Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Σεπ 2013

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Η ανακοίνωση ότι εργαζόμενοι του Αγία Όλγα θα βγουν σε διαθεσιμότητα δημιούργησε αναστάτωση ανάμεσά τους. Στους εργαζόμενους του νοσοκομείου περιλαμβάνονται η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που εργαζόντουσαν στο πρώην 7ο ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Πατησίων. Από αυτούς τους εργαζόμενους πήραν το χαρτί της διαθεσιμότητας περίπου 320 . Το δε Γ.Ν. Πατησίων έκλεισε. Επίσης να πούμε ότι τους καλύπτουν τρία σωματεία. Του Αγία Όλγα, του 7ου και του Πατησίων.
Από τις πρώτες μέρες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κοινές συνελεύσεις όπου καθόριζαν από κοινού τις κινητοποιήσεις τους. Συμμετείχαν στις στάσεις και τα συλλαλητήρια που αποφασιζόντουσαν είτε από την ΠΟΕΔΗΝ, είτε από το Συντονισμό των νοσοκομείων της Αττικής, είτε ήταν πρωτοβουλία άλλων σωματείων. Αρχικά όσοι είναι στο Αγία Όλγα, μετά και αυτοί του Γ.Ν. Πατησίων.
Δυσκολίες παρουσιάστηκαν από συνδικαλιστικές δυνάμεις και κυρίως την ΠΑΣΚΕ. Δυστυχώς όμως και από το ΠΑΜΕ. Ειδικά η ΠΑΣΚΕ με προεξάρχοντα τον Λαζαρίδη της ΠΟΕΔΗΝ έκανε και κάνει ότι μπορεί για να ανακόψει τη διάθεση αγώνα των εργαζόμενων, τρομοκρατώντας τους με το να καταγγέλει αποφάσεις συνελεύσεων ως παράνομες και απειλώντας ότι η διοίκηση θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και διώξεις. Αυτά αφού οι προτάσεις του δεν είχαν καμιά τύχη!
Το ΠΑΜΕ, έρμαιο της λογικής του, δεν ψήφισε τις προτάσεις του Συντονισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις και φυσικά δεν τις στήριξε παρά το ότι δηλώνει ότι τον αποφασιστικό ρόλο πρέπει να τον παίζουν οι συνελεύσεις. Αρνείται κάθε ιδέα κεντρικού συντονισμού, έφτασε δε στο σημείο να ζητήσει το λόγο, καταγγέλοντάς τη σχεδόν, γιατί η συγκέντρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας στις 30/8 κατευθύνθηκε προς την Πολυκλινική όπου είχαν εμφανιστεί τα ΜΑΤ. Οι προτάσεις του ταυτιζόντουσαν, ή κατόπιν πίεσης διαφοροποιούνταν λίγο, με αυτές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ.
Από τη μέρα της επίδοσης των διαθεσιμοτήτων οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο νοσοκομείο. Διοργάνωσαν συνάντηση με τοπικούς φορείς και την ΕΛΜΕ, πραγματοποίησαν κοινές πορείες στη περιοχή, συμμετείχαν μαζικά στη τετράωρη στάση της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 4/9. Συνεχίζουν μέχρι να επαναπροσληφθούν όλοι!