Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Σεπ 2013

Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Ταξικής Πορείας Λάρισας για την εκπαίδευση

Στις 3/9 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ταξικής Πορείας Λάρισας για τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Μια εκδήλωση που με την μαζικότητά της και τη συμμετοχή των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών και όχι μόνο, διαψεύδει όλους εκείνους που προσπαθούν να μας πείσουν πως τίποτα δεν γίνεται, πως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να κατέβει στο δρόμο. Για όποιον ήταν παρών στην εκδήλωση, ήταν ξεκάθαρο πως ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι αποφασισμένος να μην ξεπουλήσει το δικαίωμά του στη δουλειά, το δικαίωμά του στη ζωή, ούτε να παζαρέψει τις κατακτήσεις του λαού μας για δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών και τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε το συμπέρασμα πως η επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα δεν άφορά απλώς κάποιους κλάδους της κοινωνίας αλλά είναι μια προσπάθεια ανατροπής όλων των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και του λαού. Μια προσπάθεια που δεν θα σταματήσει εάν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, εάν δεν υπερασπιστούμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας και εάν δεν παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Βέβαια, ποτέ καμία εκδήλωση όσο επιτυχημένη και εάν είναι δεν θα μπορούσε να μας τροφοδοτήσει με τόσο ενθουσιασμό και αισιοδοξία, γιατί ξέρουμε ότι οι αγώνες κρίνονται στους χώρους δουλειάς και στο δρόμο. Και αυτό το γεγονός είναι που μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο. Γιατί η μαζική παρουσία εκπαιδευτικών στην εκδήλωση δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοματισμού ή όπως σε άλλες εκδηλώσεις, αποτέλεσμα κάποιου τρανταχτού ονόματος-κράχτη. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν το επιστέγασμα της συνεπούς παρουσίας μας τους δυο τελευταίους μήνες στις καθημερινές κινητοποιήσεις των απολυμένων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ. Χωρίς την πρόθεση υπερβολής, πιστεύουμε πως με την παρουσία μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών και παρόλο τις όποιες αδυναμίες είχε και έχει η παρέμβασή μας, έχουμε καταφέρει να στήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους, πράγμα που γίνεται φανερό και από τη στάση τους απέναντι μας τόσο στις συνελεύσεις, τα συντονιστικά και τις παρεμβάσεις όσο και από τη στάση τους στην εκδήλωση που την αγκάλιασαν και την στήριξαν σαν να ήταν δικιά τους. Ακόμα πιστεύουμε πως έχουμε καταφέρει να μπολιάσουμε τις απόψεις και τις ιδέες μας στο μαχητικό πνεύμα των εργαζομένων, κάτι που αντανακλάται στα συνθήματα στις πορείες και στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα συντονιστικά.
Η συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας στις 4/9 αποφάσισε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, με περιφρούρηση των κινητοποιήσεων. Πρόταση που υπερψηφίστηκε τελικά λαμβάνοντας 360 ψήφους, έναντι της πρότασης που κατέθεσαν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9, η οποία έλαβε 16 ψήφους. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, στις 12 και 13 του μήνα τα σχολεία, θα γίνουν ενημερωτικές συνελεύσεις με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων.
Αυτή είναι μια μάχη που έχουμε μπροστά μας και είναι κοινή πεποίθηση όλων μας πως πρέπει να την κερδίσουμε κόντρα σε λογικές ηττοπάθειας και αποχώρησης από το μετερίζι του αγώνα.