Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαΐ 2011

Μάης 2011: Πολιτικό ντοκυμαντέρ «Ο ΑΓΩΝΑΣ».


Την Τρίτη 10 Μάη στις 7.30 μμ στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» θα προβληθεί το πολιτικό ντοκυμαντέρ «Ο ΑΓΩΝΑΣ».

Μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία και σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό μας που δοκιμάζεται αλλά και αναζητά δρόμους αντίστασης «Ο Αγώνας» αποτελεί ένα πραγματικά σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο των αγώνων της εργατικής τάξης εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή μας.

«Ο ΑΓΩΝΑΣ» είναι ένα υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς της λεγόμενης ομάδα των 6, (Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Ηλίας, Θανάσουλας Γιώργος, Μαραγκός Θεόδωρος, Παπανικολάου Κώστας, Οικονομίδης Φοίβος) με θέμα τους αγώνες του ελληνικού λαού. Ξεκινά από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα, με την κατάληψη της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο του 1973, και φτάνει μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες ενάντια στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, τον Ιούλιο του 1975.
Είναι μια ταινία που αποσκοπεί στην ενίσχυση του υφιστάμενου αγώνα και όχι στην απλή θέασή του. Προέκταση και αντανάκλαση αυτού του αγωνιστικού πνεύματος ήταν και ο τρόπος διακίνησης της ταινίας. Παρουσιαζόταν κατά κανόνα εκτός εμπορικών κινηματογραφικών αιθουσών, κυρίως σε πολιτικοποιημένους συλλόγους, με τη συνοδεία των δημιουργών της που συζητούσαν πάντα με το κοινό.
Το ντοκυμαντέρ πήρε δεύτερο βραβείο και το βραβείο του κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1975. 

Εκτός των Τειχών
Βιβλιοπωλείο-καφέ
Γραβιάς 10-12 Αθήνα
210 3303348