Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Οκτ 2011

19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-«Μεσοπρόθεσμο 2»!

Το πολυνομοσχέδιο «απολύσεις-εφεδρεία-μισθολόγιο φτώ¬χειας-περικοπή συντάξεων-κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων» μαζί με τη νέα φοροεπιδρομή διαλύει κάθε ψήγμα υποφερτών συνθηκών για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Πριν ακόμα ξεβραχνιάσουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης από τις κραυγές τους ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ήρθε και η ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά τον ιδιωτικό τομέα! Ουσιαστικά, το πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα «Μεσοπρόθεσμο 2» με τεράστιες επιπτώσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, σε συμβάσεις, εισόδημα, δουλειά, συντάξεις. Τη σοβαρότητα του πράγματος πάνε να την περάσουν «στο ντούκου» τα ΜΜΕ και οι εργατοπατέρες.

Αποδεικνύεται καθαρά πως η ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική επίθεση δεν έχει ούτε όρια ούτε περιορισμένα θύματα. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν κανένα σκοπό να σταματήσουν. Δεν υπάρχει όριο στα «όνειρά» τους για τους «μισθούς» μας. Ούτε τα 600 ούτε τα 300 ευρώ τούς είναι ικανοποιητικά, ούτε οι 30.000 ούτε οι 150.000 απολύσεις τούς είναι αρκετές. Στόχος τους είναι η πλήρης συντριβή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πλήρης υποδούλωσή τους και η ταυτόχρονη κατάργηση κάθε ψήγματος δημόσιας κοινωνικής παροχής (παιδεία, υγεία κ.λπ.)
Δεν πείθουν κανέναν πλέον οι μεγαλοστομίες για τη «σωτηρία της χώρας». Γιατί αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «σωτηρία» αποτελεί καταδίκη για τα λαϊκά και εργατικά στρώματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει να περισώσουν είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου, την απρόσκοπτη κερδοφορία του, τη διαιώνιση της κυριαρχίας του. Γιατί αυτό σημαίνει και τη συνέχιση της δικιάς τους πολιτικής ύπαρξης. Γι’ αυτό και τίποτε απ’ όλο αυτό τον ορυμαγδό μέτρων δεν θίγει το μεγάλο τραπεζικό, βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο. Το αντίθετο μάλιστα! Επιδοτείται, χρηματοδοτείται, απαλλάσσεται από φόρους και διευκολύνεται στην ασύδοτη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή, που η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση απλώνονται πάνω από το λαό και τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που η φοροεπιδρομή έχει πάρει χαρακτηριστικά ωμής ληστείας. Είναι ορκισμένοι εχθροί μας και ως τέτοιους οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε!
• ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Ξεπερνώντας το φόβο και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν. Αψηφώντας τις κραυγές των κάθε λογής (αδρά πληρωμένων) παπαγάλων τους. Αντιμετωπίζοντας μαζικά και αποφασιστικά τους εισαγγελείς, τα ΜΑΤ και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσουν για να κάμψουν τους αγώνες μας. Τίποτε δεν είναι πιο τρομακτικό από αυτό που θα μας συμβεί εάν τους αφήσουμε ανενόχλητους! Γι’ αυτούς και τα αφεντικά τους οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας είναι «αναλώσιμα», «μικροέξοδα», «παράπλευρες απώλειες» μπροστά στο «μεγαλειώδη στόχο» της διάσωσης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και της κυριαρχίας του.
• ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! Με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, πραγματικό αγωνιστικό συντονισμό σε κάθε επίπεδο. Με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Κόντρα στη λογική της ανάθεσης και της εύκολης λύσης. Γιατί οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και συνδικάτα κυριολεκτικά «τα έχουν φτύσει». Γιατί δεν μπορούν και δεν θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας. Γιατί ήταν αυτοί που χρόνια τώρα αφόπλισαν και διέλυσαν το εργατικό κίνημα (με το αζημίωτο φυσικά!). Γιατί σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και να κρατήσουν τις «ισορ-ροπίες».
• ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ! Γνωρίζοντας ότι η υπόθεση της ανατροπής αυτής της πολιτικής δεν είναι υπόθεση «μιας ριξιάς», αλλά ενός αγώνα με διάρκεια, αποφασιστικότητα και επιμονή. Κόντρα στις άσφαιρες «τουφεκιές» και στις ασύνδετες απεργίες. Αλλά και κόντρα στις διασπαστική λογική του ΠΑΜΕ που -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- κρύβει την απροθυμία και την αδυναμία του να κατανοήσει την κρισιμότητα της επίθεσης αυτής για το σύνολο της εργατική τάξης.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ! Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ το πολυνομοσχέδιο!
ΟΧΙ σε απολύσεις, εφεδρεία, μισθολόγιο, φοροεπιδρομή,
κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων!
19 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
15/10/2011
Ταξική Πορεία