Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Μαΐ 2011

Απόλυση συνδικαλιστή στην εταιρεία «Τόπος» αφοί Τοπιζόπουλοι

Tην Πέμπτη 5/5/2011 απολύθηκε ο συνδικαλιστής εργαζόμενος Τ.Λ. από την εταιρεία «Τόπος», επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τον εκβιασμό του εργοδότη του να δουλέψει υπερωριακά και Σαββατοκύριακα χωρίς πληρωμή «για το καλό της εταιρείας». Είχαν προηγηθεί δεκάδες ώρες απλήρωτων υπερωριών και είχαν επανειλημμένα προταθεί στους εργαζόμενους σχέδια μείωσης ημερών και ωρών εργασίας (εργαζόμενοι που δεν το δέχτηκαν απειλήθηκαν ότι θα απολυθούν) στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Παρά τον ισχυρισμό της αυτό, η εταιρεία προχώρησε στο άνοιγμα νέας έκθεσης, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να δουλέψουν στην κατασκευή της χωρίς υπερωριακές πληρωμές. Ολα αυτά, συνοδευόμενα με απειλές απόλυσης, ώστε να μην απεργούν οι εργαζόμενοι στις όποιες απεργίες είχε κηρύξει ο κλάδος. Η απόλυση του συνδικαλιστή-εργαζόμενου είχε στόχο τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζόμενων για να δεχτούν τους εκβιασμούς.
Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, της σάρωσης δικαιωμάτων, μπροστά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μπροστά στους βάναυσους όρους που επιβάλλει η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι ,αλλά να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του βασικού δικαιώματός τους στη δουλειά, για ανθρώπινο μισθό, ασφάλιση και ελευθερία διεκδίκησής τους.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου.
Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16-5-2011 και ώρα 10 π.μ.στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας, οδός Κοντούλη 1, Ελευσίνα