Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαΐ 2011

Άνθρωποι και μυρμήγκια

Συνεχίζουν τα νατοϊκά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν στόχους κυρίως στην Τρίπολη και στην πολιορκημένη Μιζράτα, σχεδόν καθημερινά, προκαλώντας απώλειες στον άμαχο πληθυσμό και καταστρέφοντας τις υποδομές της χώρας. Πιστεύουν πως έτσι θα καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση του καθεστώτος Καντάφι, ή να προξενήσουν εσωτερικό ρήγμα, ενώ μέσω του μεταβατικού συμβουλίου στη Βεγγάζη στην ουσία ανακοίνωσαν πως ο Λίβυος ηγέτης αποτελεί πλέον νόμιμο στόχο των βομβαρδιστικών.
Παρ’ όλα αυτά είναι ολοφάνερο πως η λιβυκή εκστρατεία αντιμετωπίζει σημαντικά αδιέξοδα, η διεθνής σύνοδος για την αναζήτηση οικονομικών πόρων ενίσχυσης των ανταρτών της Βεγγάζης, παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, δεν φαίνεται να πέτυχε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και στα μέτωπα των στρατιωτικών συγκρούσεων υπάρχει στασιμότητα. Όλα δείχνουν ότι η κρίση στη Λιβύη θα παραταθεί σε απροσδιόριστο διάστημα, ενώ ο φόρος αίματος και οι καταστροφές θα πολλαπλασιάζονται.
Σε μια άλλη εξέλιξη, οι «ανθρωπιστές» που βομβαρδίζουν τη Λιβύη, και παρακολουθούν από ψηλά με τα αναπτυγμένα τεχνολογικά όπλα τους –όπως διατείνονται με υπεροψία– μέχρι και τα μυρμήγκια που περπατάνε στους αμμόλοφους, ισχυρίζονται πως δεν παίρνουν είδηση τις βάρκες και τα καΐκια με τους απελπισμένους Αφρικανούς που φεύγουν από τη χώρα με κατεύθυνση τα ιταλικά παράλια. Στην πραγματικότητα τους αφήνουν να πνίγονται στα απόνερα των αεροπλανοφόρων που οργώνουν τον κόλπο της Σύρτης και με υποκρισία κάνουν ότι δεν τους βλέπουν. Ο δυτικός ιμπεριαλιστικός «ανθρωπισμός» σε ημέρες δόξας!