Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Σεπ 2013

Ινδία-Δελχί
Αστυνομική τρομοκρατία ενάντια στον καθηγητή GN Saibaba*

Στις 12 Σεπτέμβρη γύρω στις 3μμ, με μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική πράξη, έγινε μια κοινή επιχείρηση από την Εθνική Υπηρεσία Ερευνών, 7 μελών της Ειδικής Μονάδας της αστυνομίας του Δελχί, 15 μελών της αστυνομικής Διεύθυνσης του Aheri, 7 μελών της αστυνομικής Διεύθυνσης του Maurice Nagar του Πανεπιστημίου του Δελχί. Πενήντα άτομα στο σύνολο εισέβαλαν στο κατάλυμα όπου έμενε ο καθ. Saibaba με την οικογένειά του. Σημειωτέον, ότι ο καθ. Saibaba έχει σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας και μετακινείται με αναπηρικό καρότσι. Μαζί του ήταν η σύντροφος της ζωής του AS Vasantha και η ανήλικη κόρη τους Manjeera. Χωρίς αμφιβολία ήταν μια προκλητική πράξη, ψυχρή και υπολογισμένη.
Ο καθ. Saibaba μόλις είχε επιστρέψει από το κολλέγιο Ramlal Anand, όπου διδάσκει στο Αγγλικό τμήμα. Αμέσως, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα κινητά τους και περιόρισαν τον ίδιο και την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο. Ούτε στον οδηγό του επιτράπηκε να φύγει. Οι πόρτες κλειδώθηκαν από μέσα και φυλάσσονταν από αστυνομικούς. Σε κανένα δεν επιτράπηκε να μπει μέσα και όποιος προσπάθησε απειλήθηκε με σοβαρές συνέπειες. Ο καθ. Saibaba ζήτησε να του επιδειχτεί το ένταλμα έρευνας. Η απάντηση ήταν άγριες φωνές και απειλές. Μετά από επίμονες απαιτήσεις, τελικά του έδειξαν το ένταλμα, στο οποίο ισχυρίζονταν ότι ερευνούσαν για «κλεμμένα αντικείμενα». Ο καθ. Saibaba επέμενε να μιλήσει με το δικηγόρο του, ώστε η έρευνα να γίνει παρουσία του. Η απαίτησή του αυτή αντιμετωπίστηκε με χλευασμό και άρνηση. Ο καθ. Saibaba ζήτησε, επίσης, να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Δελχί, καθώς θεώρησε ότι ήταν κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού του πανεπιστημίου, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες επιδρομές σε πανεπιστημιακό χώρο. Το αίτημα αυτό αντιμετωπίστηκε με το ίδιο τρόπο, με την αστυνομία ισχυριζόμενη ότι το ένταλμα τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν έρευνες οπουδήποτε. Για τρεισήμισι περίπου ώρες ο καθ. Saibaba και η οικογένεια του υπέστησαν το εξευτελισμό και τις προκλήσεις των επιδρομέων. Λεηλάτησαν το σπίτι, κάνοντας χυδαία σχόλια σχετικά με την πληθώρα βιβλίων που υπήρχαν στο σπίτι. Το ίδιο προσβλητικοί στάθηκαν κατόπιν, απέναντι στα υλικά σπουδών που απαιτούνται για το διδακτορικό του. Τέλος, καθώς άρχισαν να μαζεύονται άλλοι καθηγητές έξω από το σπίτι αλλά και τα Μέσα πήραν μυρωδιά, η καταδρομική ομάδα αποχώρησε, παίρνοντας μαζί τους σκληρούς δίσκους, το λάπτοπ, τον υπολογιστή, 3 κινητά, 2 κάρτες SIM, μπροσούρες και περιοδικά, παλιά τεύχη της Λαϊκής Πορείας, νόμιμου περιοδικού, μια μπροσούρα για τον Kishenji μετά τη δολοφονία του, το περιοδικό Arunatara, όργανο της Ένωσης Επαναστατών Συγγραφέων της Andhra Pradesh, τα περισσότερα τεύχη του Jan Pratirodh, οργάνου του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου, του οποίου γραμματέας είναι ο καθ. Saibaba.
Όλες οι προηγούμενες διευθύνσεις στις οποίες έμενε κατά καιρούς ο καθ. Saibaba, προτού μετακομίσει στο κάμπους του Πανεπιστημίου, αναφέρονταν σαν μέρη στα οποία μπορεί να βρίσκονται τα «κλεμμένα». Από το ίδιο το ένταλμα συνάγεται, ότι η αστυνομία, μην έχοντας άλλο επιχείρημα γι΄ αυτήν την επέμβαση, ζήτησε από τον εισαγγελέα να το εκδώσει με το ψευτοπρόσχημα της αναζήτησης «κλεμμένων» από έναν διανοούμενο που είναι πολιτικά ενεργός και διαμένει στο Δελχί. Η λίστα των κατασχεμένων που αναφέρθηκε παραπάνω αποδεικνύει την πραγματική φύση των «κλεμμένων» που «ανακαλύφθηκαν» στο σπίτι του καθ. Saibaba.
Αν ένας γνωστός ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Δελχί αντιμετωπίζεται με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο με ένα αστείο έγγραφο, είναι φανερό ότι αύριο ο καθένας μπορεί να υποστεί τέτοιο εξευτελισμό ή να ενοχοποιηθεί με παρόμοια κατασκευασμένα έγγραφα και να κυνηγηθεί αν εκφραστεί ενάντια στο κράτος. Να μην αναφέρουμε το τι μπορεί να τράβηξε η ανήλικη κόρη του καθηγητή, όταν μια ομάδα 50 ατόμων αλώνιζε στο σπίτι. Θυμάται κανείς τις μέρες έκτακτης ανάγκης, όταν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες της αστυνομίας και της ασφάλειας ήταν καθημερινό φαινόμενο. Θυμάται κανείς το τι τραβάνε οι αντιβάσι στο εσωτερικό της χώρας, περικυκλωμένοι από εκατοντάδες χιλιάδες παραστρατιωτικών που εισβάλουν στα σπίτια τους, με σκοπό την υποταγή τους. Τέτοιες ενέργειες ενάντια σε λαϊκούς ακτιβιστές και διανοούμενους αυξάνονται ανησυχητικά σε καθημερινή βάση και στις πόλεις, με σκοπό να ξεριζωθούν όλες οι φωνές αντίστασης που ακούγονται ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης του κράτους. Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, όλα αυτά είναι ξεκάθαρη απόδειξη για την ύπαρξη ενός ποινικού συστήματος που προσπαθεί απεγνωσμένα, με δρακόντειους νόμους, να καταπνίξει την αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση.

* Απόσπασμα ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε η Επιτροπή Απελευθέρωσης Πολιτικών Κρατουμένων στις 13 του Σεπτέμβρη.