Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Μαΐ 2011

7ο Συνέδριο ΕΔΟΘ: ένα συνέδριο-παρωδία με ευθύνη των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ

Στις 6, 7 και 8 Μάη πραγματοποιήθηκε το 7ο Συνέδριο της ΕΔΟΘ, νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, ένα συνέδριο που με ευθύνη των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ εξελίχθηκε σε συνέδριο-παρωδία. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο άγρια, αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, αυτοί οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ξανά ένα συνέδριο μακριά από τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των εργαζομένων. Ενα συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με την παντελή απουσία των συνέδρων τόσο της ΠΑΣΚ όσο και της ΔΑΚΕ, κατάφωρη περιφρόνηση και πλήρης απαξίωση προς κάθε διαδικασία του οργανωμένου συνδικαλισμού. Ενα συνέδριο στο οποίο επιδίωξαν και μαγείρεψαν με κάθε τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα (ακόμα και με υφαρπαγή και αδιαφανή διανομή καρτών), έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους ως παράγοντες του συστήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθειά τους να αποκλείσουν το σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης επειδή στο σωματείο αυτό συμμετείχαν ως ισότιμα μέλη και οι συμβασιούχοι. Αντίθετα οι σύνεδροι που προέρχονταν από όλους τους χώρους της ριζοσπαστικής Αριστεράς επιδίωξαν με τις τοποθετήσεις τους να ανοίξουν τα πολιτικά ζητήματα, να αναλύσουν την περίοδο που διανύουμε και να ασκήσουν γόνιμη αντιπαράθεση ως προς την οργάνωση του αγώνα.
Οι σύνεδροι της Ταξικής Πορείας από το χώρο των ΟΤΑ και των Αγωνιστικών Κινήσεων από το χώρο της εκπαίδευσης έθεσαν τις ιδιαίτερες θέσεις τους για το ζήτημα του χρέους, μετέφεραν την εμπειρία τους από τους εργασιακούς τους χώρους, επισήμαναν την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης και του αγώνα όλων των εργαζομένων στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα. Το ψηφοδέλτιο Ταξική Πορεία-Αγωνιστικές Κινήσεις υπερψηφίστηκε από 9 συνέδρους.

Α.Κ.