Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Σεπ 2013

Καλοκαιρινή επιχείρηση καταστολής με στόχο τους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες

Το μεσημέρι της Τρίτης 30/7, με πρόσχημα τη σύλληψη δύο Ελλήνων και δύο Τούρκων, με οπλισμό, που επέβαιναν σ΄ ένα φουσκωτό σκάφος στα χωρικά ύδατα της Χίου, δυνάμεις της «Αντιτρομοκρατικής», συνοδεία ΜΑΤ, εισέβαλαν στα γραφεία του «Κέντρου αγωνιστικής και πολιτιστικής αλληλεγγύης» των τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων, στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί ένα πολιτικό-πολιτιστικό στέκι που λειτουργεί, φανερά και νόμιμα, για 30 χρόνια. Στο χώρο αυτό στεγάζονται τα γραφεία του περιοδικού «Ο Αγώνας στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν».
Οι αστυνομικές δυνάμεις λεηλάτησαν κυριολεκτικά το χώρο των γραφείων, κατέσχεσαν υλικό και αρχεία εφημερίδων και εντύπων και συνέλαβαν τρεις αγωνιστές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία κι άλλους δύο, στο δρόμο, οι οποίοι κρατήθηκαν χωρίς κατηγορίες και βασανίστηκαν. Μάλιστα έσπασαν τη σπονδυλική στήλη του Erdoğan Çakır, ο οποίος μαζί με τον Ahmet Düzgün Yüksel κρατήθηκε, με το αιτιολογικό ότι αναζητούνται απ' την Ιντερπόλ, και κινδυνεύουν με έκδοση στη Γαλλία και τη Γερμανία. Κι ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή γύρω απ΄ τα γραφεία, μη επιτρέποντας την πρόσβαση σ΄ αυτά, η αστυνομία τα κρατούσε υπό κατάληψη για 45 μέρες. Για να τα παραδώσει τελικά, έχοντας αλλάξει κλειδαριά και χωρίς να δοθεί και κανένα έγγραφο με το κατασχεμένο υλικό.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης άλλοι 14 πολιτικοί πρόσφυγες προσήχθησαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, ενώ στις 2/8, «Αντιτρομοκρατική» και ΜΑΤ εισέβαλαν και στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, προς «αναζήτηση όπλων», και παρέμειναν εκεί για δυόμισι ώρες, ερευνώντας τα κτίρια και τα προσωπικά αντικείμενα των προσφύγων – ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και μικρά παιδιά- προχωρώντας μάλιστα και σε σωματικούς ελέγχους. Φαίνεται πως η επιχείρηση που διεξάγει η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπό τη συνδρομή των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και των μηχανισμών τους και σε συνεργασία με το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, με στόχο τους πολιτικούς πρόσφυγες απ΄ την Τουρκία και το Κουρδιστάν, μια επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και που χαρακτηρίζεται από συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, τρομοκράτηση, απειλή έκδοσης ή και έκδοση αγωνιστών (όπως του Μπουλούντ Γιαϊλά), όχι απλά συνεχίζεται αλλά κι εντείνεται κι αναβαθμίζεται. Είναι καθήκον του μαζικού λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα να αναπτύξει δράση υπεράσπισης των τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων, που αποτελούν αποδέκτες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με το λαό μας και που βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα μ΄ αυτόν, ενάντια στη φασιστικοποίηση, στην εκμετάλλευση, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό.