Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Μαΐ 2011

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αναβάθμιση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δήθεν για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, αλλά και «υποβαθμισμένων» γειτονιών, πέρα από το ότι περιέχουν χιλιοειπωμένες εξαγγελίες έργων αλλά και φοροαπαλλαγές και κίνητρα σε ιδιοκτήτες και εργολάβους για την εκμετάλλευση των επίμαχων περιοχών είναι πολύ συγκεκριμένα στο θέμα των μεταναστών αλλά και των ευπαθών ή εξαθλιωμένων τμημάτων του πληθυσμού της Αθήνας.
Αναγορεύοντας τους μετανάστες σε κύρια αιτία της υποβάθμισης και της εγκληματικότητας προβλέπουν με κάθε λεπτομέρεια και σε όλους τους συνδυασμούς τη δράση των κάθε είδους κατασταλτικών μηχανισμών, με περιπολίες πεζών και μηχανοκίνητων μέχρι και επιδρομές των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ για μαζικές συλλήψεις, απελάσεις, φυλακίσεις και κλεισίματος των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Αν τα συνδυάσουμε αυτά με τις ταυτόχρονες δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για το πανεπιστημιακό άσυλο και του Καμίνη για τις διαδηλώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι η μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε μια έντονα αστυνομοκρατούμενη περιοχή όπου στο στόχαστρο θα βρίσκονται εκτός από τους μετανάστες και όλοι όσοι θέλουν να εκφράσουν την αμφισβήτηση και αντίθεσή τους στη κυβερνητική πολιτική. Από αφισοκολλητές μέχρι διαδηλωτές.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, Έλληνες και μετανάστες, να καταγγείλει και να εκφράσει την αντίθεσή του στο ρατσισμό και στη φασιστικοποίηση της ζωής μας. Υπεύθυνοι για την υποβάθμιση των γειτονιών και της ζωής μας δεν είναι οι μετανάστες και οι διαδηλώσεις αλλά η κυβερνητική πολιτική που -καθ’ υπαγόρευσιν της τρόικας- μας στέλνει όλους μαζί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)