Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαΐ 2011

Υγεία. Λιτότητα και περικοπές
Επικίνδυνη η κατάσταση για τους ασθενείς

Όσο και αν προσπαθεί ο πολιτικός εκπρόσωπος των πιράνχας της υγείας του λαού, Λοβέρδος, να πείσει ότι «όλα βαίνουν καλώς» στα δημόσια νοσοκομεία, η πραγματικότητα την οποία ο ίδιος και η κυβέρνησή του διαμορφώνουν βοά για το ακριβώς αντίθετο.
Είναι γνωστό ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι πετσοκομμένοι τη χρονιά που διανύουμε στο μισό σε σχέση με το 2010. Φτάνουμε στον Μάη και έχει απορροφηθεί πάνω από το 75% των κονδυλίων που προβλέφθηκαν για ολόκληρο το 2011 και αφορούν τόσο τις αμοιβές (υπερωρίες-εφημερίες-νυχτερινά) του προσωπικού όσο και τις προμήθειες υλικών.
Ο υπουργός Υγείας σε εκρήξεις λαϊκισμού, τσαρλατανισμού και ηθοποιίας παριστάνει ότι το όλο σκηνικό είναι «στημένο» από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Βάζει μάλιστα και τα «ντόμπερμαν» του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας να βγάζουν πορίσματα σε στημένες ΕΔΕ που ο ίδιος παραγγέλλει.

Για όσους έχουν την ατυχία να νοσηλεύονται τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία, η έλλειψη βασικών υγειονομικών υλικών (ενδεικτικά: γάζες, σύριγγες, γάντια) είναι ολοφάνερη. Και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να κρυφτεί, επιστρατεύονται μέθοδοι του τύπου «τα υλικά είναι κρυμμένα στις αποθήκες» και κάποιοι «κακοί» γιατροί και εργαζόμενοι δεν τα εμφανίζουν. Αστεία πράγματα!
«Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο» ξέμειναν από λεφτά, «Αλεξάνδρα» και «Ευαγγελισμός» ξέμειναν από υλικά. Συνολικά τα νοσοκομεία είναι σε οριακή κατάσταση ακριβώς επειδή τα χρήματα που τους δίνονται δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Το εξοργιστικό είναι ότι πάνε να βγούνε και από πάνω. Το επικίνδυνο είναι ότι παίζουν με την υγεία του λαού!
Πρόκειται για μια συνειδητή και σκόπιμη πολιτική που επιχειρεί όχι απλώς να απαξιώσει τα νοσοκομεία, αλλά να λειτουργήσει κύρια σε δύο κατευθύνσεις: η πρώτη, με στόχο τη συγχώνευση-κλείσιμο μιας σειράς νοσοκομείων, αφού «δεν θα μπορέσουν να σταθούν», όπως οι ίδιοι λένε, σε ένα περιβάλλον που οι ίδιοι δημιουργούν και, η δεύτερη, με επιδίωξη τη μετακύλιση του κόστους της περίθαλψης στις πλάτες του λαού με άμεσο-ανταποδοτικό τρόπο.
Αφού δεν «αντέχουν» τα νοσοκομεία λοιπόν, γιατί να μην πληρώνουν και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι ασθενείς από την τσέπη τους. Και γιατί να μην κλείσουν κάποια εξ αυτών (το 1/3 περίπου) προκειμένου να «εξοικονομηθούν» πόροι για να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα που θα μείνουν; Να ορισμένα από τα ερωτήματα-διλήμματα που θέτουν το σύστημα και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός, οι νοσηλευόμενοι και εξεταζόμενοι στα νοσοκομεία δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τέτοιου είδους ψεύτικα διλήμματα. Έχουν ζωτική ανάγκη να αποκαταστήσουν την υγεία τους, απαιτούν να τύχουν της περίθαλψης που τους αρμόζει σαν παραγωγοί του πλούτου αυτής της κοινωνίας. Βεβαίως και ο καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις του προωθούν μέτρα εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας. Γιατί όμως ο κόσμος της δουλειάς πρέπει να αποδεχτεί αυτή τη σχέση πραγμάτων;
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ!
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!