Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαΐ 2011

Αλητεία...

«Η κομματικοποίηση του πανεπιστημίου είναι ο Μουμπάρακ που έχει καθήσει στον σβέρκο της σπουδάζουσας νεολαίας μας. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να τον ξεφορτωθείτε». Τάδε έφη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, σε ομιλία του στο Χημικό Θεσσαλονίκης.
Το ότι ανησυχεί για την ύπαρξη πολιτικών οργανισμών στα πανεπιστήμια το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Γιατί, ουσιαστικά, αυτό που τον ενοχλεί είναι η πολιτικοποίηση του φοιτητικού κινήματος σε αγωνιστική βάση και όχι η κομματική εκπροσώπηση των νεολαιών των αστικών κομμάτων στις σχολές. Θα μπορούσε να είναι και πιο σαφής ως προς αυτό, όπως ήταν στην ίδια ομιλία σχετικά με το άσυλο και την «κοινωνική ανάγκη» για κατάργησή του, αφού η ύπαρξή του «όχι μόνο επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη διακυβέρνηση και απαξιώνει το σπουδαστικό βίωμα των παιδιών, αλλά κάνει το πανεπιστήμιο απωθητικό στην κοινωνία της πόλης που το περιβάλλει».

Ας γίνουμε λοιπόν εμείς σαφείς αντ’ αυτού: Η νεολαία στις σχολές, όση βάλουμε κι όση αφήσουμε μέσα σ’ αυτές τελοσπάντων, πρέπει να πάψει να σκέφτεται, να αγωνιά, να προβληματίζεται, να πολιτικοποιείται και να αντιστέκεται. Οποιοδήποτε μέσο τη βοηθάει σε όλα αυτά πρέπει απλώς να καταργηθεί. Ή μάλλον, όχι απλώς να καταργηθεί, αλλά να καταρρεύσει διά της... επαναστατικής μεθόδου, όπως επέλεξαν οι αραβικοί λαοί που ξεπέταξαν τους δυνάστες τους...
Εδώ κάπου βρίσκεται αυτό που δεν καταλαβαίνουμε... Κακώς εύχεται τις λαϊκές εξεγέρσεις ο κύριος Μπουτάρης, γιατί όταν αυτές συμβούν θα τον πάρουν και θα τον σηκώσουν κι αυτόν και όλο τους τον εσμό...
Ας προσέχει λοιπόν τί εύχεται, γιατί το σκουλαρίκι και το αλήτικο παρελθόν δεν καθαγιάζουν καμία στάση και καμία τοποθέτηση.
Όσο για το επί της ουσίας, λυπούμαστε, αλλά δεν θα γλιτώσετε από τη μόνιμη ανάγκη της νεολαίας για ένα αξιοπρεπές μέλλον. Κι αυτό διεκδικείται με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ όρους, που τόσο πολύ τους απεύχεστε και τους τσουβαλιάζετε με τα αντιδραστικά συνονθυλεύματα των αστικών κομματικών νεολαιών. Ο δρόμος της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι αυτός που τόσες φορές επέλεξε η νεολαία, αυτός ήταν ο δρόμος που έκανε τα κινήματά της νικηφόρα, αυτός είναι ο δρόμος που στους επόμενους αγώνες θα διαλέξουμε και μ’ αυτόν θα κερδίσουμε το μέλλον μας.