Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαΐ 2011

Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων

Σε συνθήκες που οι πλατιές μάζες του λαού μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της επιβίωσης, σε συνθήκες που η ανεργία καλπάζει ασταμάτητα, η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως της προστάζουν τα μεγάλα αφεντικά της, να ξεζουμίσει ακόμα και τα πιο φτωχά στρώματα του λαού.
Σε αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις περικοπές δεκάδων κοινωνικών επιδομάτων, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό της πρόσωπο. Οταν λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένη να στραγγαλίσει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν πολύ πιο κάτω από τα αποκαλούμενα όρια της φτώχειας, είναι αρκετό να σκεφτούμε το ξεζούμισμα που θα υποστούν εκατομμύρια εργαζόμενοι που ζουν πάνω από τα όρια της φτώχειας.
Ετσι όπως γράφτηκε στον Τύπο, σχεδιάζει την περικοπή τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από τα περίπου 6 δισ. που καταβάλλονται με τη μορφή επιδομάτων ή παροχών σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Αυτό θα γίνει, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με τη συρρίκνωση του αριθμού των κοινωνικών επιδομάτων, του ύψους τους καθώς και του αριθμού των δικαιούχων.

Στο στόχαστρο έχει ήδη μπει και το ΕΚΑΣ. Η αρχή γίνεται με την εφαρμογή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο. Από τις δραματικές και δραστικές περικοπές δεν γλιτώνει και το επίδομα της ανεργίας, παρά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ για την κάλυψη του ενδεχόμενου ανεργίας.
Στο στόχαστρο έχουν μπει επιδόματα όπως ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού, αγοράς βιβλίων, εισιτηρίων κινηματογράφου, θεάτρου, βρεφονηπιακών σταθμών, αναπηρικά επιδόματα, επιδόματα παιδιών κ.λπ.
Θα μπουν στο σφαγείο τα πάντα και τίποτα δεν θα μοιάζει με το πριν. Πρόκειται για μια βάναυση επίθεση σε ανθρώπους που οι συνθήκες επιβίωσής τους είναι ήδη δυσβάσταχτες.
Να, λοιπόν, πού σπρώχνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα οι υποτελείς και υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου. Και όλα αυτά τα απάνθρωπα μας λένε πως τα κάνουν για το καλό του λαού και της χώρας, για να αποφύγουν δήθεν τα χειρότερα. Αυτή η βάρβαρη και εφιαλτική πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί μέσα από τη μαζική πάλη και την αγωνιστική αντίσταση συνολικά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.