Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Οκτ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ!

Κανένας απολυμένος – Κανένας «έφεδρος»!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με μανία που ξεπερνά κάθε προηγούμενο η κυβέρνηση και η Τρόικα εφορμούν πάνω στο πλέον βασικό δικαίωμα των εργαζομένων, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Προχωρούν άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου, σε 30.000 απολύσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τόσους απαιτούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους. Και έπεται συνέχεια τα επόμενα χρόνια, μέχρι να φτάσουν οι απολυμένοι τις 200.000.
Η καταστροφή της πλέον παραγωγικής δύναμης, της ανθρώπινης εργασίας, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος σε συνθήκες κρίσης. Τα ''νομικά κωλύματα'' για την συνταγματικότητα ή μη της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας απλώς φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις τους για ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χωρίς κανένα «προ-στάδιο». Ας φανταστεί ο καθένας τι θα σημαίνει νοσοκομεία χωρίς νοσοκόμες, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, δήμοι χωρίς καθαριστές κ.λπ. Και πολύ περισσότερο την απειλή της ίδιας της ζωής δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα προστεθούν στον καιάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και μισοανέργων στη χώρα μας.

Η προπαγάνδα της συκοφαντίας των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα χρόνια τώρα συνοδεύεται πλέον από την ''ανάγκη'' άμεσων ανθρωποθυσιών. Με ''πόνο ψυχής'' κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, καθώς και διάφοροι εκπρόσωποι του αστικού κηφηναριού, επικρίνουν το πολιτικό σύστημα γιατί δεν έκανε πολύ νωρίτερα όσα αποφάσισε να κάνει σήμερα. Τέτοια ''συμπόνια''!!! Προσπαθούν μάλιστα να βρουν και ''αντικειμενικά κριτήρια'' (τρομάρα τους!) για να προσδώσουν επίφαση ''δικαιοσύνης'' στη σφαγή.
Ταυτόχρονα, οι ''τυχεροί'' που θα εξακολουθήσουν να έχουν δουλειά θα δουν τους μισθούς τους να πέφτουν κατακόρυφα με το νέο φτωχολόγιο πείνας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που έρχεται ως συνέχεια των δραστικών περικοπών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. ''Να είσαστε ευχαριστημένοι που έχετε και δουλειά'' βροντοφωνάζει το σύστημα σε εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Οι απολυμένοι και οι άνεργοι ''ας πρόσεχαν''. Τέτοιο θράσος και κυνικότητα!
ΟΧΙ
-Δεν είναι το μέλλον μας η πείνα, φτώχεια και η εξαθλίωση.
-Δεν θα μας κλέψετε δικαιώματα, δεν θα μας πάρετε τη ζωή μας ολόκληρη.
-Δεν θα μας ρίξετε στην ανεργία για να συνεχίσετε να ζείτε μέσα στη χλιδή.
Θ' ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
-Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να έχουμε δουλειά
-Θα παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
-Θα μείνουμε όρθιοι στον αγώνα για τη ζωή με δικαιώματα
Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
Άλλη μια κρίσιμη μάχη είναι μπροστά μας στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται. Δεν χωρούν πλέον μεσο-βέζικες λύσεις. Ή εμείς ή αυτοί! Ας ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική γραμμή των υποταγμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ας πάρουμε της ζωή μας στα χέρια μας! Οι επί μέρους αντιστάσεις ας γίνουν ένα ορμητικό πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της βαρβαρότητας. Πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, πορείες, συγκεντρώσεις να πλημμυρί-σουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας. Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να τους σταματή-σουμε.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ!

Ταξική Πορεία