Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Σεπ 2013

Ανταποκρίσεις από τις απεργιακές κινητροποιήσεις

Αθήνα
Η μεγαλύτερη, εδώ και καιρό, απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτή της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Με τους καθηγητές, τους υπάλληλους των ΑΕΙ, τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ να βρίσκονται από τη Δευτέρα σε απεργία διαρκείας, οι εργαζόμενοι και στο υπόλοιπο δημόσιο έδωσαν την απάντησή τους στην κυβέρνηση. Τη πρώτη μέρα της 48ωρης ελάχιστοι ήταν οι υπάλληλοι που δούλεψαν.
Η συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν μεγάλη και εξέφραζε τις πραγματικές διαθέσεις των εργαζόμενων να αντισταθούν στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, του κλεισίματος σχολείων και νοσοκομείων, της κατάργησης υπηρεσιών που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του λαού. Αρκεί να πούμε ότι η έκταση της διαδήλωσης ξεκίναγε από την πάνω μεριά της πλατείας Συντάγματος και μέσω της Σταδίου κατέληγε στην Ομόνοια όπου βρισκόταν το ΠΑΜΕ, το οποίο ακολούθησε ως συνήθως τη δική του πορεία από την Πανεπιστημίου με ένα μπλοκ γύρω στα χίλια άτομα.
Με παλμό και ζωντάνια απ’ όλα τα μπλοκ φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν έλειπαν τα συνθήματα κατά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αλλά και κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού όντας οι εργαζόμενοι επηρεασμένοι από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που έγινε μόλις την προηγούμενη νύχτα.
Είναι ξεκάθαρο ότι αν η ΓΣΕΕ δεν είχε κρατήσει αυτή την επαίσχυντη στάση, με την άρνησή της να κηρύξει έστω 24ωρη απεργία, κηρύσσοντας παρά μόνο μια …τρίωρη στάση εργασίας για να μην δώσει χρόνο σε όσους εργαζόμενους θέλανε να πάνε στις διαδηλώσεις, θα μιλάγαμε τώρα για μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η «στάση ευθύνης» του ΠΑΜΕ που αντιπρότεινε 24ωρη απεργία κάπου μέσα στο Οκτώβρη και όχι την μέρα που είχε απεργία η ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας ουσιαστικά τη στάση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Η δικαιολογία τους ήταν η συνηθισμένη περί καλής προετοιμασίας, ενημέρωσης και προπαγάνδισης. Εξ’ άλλου ο κόσμος δεν τραβά! Κάτι που αποδείχτηκε κατά πόσο ισχύει ή όχι.

Βόλος
Με τη συμμετοχή στην απεργία να φθάνει στο 95%, οι καθηγητές στο Βόλο άνοιξαν δυναμικά την απεργιακή εβδομάδα. Στο συλλαλητήριο που καλέστηκε από την τοπική ΕΛΜΕ, στις 16/9 στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα. Με αξιοσημείωτη την παρουσία και τον παλμό του μπλοκ των καθηγητών αλλά και την έντονη παρουσία μαθητών που με δικό τους οργανωμένο μπλοκ κατέβηκαν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καθηγητών τους καθώς και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους για δωρεάν παιδεία. Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης συμμετείχαν ακόμη εργαζόμενοι από ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, οι διοικητικοί υπάλληλοι από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και το ΠΑΜΕ.
Στις 18/9 πραγματοποιήθηκε μια από τις μαζικότερες πορείες για τα δεδομένα του Βόλου (περίπου 1.200 άτομα ). Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση που καλέστηκε από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΒ στην Πλ. Ελευθερίας. Τα μπλοκ των αγωνιζόμενων απεργιακών χώρων (καθηγητές, ΙΚΑ, ΕΡΑ, διοικητικοί υπάλληλοι Π.Θ.) ήταν κι αυτή τη φορά μαζικότατα.
