Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Μαΐ 2011

ΕΝΟΧΟΙ: Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η καπιταλιστική εξαθλίωση!
ΘΥΜΑΤΑ: Οι έλληνες και μετανάστες εργάτες!

Απανωτά μνημόνια και σύμφωνα ανταγωνιστικότητας υπογράφονται. Χώρες βομβαρδίζονται, κομματιάζονται και πουλιούνται, ενώ η κοινωνική ερήμωση βαθαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Εργάτες απολύονται ή παραδίνονται δεμένοι χειροπόδαρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Στο φόντο όλων αυτών βρίσκεται η ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας και για πολλούς της ανεργίας και της απόγνωσης. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσφέρει τη χώρα ως βάση εξόρμησης εγκληματικών ιμπεριαλιστικών στρατών, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Σε αυτό το κοινωνικό χάος που προκαλεί η καταστροφική μανία του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού, μαζί με τις πιο καλές ιδέες που θα αναδειχτούν μέσα στους αγώνες των ανθρώπων, ξαναφυτρώνουν με την καθοδήγηση του ίδιου του συστήματος οι πιο καθυστερημένες και βάρβαρες αντιλήψεις που στόχο έχουν να αποκρύψουν τους πραγματικούς ενόχους και να προάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη διάσπαση του λαού και της εργατικής τάξης.
• Το πολιτικό προσωπικό (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με τη στήριξη φασιστικών ομάδων) που έχει κάνει τη χώρα οικονομικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων, έχει το θράσος να μιλάει για πατριωτισμό. Αυτοί που ήταν σύμμαχοι ΟΛΩΝ των κατακτητών σε αυτή τη χώρα.

• Το πολιτικό προσωπικό που έχει στηρίξει ΟΛΕΣ τις στρατιωτικές επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, οι οποίες έχουν δημιουργήσει κύματα κυνηγημένων μεταναστών, μιλάει για «λαθρομετανάστευση».
• Το πολιτικό προσωπικό που έχει διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας δημιουργώντας εκτόξευση της ανεργίας (αλήθεια, πόσοι μετανάστες είναι υπάλληλοι του Δημοσίου, στο οποίο ετοιμάζονται πάνω από εκατό χιλιάδες απολύσεις;) σπρώχνει την ευθύνη στο πιο εκμεταλλευόμενο και αδύναμο τμήμα της εργατικής τάξης.
• Αυτοί, λοιπόν, που κάνουν τους «τζάμπα μάγκες» στους μετανάστες εργάτες κάθονται «σούζα» στα ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ των ΗΠΑ, της ΕΕ και της τρόικα. Άλλωστε, οι πιο «προχωρημένοι» από αυτούς τους «τζάμπα μάγκες», δηλαδή οι φασιστικές ομάδες, ήταν αυτοί που πριν μερικές δεκαετίες φόραγαν κουκούλες και μίλαγαν γερμανικά.
Στόχος του συστήματος και των στηριγμάτων του είναι ο αποπροσανατολισμός και η διάσπαση του λαού για να μπορούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά να κάνουν μαύρη τη ζωή όλων, ελλήνων και ξένων εργατών. Σημαντικό και βρώμικο ρόλο παίζουν τα σκυλιά των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και μαριονέτες όπως πρώην «προοδευτικοί» και πρώην καλλιτέχνες (σαν το Σαββόπουλο που εισηγείται να σταλούν οι μετανάστες σε… αραιοκατοικημένα νησιά) και άλλοι «διανοούμενοι»!
Ας είναι καθαρό: Όσα αστυνομικά μέτρα κι αν πάρουν, όσα τείχη κι αν χτίσουν, τα κύματα μετανάστευσης θα συνεχίζονται, γιατί οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα πυκνώνουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ξεριζώνονται βίαια από τα σπίτια τους.
Ας είναι καθαρό: Όσο η αντιλαϊκή επίθεση προχωράει, όσο η φτώχεια γίνεται εξαθλίωση, τόσο η ανθρώπινη ζωή θα γίνεται πιο φτηνή, τόσο τα περιστατικά βίας από ξένους και Έλληνες θα πυκνώνουν και θα αγριεύουν.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ. Πότε τους φταίνε οι αγρότες, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε οι εργάτες, πότε οι μετανάστες. Είναι διάφορες εκδοχές της ίδιας βρώμικης τακτικής. Έτσι όμως μας δείχνουν και το δρόμο: Οι μετανάστες εργάτες, στο βαθμό που παλέψουν μαζί με τους Έλληνες εργάτες, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική δύναμη πυρός για το λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας.
• Ίσα δικαιώματα για τους ξένους εργάτες!
• Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότη-τα και την καπιταλιστική εξαθλίωση!
• Γενικός λαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί η επίθεση και τα μνημόνια!

20 Μάη 2011