Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2013

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, αντιδρώντας στην απαίτηση της τρόικας για άμεσο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και μάλιστα χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων! Το μνημόνιο προβλέπει την αναδιάρθρωση μέσω σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή την εκκαθάριση των εταιρειών αυτών μέχρι το Δεκέμβρη, δηλώνει η τρόικα και απορρίπτει (ακόμα και μέσω mail!) τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης για αναδιάρθρωση, εμμένοντας συνεχώς στην απαίτηση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συρρίκνωση και εκκαθάριση.
Στα σχέδια αυτά αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, με επίσχεση εργασίας και διαδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο υπάγονται. Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Φώφης Γεννηματά ήταν φυσικά η ίδια, το σχέδιο της «εθελούσιας αποχώρησης» ή πρόωρης συνταξιοδότησης 300 εργαζομένων, γεγονός που εξαγρίωσε τους εργαζόμενους που βρέθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ.
Στην ΕΛΒΟ, μετά από πολλές συρρικνώσεις των τελευταίων χρόνων, δουλεύουν περίπου 800 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας, τους χρωστάνε δεδουλευμένα από τα μέσα του Μάη και βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για 800 οικογένειες- και με την ανεργία στο 30%!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Να μην αφήσουν τον αγώνα τους στα χέρια κανενός βουλευτή, να ξεπεράσουν την ηγεσία του σωματείου τους και να βασιστούν στις δυνάμεις τους, ενώνοντας τον αγώνα τους για δουλειά και ζωή με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Η μόνη πραγματική πίεση που μπορεί να ασκηθεί σε κυβέρνηση και τρόικα είναι από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τον αγώνα τους, κόντρα σε οποιαδήποτε λογική ανάθεσης και εφησυχασμού.