Η ΠΑΑΣ Βόλου συμμετείχε στη συγκέντρωση με δικό της μπλοκ και με μαζικό μοίρασμα προκήρυξης. Η πορεία πήρε και έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα καθώς σημαδεύτηκε από την άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα. Στο τέλος της πορείας , η επιτροπή αγώνα της ΕΛΜΕ κάλεσε σε συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών των εργαζομένων για περαιτέρω προγραμματισμό δράσεων καθώς και σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Λάρισα
Η αρχή της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Λάρισα χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή. Ειδικά τη Δευτέρα, τα ποσοστά της απεργίας ήταν πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης. Από αντίστοιχη μαζικότητα και μαχητικότητα χαρακτηρίστηκε και η πορεία της Δευτέρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διάθεση του κόσμου να αγωνιστεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του και συγκεκριμένα του δικαιώματος του λάου στη δωρεάν εκπαίδευση.
Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία παρουσίασε φθίνουσα πορεία, ιδιαίτερα στα κεντρικά σχολεία της πόλης, φανερώνοντας αγκυλώσεις και αδυναμίες ετών. Ωστόσο, η πορεία της Τετάρτης, με τη δυναμική της, φανέρωσε, για ακόμα μια φόρα, τις διαθέσεις του κόσμου. Το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι πώς θα επιτευχθεί συντονισμός και περιφρούρηση του συνεχιζόμενου απεργιακού αγώνα. Μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ευθύνης βαραίνει την αριστερά, που θα πρέπει να αποφασίσει τώρα, εάν είναι με τη συνέχιση.

Τρίκαλα
Από τη Δευτέρα 16/9, ημέρα ξεκινήματος του απεργιακού αγώνα των καθηγητών, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην πόλη μας το κινηματικό θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει. Μετά και τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που ανακοινώθηκαν για τις πρώτες μέρες είναι πλέον φανερό ότι στις διαθέσεις του κόσμου για παρατεταμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ιμπεριαλιστών κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει.
Έτσι λοιπόν η απεργιακή κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης στα Τρίκαλα θύμισε σε όλους άλλες εποχές. Συμπυκνώνοντας και εκφράζοντας το αγωνιστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα από τη μαζική και μαχητική απεργία των καθηγητών, οι απεργοί και διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους μαζικά. Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε έξω από το εργατικό κέντρο από σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων λαού. Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αλλά και αντιφασιστικά καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή η δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα το προηγούμενο βράδυ από τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Μια δολοφονία που δείχνει την πραγματική στόχευσή της, τον κόσμο της Αριστεράς και του αγώνα.
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 19:00 καλέστηκε εκ νέου διαδήλωση με αφορμή το φασιστικό χτύπημα. Πλήθος κόσμου κατέβηκε στη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Εκατοντάδες Τρικαλινών διαδήλωσαν για δεύτερη μέρα στο κέντρο της πόλης ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής από την πλευρά του συστήματος, που δίνει ελεύθερο χώρο στη δολοφονική και φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Η πορεία που σχηματίστηκε ήταν μεγαλειώδης. Θετική αίσθηση προκάλεσε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, γεγονός ελπιδοφόρο για τους αγώνες που έρχονται. Η πορεία κατέληξε κάτω από τα γραφεία της ΧΑ όπου φωνάχτηκαν αντικυβερνητικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

Ηράκλειο
Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ξεκίνησε ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 95% σε επίπεδο νομού Ηρακλείου την πρώτη μέρα απεργίας. Την Τετάρτη18/9/2013 ήταν γύρω στο 85%.
Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ελευθερίας και τις τρεις πρώτες μέρες της απεργίας αλλά και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο. Σύσσωμο το Ηράκλειο με συμμετοχή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πλήθος κόσμου, σωματείων, φορέων διατύπωσαν με τον πιο καθαρό τρόπο τα αιτήματα για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, για ανατροπή των απολύσεων, για επιστροφή όλων των συναδέλφων μας και όλων των μαθητών μας στα σχολεία τους, για κατάργηση του νόμου για το νέο λύκειο, την τεχνική εκπαίδευση και την κατάρτιση.
