Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Μαΐ 2011

Να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη, ο δίκαιος αγώνας!
Οχι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στην Κερατέα!
Εξω όλες οι χωματερές, απ’ τις κατοικημένες περιοχές!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)
6.5.2011
Η ανακωχή που πέτυχαν οι κάτοικοι της Κερατεάς, με την κυβέρνηση, αποτέλεσμα του σκληρού, 4μηνου αγώνα τους, αλλά και των «ζοριών» της κυβέρνησης, μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτωπα που ανοίγει, συνεχίζεται με τις συναντήσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής της Κερατέας και Λαυρεωτικής, με την Υ.ΠΕ.ΚΑ. Μπιρμπίλη.
Κι ενώ, η αποχώρηση των ΜΑΤ, και η απομάκρυνση των μηχανημάτων, μπορούν να θεωρηθούν ως επιτυχίες αυτού του αγώνα, καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι, απέναντι στις προθέσεις, στους ελιγμούς και στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Με την Μπιρμπίλη να «φαίνεται», αρχικά να υποχωρεί όσον αφορά το χώρο του Οβριοκάστρου, όχι όμως και του όγκου των απορριμάτων που θα δέχεται αυτός! Γιά να τον επαναφέρει στη συνέχεια ως χώρο «ΧΥΤΥ» (θέση του Ραγκούση και του... Περιφερειακού Σχεδιασμού), μετά την πρόταση για τα λατομεία Μερέντας του Μαρκόπουλου, και παράλληλα με την πρόταση για εργοστάσιο ανακύκλωσης στο ΒΙΟΠΑ Λαυρίου.
Μιά κυβέρνηση που είναι απολύτως ενοποιημένη, και επείγεται, όσον αφορά την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή, μέσα ή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, είτε την ονομάζει ΧΥΤΑ είτε ΧΥΤΥ. Μιά χωματερή μεγάλης «δυναμικότητας» τόνων απορριμάτων, που μαζί μ’ αυτές της Φυλής και του Γραμματικού, θα δέχεται τα απορρίματα του λεκανοπεδίου, όπως προβλέπει ο λεγόμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός γιά την Αττική.

Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν πρέπει να ξεγελαστούν, απ’ τα «όμορφα τα λόγια τα μεγάλα», σ’ αυτόν τον κικεώνα προτάσεων, που μιλούν για «ολοκληρωμένη διαχείρηση», σε συνδυασμό με «ανακύκλωση στην πηγή», γιά «σύγχρονα εργοστάσια» και για «ασφαλή ταφή», για «έργα» που θα καταλήξουν χωματερές, ακόμα κι αν γίνουν σε άλλη – αντί του Οβριοκάστρου – κατοικημένη περιοχή. Χωματερές, εξίσου επιζήμιες και βλαβερές γιά τη ζωή, την υγεία και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Μιά τέτοια εξέλιξη, δεν θα αντιστοιχούσε ούτε στο σκληρό και αποφασιστικό αγώνα που έδοσαν οι κάτοικοι της Κερατέας - ενός αγώνα που γνώρισε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη από το λαό μας, απ’ τη μιά άκρη της χώρας ως την άλλη - ούτε βέβαια στο πως φαντάζονται το μέλλον της περιοχής τους.
Ο λαός της Κερατέας μπορεί και πρέπει να μιλήσει! Πέρα απ΄ τις συναντήσεις των εκπροσώπων, με την κυβέρνηση, μπορεί και πρέπει να συνεχίσει ν’ αποτελεί το βασικό παράγοντα πίεσης, ώστε ν’ αποτραπεί η οποιαδήποτε αρνητική, για τον αγώνα που έχει δώσει, εξέλιξη. Μέσα από μαζικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κι όποια άλλη μορφή αγώνα. Να συνεχίσει το δίκαιο αγώνα του! Αξιοποιώντας κι ότι έχει κατακτήσει ως τώρα, σε επίπεδο αυτο-οργάνωσης, δράσης, αλληλεγγύης, δυνατοτήτων αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική. Μέχρι την τελική νίκη.