Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Σεπ 2013

Διώκονται και τα 35 μέλη του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Με την κατηγορία της «ρύπανσης περιβάλλοντος» στη διάρκεια του πολυήμερου απεργιακού αγώνα στους ΟΤΑ το 2011, παραπέμφθηκαν σε δίκη και τα 35 μέλη του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ!!! Η δίκη, που ήταν ορισμένη για τις 3 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αναβλήθηκε, αλλά το ζήτημα παραμένει ορθάνοιχτο για όλο το εργατικό κίνημα.
Τον Οκτώβρη του 2011, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις, κόντρα στις απειλές για μαζικές απολύσεις και κόντρα στην επιστράτευση, συνέχιζαν τον αγώνα τους, αντιστεκόμενοι στις μειώσεις μισθών και την εργασιακή εφεδρεία.
Ήταν ελπιδοφόρα για όλο το εργατικό κίνημα η συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, οι οποίοι -με την ανακοίνωση της επίταξης- κατέλαβαν περιφέρειες και σταθμούς μεταφόρτωσης, έχοντας στο πλευρό τους αλληλέγγυους εργαζόμενους, κατοίκους και νεολαίους. Όταν η κυβέρνηση έβγαλε τους ιδιώτες με τα ΜΑΤ να μαζέψουν τα σκουπίδια, οι κάτοικοι τους έδιωχναν. Όταν ετοίμασε το στρατό και απειλούσε με άμεσες απολύσεις, η απεργία συνεχιζόταν με μεγαλύτερη ένταση. Οι δρόμοι στις πόλεις γέμιζαν αμέσως από διαδηλωτές, σαν απάντηση σε όποιο τρομοκρατικό μέτρο ανακοινωνόταν.
Το ίδιο διάστημα ήταν σε εξέλιξη ο μεγαλειώδης αγώνας των χαλυβουργών που πραγματικά έδινε ελπίδα και εμψύχωνε και τους υπόλοιπους κλάδους στον αγώνα τους.
Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και όλο το νομικό της οπλοστάσιο για να καθυποτάξει τους απεργούς. Έπρεπε να τσακίσει την αποφασιστικότητα και το πείσμα στον απεργιακό αγώνα και προχώρησε στη δίωξη του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Και η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, και η τωρινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνουν το «καθήκον» τους. Καθήκον (και υποχρέωση) να περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, να κλείσουν νοσοκομεία, να διαλύσουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Χωρίς αντιστάσεις και χωρίς απεργίες, γιατί αυτά μπορούν να συμπαρασύρουν και άλλους κλάδους στο δρόμο του αγώνα. Ως πολιτικό προσωπικό του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, πρέπει να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι τα μέτρα των μνημονίων είναι μονόδρομος. Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα καταστολής για να τους υποτάξουν, να πείσουν ότι η πολιτική τους θα εφαρμοστεί.
Οι απεργιακοί αγώνες χτυπιούνται πριν αποφασιστούν, οι καθηγητές επιστρατεύονται πριν κάνουν συνελεύσεις. Την προηγούμενη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, και με δικαιολογία ότι γίνεται... πλιάτσικο, διακόσιοι ματατζήδες εισέβαλαν στο νοσοκομείο «Παναγία» που κλείνει, θέλοντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες που τους είχαν αναγγελθεί! Από την προηγούμενη Τρίτη και ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης στη ΔΕΘ όλη η Θεσσαλονίκη ήταν σε καθεστώς αστυνομοκρατίας, με 4.500 αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν απ’ όλη την Ελλάδα και «ζητάδες» σε κάθε στενό. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής εμφανίζεται με όλο και πιο αποκρουστικό τρόπο.
Φοβούνται τον ξεσηκωμό! Τώρα που ετοιμάζονται οι λίστες των επόμενων απολύσεων, τώρα που γίνονται οι περίφημες «αξιολογήσεις» και μετράνε πόσους χρειάζονται από τη «δεξαμενή» των ΟΤΑ. Τώρα που η τρόικα πιέζει, οι υποχρεώσεις των μνημονίων τρέχουν και οι απειλές για επόμενα μέτρα και μνημόνια αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Και είναι σίγουρο ότι -στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας»- οι δυνάμεις καταστολής και η κρατική βία, όλο και πιο συχνά, όλο και πιο άγρια, θα χρησιμοποιούνται ενάντια σε όσους αντιστέκονται.
Οι απολυμένοι είναι στους δρόμους, οι υπό απόλυση σε αναβρασμό. Ένας λαός που δεν έχει τα στοιχειώδη για την επιβίωση βρίσκεται σε απόγνωση. Και όλοι αναζητούν τρόπο να αγωνιστούν, να βρεθούν μαζί και να συμπορευτούν, να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Αισθάνονται την ανάγκη να μπουν σε αγώνα μαζικό και αποφασιστικό, την ανάγκη να συγκροτήσουν ένα ισχυρό Μέτωπο Αντίστασης στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιες αστικές δυνάμεις. Μετώπου που θα δίνει ελπίδα ότι οι αγώνες και μπορούν να αναπτυχθούν και μπορούν να νικήσουν. Έτσι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συλλήψεις, τις διώξεις και τις δίκες που θα στήνονται για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και αντιστέκονται.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!