αντιδραστικές δυνάμεις της επίθεσης, αποτελεί την μοναδική εγγύηση για νικηφόρα πορεία.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να σταθούν με ψηλά το κεφάλι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να προσπεράσουν διλήμματα και εκβιασμούς και να αποφύγουν την παραπλάνηση. Να κλιμακώσουν παντού τους αγώνες και την αντίστασή τους.
Σε κάθε εργοστάσιο και εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, παντού σε όλη τη χώρα να συνεχιστούν και να ενταθούν οι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να οργανωθούν άμεσα, δίχως χρονοτριβή, εστίες, συσπειρώσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες αντίστασης, κέντρα αγώνα και λαϊκής αλληλεγγύης. Οι πρωτοπόροι αγωνιστές, κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος πρέπει να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, να ριχτούν στη μάχη για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης.
Να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα των λαϊκών εξεγέρσεων
Η όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης, στις μέρες μας, από την μεριά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων αποτελεί όρο που δεν μπορεί να τον αντιπαρέλθει καμία δύναμη που θέλει να έχει αναφορά στην αριστερά και την υπόθεση των εργαζόμενων. Αυτή την αντιπαράθεση δεν μπορεί να την «φορτωθεί» η εργατική τάξη και ο λαός και η αριστερά να κάνει σχέδια εκλογικών μαχών, ακόμα και πιθανής... διακυβέρνησης. Η οργάνωση της αντιπαράθεσης αποτελεί βασικό καθήκον της περιόδου, για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, για την ανάπτυξη ενός εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Το ΚΚΕ(μ-λ) με την ολόπλευρη συμμετοχή του στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και την πρότασή του για τον μετωπικό συντονισμό που έχει ανάγκη η εποχή μας θέλει να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Οι αριστερές δυνάμεις, που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου και θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οφείλουν να κινηθούν με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πόλεις και σχολές για να δημιουργηθούν οι πολιτικοί όροι μίας πραγματικής αντιπαράθεσης με το αστικό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές που θα ανοίξει τον δρόμο για συνολικές πολιτικές – κοινωνικές ανατροπές.
• Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της βαρβαρότητας.
• Για να διώξουμε την Τρόικα και το ΔΝΤ και να μην αφήσουμε τους ιμπεριαλιστές να αναλάβουν ανοικτά
τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω της λεγόμενης εποπτείας.
• Για την έξοδο από τη σφηκοφωλιά της ΕΕ και της ΟΝΕ.
• Για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με αφέντη το λαό της, χωρίς
προστάτες, χωρίς βάσεις και έξω από το ΝΑΤΟ