Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαΐ 2011

Πετράλωνα: Επίθεση σε μετανάστη

Παραμονή Πρωτομαγιάς, στις 30 του Απρίλη, πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία των Πετραλώνων επίθεση φασιζόντων στοιχείων σε εργαζόμενο μετανάστη, μικροπωλητή από το Πακιστάν, που έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα από την πλατεία. Οι τραμπούκοι αμέσως έγιναν αντιληπτοί από κόσμο που βρίσκονταν γύρω από την πλατεία, ο οποίος και συνεπλάκη μαζί τους προκειμένου να σταματήσει την επίθεση και να τους απωθήσει, κάτι που και τελικά έγινε, παρά τις προκλητικές ενέργειες των τραμπούκων.
Την επόμενη μέρα υπήρξε κάλεσμα για την κοινοποίηση του γεγονότος και την άμεση απάντηση με αντιρατσιστική συγκέντρωση και πικετοφορία, που τελικά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μάη στην περιοχή γύρω από την πλατεία. Ο μικρός χρόνος προετοιμασίας της διαμαρτυρίας και το γεγονός ότι δεν υπήρξε ευρύτερη ανταπόκριση από διάφορες δυνάμεις που δρουν στη γειτονιά, είτε γιατί υπήρχε το θέμα προετοιμασίας της απεργίας της 11 Μάη είτε γιατί δεν έκριναν ότι ήταν σημαντικό να απαντηθεί με πορεία (χαρακτηριστική εδώ η τοποθέτηση κομματιών του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι τέτοια γεγονότα γίνονται καθημερινά και θα λυθούν σε “προσωπικό” επίπεδο), εμπόδισαν τη μαζικοποίηση της εκδήλωσης που περιορίστηκε σε ένα στενό κύκλο ατόμων, κυρίως της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων.
Παρ’ όλα αυτά, είναι θετικό, με οποιαδήποτε αφορμή, τέτοια γεγονότα να κοινοποιούνται στον λαό και να απαντιέται η προπαγάνδα του συστήματος σχετικά με τους μετανάστες στους οποίους κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες για την κρίση του συστήματος και τα παράγωγά της: την ανεργία, την ανέχεια, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές. Γιατί μόνο τότε, όταν η δράση τέτοιων στοιχείων είναι απονομιμοποιημένη στον κόσμο της γειτονιάς, μπορούν να περιοριστούν τέτοιες επιθέσεις και όλοι μαζί, με τους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της γειτονιάς, να διεκδικήσουμε τον χώρο και τη γειτονιά που μας ανήκει.
Η χρησιμοποίηση, από ακροδεξιούς κύκλους, της πρόσφατης δολοφονίας τού άτυχου πατέρα στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Τρίτη, ώστε να στραφεί αλλού η προσοχή για τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο κέντρο της Αθήνας, δεν αφήνει περιθώρια για υποβάθμιση τέτοιων γεγονότων που πρέπει να αποτελέσουν την αρχή αντιρατσιστικών δράσεων σε όλες τις γειτονιές. Για τη γενικότερη κατάσταση στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας επιφυλασσόμαστε για μια αναλυτικότερη τοποθέτηση σε επόμενο άρθρο.