Παράλληλα μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συγκροτηθεί επισκέπτονται καθημερινά τα σχολεία για περιφρούρηση της απεργίας και επίσης διοργανώνονται καθημερινά συζητήσεις τα απογεύματα με τους γονείς των μαθητών μας .Οι γονείς ανταποκρίνονται στα καλέσματα των απεργών καθηγητών και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο αγώνα μας.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετέχουν και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες που παίρνονται από την επιτροπή αγώνα και το ΔΣ της ΕΛΜΕ για να στηριχτεί η απεργία, για να αποκτήσει το κίνημα των εκπαιδευτικών πολιτική και οργανωτική συγκρότηση. Αυτό είναι προϋπόθεση για να έχει αυτός ο αγώνας νίκες. Η πολιτική και οργανωτική συγκρότηση αυτού του κινήματος απαιτεί την οριοθέτησή του με τις λογικές των προτάσεων στο σύστημα για ένα άλλο σχολείο και μια άλλη αξιολόγηση, το διαχωρισμό του με τις λογικές της συνδιαχείρισης, της συνδιοίκησης, των εκλογικών αυταπατών, στην ενίσχυση της αντίληψης της ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ.
Η ηττοπάθεια, η μιζέρια, οι αυταπάτες για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι προτάσεις για άλλες μορφές πάλης χωρίς απεργία αποσυγκροτούν και διαλύουν τον αγώνα μας. Και για αυτό θα πρέπει να καταγγελθούν, ειδικά όταν προωθούνται από διάφορους δήθεν "αριστερούς".

Ξάνθη
Και να που η απεργία διαρκείας των καθηγητών λειτουργεί σαν πυροδότης, για να βγουν στο δρόμο και στην Ξάνθη μαζικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (κυρίως). Υψηλά ποσοστά απεργίας και πάνω από 1.500 απεργοί διαδηλωτές, σε μια πυκνή και μαχητική πορεία. Πολλά μπλοκ και πανό, καθηγητών, δασκάλων, δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων στην αρχαιολογία, του συλλόγου φοιτητών, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, του ΠΑΜΕ (μετά από τα μισά της διαδρομής) και άλλα, συγκέντρωσαν τις εκατοντάδες διαδηλωτών που βροντοφώναζαν τη θέλησή τους να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε υγεία και παιδεία.
Και όλα αυτά παρ’ ότι το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ δεν καλούσε καν σε συγκέντρωση και ότι δεν υπήρξε συντονισμός και κοινό κάλεσμα άλλων σωματείων. Αυτή η έλλειψη έγινε προσπάθεια να καλυφθεί από την ανοιχτή συζήτηση που καλέστηκε από την ΕΛΜΕ και έγινε μετά την πορεία, με στόχο τη συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής αγώνα στήριξης των κινητοποιήσεων και συντονισμού σωματείων. Αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης ήταν η συγκρότηση της επιτροπής κυρίως από απλούς εργαζόμενους (αφού τα ΔΣ των σωματείων, εκτός από αυτό της ΕΛΜΕ, απουσίαζαν), η δημιουργία ομάδων περιφρούρησης της απεργίας των καθηγητών, καθώς και στήριξης και ενίσχυσης των γενικών συνελεύσεων δασκάλων και καθηγητών που γίνονταν την επόμενη μέρα.
