Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Μαΐ 2011

Στην κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες

Μία ακόμη απεργιακή διαδήλωση χτυπήθηκε βάναυσα από τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ. Δεκάδες απεργοί, όλοι τους σχεδόν χτυπημένοι στο κεφάλι, μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στα νοσοκομεία και η ζωή ενός διαδηλωτή βρίσκεται σε κίνδυνο. Η μεγάλη απεργιακή διαδήλωση βάφτηκε με το αίμα των απεργών που θέλησαν να διαδηλώσουν την οργή τους στην αντεργατική λαίλαπα που τους σπρώχνει σε εξαθλίωση.
Η νέα δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής εντάσσεται στη γενικότερη κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο άγρια. Τρομοκρατία και καταστολή που συνοδεύουν κάθε στιγμή το πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε για μία ακόμη φορά το αντιλαϊκό και απάνθρωπο πρόσωπό της. Είναι αυτή που ενθαρρύνει και ενισχύει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Είναι αυτή που για λογαριασμό του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, επιχειρεί να επιβάλει τα συμφέροντά του, με τη φωτιά και το σίδερο.

Πρόκειται για κυβέρνηση εγκληματική και επικίνδυνη για τον λαό και για όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για μια κυβέρνηση που γνωρίζει και νιώθει την οργή που έχει ο κόσμος της δουλειάς ενάντιά της, που είναι βέβαιη ότι δεν μπορεί ειρηνικά να επιβάλει τα βάναυσα και βάρβαρα μέτρα και επιλέγει τον δρόμο της έντασης και κλιμάκωσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.
Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο προχωρεί και σε επίδειξη δύναμης και στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους και στη νεολαία ότι μπορεί να τσακίσει τις αντιστάσεις τους. Ανάλογο είναι και το μήνυμα απέναντι στα αφεντικά της, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να τους δείξει μέχρι πού είναι αποφασισμένη να φτάσει για να επιβάλει τα μνημόνια της τρόικας για τη μεγαλύτερη λεηλασία του λαού και της χώρας.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ξενοδουλίας και της υποτέλειας είναι αυτοί που βρίσκονται πολιτικά σε δύσκολη θέση. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία τούς έχουν φτυσμένους και μόνο οργή και αηδία αισθάνονται απέναντί τους. Και αυτό το νιώθουν όλοι οι από πάνω, όλο και πιο έντονα. Να λοιπόν γιατί η κυβέρνηση σε κάθε αγώνα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας καταφεύγει στη μέθοδο της τρομοκρατίας και της καταστολής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Σε όλη την περασμένη χρονιά και σε αυτή που διανύουμε έχουν γίνει στη χώρα εκατοντάδες απεργιακές ή λαϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και όλες τους σχεδόν, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, έχουν αντιμετωπιστεί με τις άγριες και βάρβαρες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής. Όλο αυτό το διάστημα οι εργατικές κινητοποιήσεις, αγροτικές, φοιτητικές, ακόμη και οι μαθητικές, έχουν αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή μανία από τα ΜΑΤ. Τόνοι χημικών έχουν ριχτεί σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, δεκάδες τραυματισμοί διαδηλωτών σε κάθε κινητοποίηση, συλλήψεις, ακόμη και προληπτικές πριν πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις. Εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες βρίσκονται γύρω από τους χώρους των συγκεντρώσεων και στη διαδρομή των πορειών, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τις αιματοκυλίσουν.
Πρόσφατα, οι κάτοικοι της Κερατέας έζησαν για μήνες, καθημερινά στο πετσί τους την τρομοκρατία και τις επιθέσεις των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ. Να σημειώσουμε επίσης πως οι διμοιρίες των ΜΑΤ πλαισιώνονται και από αντίστοιχους ασφαλίτες με πολιτικά, που με τη σειρά τους ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία.
Το έργο των κατασταλτικών μηχανισμών δεν εξαντλείται μόνο τις μέρες και τις ώρες των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, αλλά η «δουλειά» της τρομοκράτησης του λαού γίνεται σε καθημερινή βάση. Το κέντρο της Αθήνας αστυνομοκρατείται. Οι γύρω δρόμοι των πλατειών Ομονοίας, Καραϊσκάκη, Κάνιγγος, Βικτωρίας, Εξαρχείων, οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, είναι κατειλημμένοι από τα ΜΑΤ. Το ίδιο και οι κεντρικοί δρόμοι, σε κάθε γωνιά βρίσκεται και από μια διμοιρία των ΜΑΤ. Αναμφίβολα, η καθημερινή τους παρουσία έχει στόχο να ενισχύσει το κλίμα της τρομοκράτησης του λαού μας. Να στείλει το μήνυμα ότι η εξουσία της αστικής τάξης έχει τη δύναμη και όλους τους μηχανισμούς για να καταστείλει την πάλη του λαού, την πάλη όλων εκείνων που θέλουν και μπορούν να αντισταθούν.
Όμως η ιστορία της πάλης των λαών μάς διδάσκει άλλα πράγματα από εκείνα που επιχειρεί το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα να περάσει στον λαό. Μας διδάσκει ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στις εργαζόμενες μάζες και στη νεολαία. Στους αγώνες τους και στις αντιστάσεις τους, στις εξεγέρσεις τους και στις επαναστάσεις τους, γιατί αυτές έχουν το δίκιο με το μέρος τους και αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Η τρομοκρατία των εκμεταλλευτών μας δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλουν στον κόσμο της δουλειάς τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου.
Έχουμε συνεπώς καθήκον και δικαίωμα να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας. Να ισχυροποιήσουμε την πάλη μας για να μην περάσουν τα νέα βάναυσα μέτρα και να ανατραπούν τα προηγούμενα. Να αγωνιστούμε μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στην καταστολή των αγώνων μας. Η πραγματική δύναμη που μπορεί να επιβάλει λύσεις βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας.
Εκεί βρίσκεται η διέξοδος!