Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Σεπ 2013

Μέτωπο αντίστασης
ενάντια στον φόβο και στις εκλογικές αυταπάτες!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέε
Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις μαζικές εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την Διεθνή Έκθεση. Καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικροεπαγγελματία, φοιτητή και μαθητή να πάρει μέρος μαχητικά στις διαδηλώσεις. Να συσπειρωθεί, να ενωθεί με τον διπλανό του, να πάρει ενεργητικά μέρος στην δημιουργία εστιών και πρωτοβουλιών αντίστασης, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο.
Τα τρεισήμισι χρόνια των μνημονίων και ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη. Αν δεν υπάρξει ένα πλατύ κίνημα αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αν δεν μπει μαζικός φραγμός και εμπόδια στα μέτρα που υλοποιούν, οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ χειρότερες. Οι καπιταλιστές και τα ξένα αφεντικά της Ευρωπαϊκές Ένωσης και του ΔΝΤ δεν πρόκειται να δείξουν κανένα έλεος. Είναι αποφασισμένοι να πάνε τα πράγματα μέχρι τέλους. Δηλαδή στην μετατροπή των εργατών σε δούλους, στην πλήρη κατεδάφιση κάθε κοινωνικής παροχής, στην συντριβή κάθε δικαιώματος και κατάκτησης. Στο ξεπούλημα της χώρας και του πλούτου της στο ξένο κεφάλαιο που μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες του, θέλει να λεηλατήσει την φτηνή ανθρώπινη εργασία, τον ορυκτό πλούτο, το περιβάλλον, το νερό και τον δημόσιο πλούτο. Θέλουν να κάνουν την ζωή των πολλών καθημερινή κόλαση, αλυσοδένουν την χώρα με συμφωνίες και μνημόνια, για να ζούνε αυτοί, μια χούφτα καπιταλιστές και εκμεταλλευτές στον παράδεισο και στην χλιδή. Αυτήν την πολιτική προωθούν τα κόμματα που τους υπηρετούν πιστά, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια τους.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά, απειλεί να μπλέξει την χώρα στον βρώμικο πόλεμο που ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ενάντια στον Συριακό λαό. Ένας πόλεμος που μπορεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να προκαλέσει μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές σε όλους τους λαούς της περιοχής.
Πλατύ κίνημα αντίστασης και παρατεταμένος ταξικός αγώνας δεν γίνεται όμως με τις προσκυνημένες–ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ειδικά της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Κανένας αγώνας δεν μπορεί να οργανωθεί και να νικήσει αν δεν βασίζεται στους ίδιους τους εργαζόμενους, στην μεγάλη πλειοψηφία της βάσης, ξεπερνώντας και βάζοντας στην άκρη αυτούς που για χρόνια έθαβαν το κίνημα και υπηρετούσαν το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. ΄Η θα αγωνιστούμε αληθινά, μαζικά, παρατεταμένα και αποφασιστικά ή το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του θα μας τσακίσουν αλύπητα. Αυτό το προφανές συμπέρασμα πρέπει να βγάλει κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος, κάθε άνεργες. Και για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεραστούν κυρίως δύο πράγματα. Ο φόβος και οι αυταπάτες πως κάποιοι άλλοι, εύκολα και γρήγορα θα μας λύσουν το πρόβλημα.
Το ξέρουμε καλά και το ζούμε κάθε ημέρα. Με την βία και τον εκφοβισμό αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα και κάθε αντίδραση των εργαζόμενων, κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Ξέρουν καλά πως αποτελούν μειοψηφία, γνωρίζουν πως η αγανάκτηση του λαού μεγαλώνει και γι αυτό ενισχύουν την πολιτική της καταστολής, της διαίρεσης και της γκεμπελικής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές. Δίπλα τους, σε ρόλο μαντρόσκυλου, στέκεται η φασιστική Χρυσή Αυγή. Γέννημα-θρέμμα του συστήματος που χρησιμοποιείται για να φοβηθεί και να αποπροσανατολιστεί ο λαός. Στην πραγματικότητα αυτοί φοβούνται μην ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια τους, ξέρουν πως τότε τίποτε δεν θα μπορεί να τους σώσει. Να επιστρέψουμε λοιπόν τον φόβο σε όλους αυτούς, να κατανοήσουμε την δύναμη του λαϊκού και εργατικού κινήματος όταν αυτό σηκώνει το κεφάλι, συσπειρώνεται και αγωνίζεται αληθινά. Να πιστέψουμε στην δύναμη μας, στην δύναμη των πολλών.
Ο πιο ύπουλος εχθρός όμως είναι οι εκλογικές αυταπάτες, η αναμονή πως θα έρθει μια κυβέρνηση της αριστεράς, η προσμονή μιας γρήγορης και άκοπης λύτρωσης. Οι δυνάμεις που δεν πιστεύουν στην δύναμη του λαού και σκοπεύουν σε συμβιβασμούς και μικρό-αλλαγές έχουν λόγο να προβάλλουν αυτήν την δήθεν διέξοδο. Θέλουν στην ουσία τον λαό στο περιθώριο, ψηφοφόρο απλά και χειροκροτητή, για να έχουν λυμένα τα χέρια τους όταν θα αρχίσουν τις τούμπες και τα ξεπουλήματα. Ο αγωνιζόμενος λαός όμως δεν έχει κανένα συμφέρων γι αυτήν την εκλογική αναμονή. Θα είναι μεγάλη χαντάκωμα, νερό στο μύλο της κυβέρνησης και των αστικών δυνάμεων, μεγάλη υποχώρηση και υπόσκαψη των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να ξεδιπλωθούν μεγάλοι αγώνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ο καθένα με τον τρόπο του όχι μόνο ευθύνονται για το παρελθόν αλλά συνεχίζουν σε αυτήν την πολιτική καθηλώνοντας τις λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις και δυνάμεις, σπέρνοντας απογοήτευση, ηττοπάθεια και αναπαράγοντας την διάσπαση και την διαίρεση.
Το ΚΚΕ(μ-λ) από την πρώτη στιγμή της μεγάλης επίθεσης και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να καλεί και να πασχίζει για την οικοδόμηση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, σε κάθε μαζικό αγώνα και κινητοποίηση. Ένα αληθινό και όχι εικονικό κέντρο αγώνα βασισμένο στην πλατιά ενότητα της βάσης, στους ίδιους τους αγωνιζόμενους και στην κοινή δράση των δυνάμεων που θέλουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μαχητικών και ασυμβίβαστων αγώνων. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί κάθε αγωνιστή να συμβάλλει , σε αυτήν την κατεύθυνση και με αυτήν την λογική πήρε ενωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτήν της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, με αυτήν την κατεύθυνση συμμετέχει σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται.

7/9/2013
Παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής!

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του