Είναι γεγονός ότι οι τωρινές κινητοποιήσεις των καθηγητών στην Ξάνθη ξεκίνησαν αρκετά «μουδιασμένα». Η πρώτη Γ.Σ. ήταν μικρής σχετικά μαζικότητας και υποτονική. Δεν υπήρξε συνδικαλιστική δύναμη που να υποστηρίξει ουσιαστικά την απεργία διαρκείας, η οποία και καταψηφίστηκε, παρά τη διάχυτη αίσθηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες ότι χρειάζεται αγώνας διαρκείας. Όμως τα ποσοστά απεργίας (92% την πρώτη μέρα, 60% τη δεύτερη), η διαδήλωση πολλών εκατοντάδων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα και η διπλάσια πορεία της Τετάρτης δημιουργούν άλλα δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα συνεχίζουν να κινούνται με αργούς ρυθμούς. Η ενημέρωση των γονέων έγινε μόλις στις 18 του μήνα (με πολύ μικρή συμμετοχή) και ομάδες περιφρούρησης συγκροτήθηκαν –όπως αναφέρθηκε-επίσης στις 18. Είναι επομένως έκδηλη η ανάγκη να αναδειχθεί και να συγκροτηθεί η πολιτική άποψη που θέτει και προωθεί με ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο τον παρατεταμένο μαζικό απεργιακό αγώνα.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ) παρεμβαίνουν σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, είτε αυτόνομα είτε μέσα από την Πρωτοβουλία Αντίστασης, ενώ μέλη του, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, διακινούν υλικό των Αγωνιστικών Κινήσεων εκπαιδευτικών. Παράλληλα διακινήθηκε κοινή προκήρυξη Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και Μαθητικής Αντίστασης, ενώ τέθηκε και η αναγκαιότητα Συνέλευσης των φοιτητών, η οποία παρότι καλέστηκε δεν είχε μαζικότητα.

ΣΑΜΟΣ
Σχεδόν καθολική είναι η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών στη Σάμο, με ποσοστά που κυμαίνονται από 86% ως 95% τις τρεις πρώτες μέρες. Και επειδή τα ποσοστά δεν είναι πάντα αρκετά εύγλωττα, ας το δώσουμε με απόλυτους αριθμούς: Κάθε μέρα ως τώρα οι απεργοί είναι πάνω από 200 (την πρώτη μέρα έφτασαν τους 221) όταν οι ψηφίσαντες στο σωματείο τον περασμένο Μάη ήταν 191! Πρόκειται στην κυριολεξία για απεργιακό ξεσηκωμό, ο οποίος «ξαναγεννά» το ίδιο το σωματείο, και αυτό εκδηλώνεται παντού. Στα πανό, στις πικέτες, στις παρεμβάσεις, στη ζωντανή και ενεργητική συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις απεργιακές δραστηριότητες του σωματείου. Η απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 16/9 είχε πρωτόγνωρο για το νησί μέγεθος και παλμό σαν συγκέντρωση και διαδήλωση μόνο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Αντίστοιχα το απεργιακό συλλαλητήριο της 18/9 ήταν το πιο μαζικό που έχουν κάνει τα σωματεία του δημόσιου τομέα, πάλι με τους καθηγητές να αποτελούν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία.
Η διαδήλωση της 16/9 κατέληξε στη ΔΔΕ όπου πραγματοποίησε κατάληψη για να μπλοκάρει τις λίστες «πλεοναζόντων» που ο ίδιος ο προϊστάμενος ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται για να σταλούν στην Περιφέρεια για να γεμίσουν τις δεξαμενές τών προς διαθεσιμότητα και απόλυση. Οργανώθηκαν βάρδιες και ο κόσμος στήριξε μαζικά και αποφασιστικά την κατάληψη. Δεν πτοήθηκε από την εισαγγελική παρέμβαση που παρουσία αξιωματικών της Αστυνομίας και της Ασφάλειας, αμέσως μετά την έναρξη της κατάληψης, έσπευσε να προειδοποιήσει για τις συνέπειες… Η διακοπή της κατάληψης αποφασίστηκε το βράδυ της επόμενης μέρας 17/9, που ήταν και η προθεσμία που η ΔΔΕ είχε σε αυτή τη φάση για να στείλει τις λίστες και άρα είχε επιτευχθεί μια πρώτη –τακτική βέβαια και προσωρινή- νίκη.
