Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Μαΐ 2011

Οργάνωση - αντίσταση - ξεσηκωμός!
Το λαό και τη χώρα στα χέρια τους απαιτούν οι ιμπεριαλιστές!

Εκεί που όλα πήγαιναν «σύμφωνα με το πρόγραμμα» άρχισαν νέα ουρλιαχτά. Δεν φτάνει, λένε, η ανεργία, η εξαθλίωση, η καταστροφή, η τρομοκρατία που ώς τώρα έχουν επιβάλει και απλώσει στο λαό και τη χώρα. Χρειάζεται, λένε, εδώ και τώρα να εξαπολυθεί ένα ακόμα πιο βαρύ, συντριπτικό χτύπημα:
Να ισοπεδωθεί ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Να γίνουν όλοι οι εργάτες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δούλοι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Να απολυθούν και άλλοι, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.
• Να πετσοκόψουν κι άλλο τους σφαγιασμένους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργήσουν τα άθλια επιδόματα ανεργίας, να σβήσουν τα τελευταία ίχνη των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.
• Να μεταφερθούν η γη, τα νερά, οι υποδομές, οι δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στην κυριότητα των ιμπεριαλιστικών αρπακτικών για να μοιράσουν μεταξύ τους, σαν τις ύαινες, ανενόχλητοι ακόμα και από τη διαμεσολαβητική παρουσία της κυβέρνησης, καθετί που αποτελεί πλούτο και περιουσία της χώρας και του λαού.
• Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να εκτοπιστούν σε στρατόπεδα -αν όχι σε ξερονήσια- οι μετανάστες, να περιπολούν αδιάκοπα στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας οι δυνάμεις του τρόμου, αυτοί που νόμιμα ματοκυλούν εργάτες, νέους, κάθε άνθρωπο που απεργεί, διαδηλώνει, αντιστέκεται.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Τα νέα ουρλιαχτά δεν άρχισαν επειδή «απέτυχε το πρόγραμμα». Το πρόγραμμα είναι τα ουρλιαχτά και η υλοποίησή τους. Το πρόγραμμα είναι η συντριβή της εργατικής τάξης, γι’ αυτό «εκτοπίζουν» και ανακηρύσσουν σε εχθρό «μας» το πιο βασανισμένο κομμάτι της, τους μετανάστες. Το πρόγραμμα είναι η εγκαθίδρυση για όλο το λαό ενός εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα.
Το πρόγραμμα το ορίζει η ιμπεριαλιστική μανία που δεν έχει όρια για το λαό και τη χώρα μας. ΗΠΑ και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές μας έχουν στον ίδιο λογαριασμό που έχουν τις δεκάδες χώρες που χρόνια τώρα ομβαρδίζουν, κομματιάζουν, ερημώνουν και ρημάζουν με κάθε τρόπο. Στο λογαριασμό της καταστροφής και του αίματος, για τα δικά τους συμφέροντα, για τη δικιά τους κυριαρχία. Γι’ αυτό κάθε μέρα που περνάει οι απαιτήσεις τους αυξάνουν, γίνονται διαταγές, ανοιχτές και βίαιες πολιτικές παρεμβάσεις. Τώρα ζητάνε το «σώμα» της χώρας και του λαού στα χέρια τους.
Στον ίδιο λογαριασμό έχει τη χώρα και το λαό η κυβέρνηση και συνολικά η αστική τάξη της χώρας. Ξενόδουλη και ασπόνδυλη, παζαρεύει τη διάσωσή της σαν τάξη, κραυγάζοντας και εφαρμόζοντας τις εντολές των αφεντικών της ενάντια στο λαό. Εκσυγχρονισμένοι μαυραγορίτες, ξαναλαδωμένοι ευρωκοτζαμπάσηδες, επανεξοπλισμένοι χίτες. Περιμένουν να τελειώσει το μακελειό που υπηρετούν για να αγοράσουν από τους νικητές -με τα κλεμμένα τους από τις Ελβετίες- κομμάτια από το αίμα και τον ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς. Αυτή, ελπίζουν, θα είναι η αντιπαροχή τους.
Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Δεν είναι εύκολο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Και σίγουρα δεν το κάνουν πιο εύκολο όσοι το «στρογγυλεύουν». Όσοι λένε πως τάχα έχουν έτοιμη την απάντηση. Στην κάλπη που θα ’ρθει ή σε κάποιο πρόγραμμα που πάλι στην κάλπη θα «πρέπει» να το «συναντήσουμε»!
Όλοι αυτοί κάνουν πιο δύσκολο το πρόβλημα. Γιατί κρατούν το λαό και τη νεολαία μακριά από το δρόμο της λύσης του: το δρόμο της οργάνωσης και της μαζικής πάλης. Δεν θα νικήσουμε τους εκμεταλλευτές και τους καταπιεστές μας χωρίς οργάνωση και μαζική σύγκρουση. Αυτά, πριν από όλα, χάσαμε εδώ και δεκαετίες και τώρα μας κλέβουν τα πάντα. Αυτά πρέπει να ξαναχτίσουμε. Όπως ήδη κάνουν οι λαοί της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής που, μήνες τώρα, συγκρούονται με τα αντιδραστικά καθεστώτα και τον ιμπεριαλισμό. Όπως ο ισπανικός ξεσηκωμός που πλημμυρίζει τις πλατείες από τις ίδιες αιτίες και ανάγκες. Όπως οι νέες μάχες που δίνουν λαοί και εργάτες καθημερινά σε όλο τον πλανήτη.
Όπως οι μάχες που ήδη ξεκινήσαμε να δίνουμε εμείς στη χώρα μας. Σε κλάδους και σε γειτονιές, σε απεργίες και διαδηλώσεις. Μάχες που δεν φτάνουν, γιατί πρέπει να γίνουν πιο μαζικές, πιο αποφασιστικές και οργανωμένες από κάτω. Με την πολιτική λογική της Κοινής Δράσης και στόχο την απόκρουση-ανατροπή της επίθεσης. Με την κατεύθυνση συγκρότησης Μετώπου Αντίστασης των εργατών, ελλήνων και μεταναστών, των εργαζομένων, της νεολαίας.
Με τα ουρλιαχτά τους θέλουν να πνίξουν το δίκιο μας. Να βγούμε στους δρόμους να το διεκδικήσουμε!


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

20 Μάη 2011