Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Σεπ 2013

Πρόταση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ προς τις Γενικές Συνελεύσεις και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Κοινό απεργιακό μέτωπο για την ανατροπή των απολύσεων και στα νοσοκομεία
Τρόικα και κυβέρνηση, κεφάλαιο και μηχανισμοί τους συνεχίζουν την κλιμάκωση της επίθεσης σε λαό και εργαζόμενους. Ιδιαίτερα στο Δημόσιο, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις, σε συνδιασμό με το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και άλλων χρήσιμων για το λαό υπηρεσιών, θέτουν τα ζητήματα στην πολιτική-ταξική τους διάσταση.
Η απεργία διαρκείας των καθηγητών (με τη μορφή των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων), το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 16/9, οι απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για 2 μήνες στα νοσοκομεία που κλείνουν, οι κινητοποιήσεις στο χώρο της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης από τους ''διαθέσιμους'' – απολυμένους, οι ''χαμηλής έντασης'' κινητοποιήσεις σε πολλούς άλλους χώρους του δημόσιου τομέα έχουν ήδη διαμορφώσει κλίμα συνολικότερα στην κοινωνία.
Η 48ωρη απεργία που αναγκάστηκε να προκηρύξει η συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, κάτω από την πίεση των κλάδων και χώρων του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο, και η μαζική διαδήλωση της 1ης μέρας έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα συνολικά στους εργαζόμενους και έδειξαν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί χωρίς χρονοτριβή.
Τώρα είναι η ώρα για κοινούς απεργιακούς αγώνες, συμπόρευση και γενίκευση των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τώρα είναι η ώρα για ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σ' όλο το Δημόσιο, για απάντηση με ''όλα τα σφυριά'' στην πολιτική των απολύσεων. Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, επιμονή και διάρκεια μπορεί να τεθεί πραγματικό πρόβλημα στο σύστημα, τους ξένους δυνάστες και την κυβέρνησή τους.
Οι μέρες και οι εβδομάδες είναι κρίσιμες. Κάθε δύναμη που αναφέρεται στην Αριστερά και το Κίνημα οφείλει να συμβάλλει έμπρακτα σ' αυτή την κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση ενός πανεργατικού-παλαϊκού ξεσηκωμού. Στην κατεύθυνση της γενίκευσης και της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων. Η γραμμή της ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ μπορεί να δόσει διέξοδο σε χιλιάδες κόσμο που έχει προ πολλού φτάσει ''στα όριά του''.
Το μαζικό μπλόκ σωματείων νοσοκομείων στη διαδήλωση της Τετάρτης 18/9 ήρθε να προστεθεί στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους σε δήμους και άλλους χώρους του Δημοσίου που απήργησαν και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση.
Μια νέα, τουλάχιστον 48ωρη, απεργία στα νοσοκομεία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι αναγκαία και μπορετή. Η πολιτική των απολύσεων μπορεί ν' ανατραπεί.
Καλούμε κάθε δύναμη που κατανοεί την κρισιμότητα των περιστάσεων να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση άμεσα μαζικών γενικών συνελεύσεων, προωθώντας την πρόταση για νέα απεργία και κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική.
Για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος
Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο
Για ν' ανατραπεί η αντεργατική πολιτική

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