Παράλληλα η ΕΛΜΕ, ήδη από την εβδομάδα πριν ξεκινήσει η απεργία, διοργάνωσε δύο μεγάλες συσκέψεις σε Βαθύ και Καρλόβασι με απεύθυνση σε συλλόγους γονέων και όλα τα σωματεία στην κατεύθυνση να ανοιχτεί ευρύτερα στο λαό το ζήτημα της απεργιακής πάλης για την ανατροπή της επίθεσης στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που διαπιστώνεται από τον κόσμο αναφορικά με τον απεργιακό αγώνα των καθηγητών σε αυτές τις συσκέψεις αλλά και σε μια σειρά άλλες επαφές (μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, παρεμβάσεις σε συνεδριάσεις συλλόγων γονέων κ.λπ.) δείχνει και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο αγώνας αυτός. Που θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες αν εμπλακεί ενεργητικά σε αυτόν και ο μαθητόκοσμος, ενδεχόμενο για το οποίο -εκτός από τις πολλές και μεγάλες αιτίες- υπάρχουν κιόλας ισχυρές ενδείξεις.

ΑΡΤΑ
Με τα περισσότερα σχολεία κλειστά ξεκίνησε τη Δευτέρα η απεργία των καθηγητών στην πόλη μας, με το ποσοστό συμμετοχής στο 83%. Αναντίστοιχη όμως μ’ αυτή την συμμετοχή είναι η παρέμβαση της τοπικής ΕΛΜΕ μέσα και έξω απ’ τα σχολεία. Ελάχιστοι καθηγητές έξω απ’ τα σχολεία την πρώτη μέρα της απεργίας για να μοιράσουν την προκήρυξη της ΟΛΜΕ στους μαθητές, πολύ μικρή και η συμμετοχή τους στη συγκέντρωσή τους τη δεύτερη μέρα στο 1ο ΕΠΑΛ. Και τα ποσοστά της απεργίας να πέφτουν μέρα τη μέρα. Δείγματα όλα αυτά της πολιτικής βούλησης της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΜΕ (με πρόεδρο μέλος των ΣΥΝΕΚ) να τραβήξει αυτόν τον αγώνα. Μια ΕΛΜΕ που καταψήφισε τις 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, δεν μπορεί και δεν πιστεύει στις δυνατότητες αυτής της μάχης. Αυτή την υπόθεση πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι καθηγητές με πρωτοβουλίες, επιτροπές που θα διευρύνουν το μέτωπο του αγώνα με τους μαθητές, τους γονείς και άλλους κλάδους εργαζομένων.
Οι διαθέσεις των από κάτω υπάρχουν. Το έδειξε το μαζικό συλλαλητήριο της Τρίτης 17/9 (πάνω από 300 άτομα) με την πλειοψηφία των διαδηλωτών να είναι καθηγητές. Φάνηκε και στην απεργία της Τετάρτης 18/9 και στην πορεία που έγινε από το Ε.Κ.Α. με τη συμμετοχή 400 εργαζόμενων από πολλούς εργασιακούς χώρους που πρώτη φορά συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση (εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ).
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ με μοίρασμα προκήρυξης στους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου (νοσοκομείο, δημαρχείο, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ, εφορία, ΟΑΕΔ κλπ) και στην πόλη προπαγάνδισε την απεργία και συμμετείχε με δικό της μπλοκ σε όλες τις δράσεις (συλλαλητήριο, απεργιακή πορεία). Στη προσπάθεια της ενίσχυσης αυτού του απεργιακού αγώνα, η Ταξική Πορεία διοργανώνει συγκέντρωση–συζήτηση το Σάββατο 21/9 και ώρα 7.30μ.μ. στο ξενοδοχείο «Κρόνος» με εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με στόχο το συντονισμό των αντιστάσεων.