Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Σεπ 2012

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η πιο δεξιά κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις, τη μια μεταξύ τους, την άλλη με τα αφεντικά της, αποφασισμένη να εφαρμόσει την πιο σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από τους δυνάστες του λαού και του τόπου, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στους δήμους ετοιμάζουν απολύσεις ενώ έχουν μειωθεί οι προσλήψεις, κλείνουν κοινωνικές δομές, την ώρα που χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και η βοήθεια στο σπίτι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.
Οι δήμοι, τοπικές κυβερνήσεις, όπως αναφέρονται στο μνημόνιο, εφάρμοσαν τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας και με ακόμη περισσότερους εργοδότες (ΜΚΟ, ΓΣΕΕ, Φιλάνθρωποι, Εκκλησία και όλοι οι κερδοσκόποι που έστησαν μη κερδοσκοπικές εταιρείες), τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω αναπτυξιακών συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και κατάργησαν στην πράξη την συλλογική σύμβαση εργασίας, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και 24 μήνες.
Εφάρμοσαν τις αντεργατικές πολιτικές, έκαναν δυσβάστακτο το κόστος των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες.

Τώρα κινητοποιούνται απαιτώντας τους παρακρατηθέντες πόρους. Οι παρακρατηθέντες πόροι είναι που δημιουργούν τα προβλήματα στους δήμους ή η αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές που στόχο έχουν να καταργήσουν κάθε δικαίωμα σε εργαζόμενους και δημότες;

Είναι αυταπάτη που καλλιεργεί η ΠΟΕ ΟΤΑ και τελειώνει την υποχρέωση της κινητοποίησης, γιατί ξέρει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το όχημα για το πέρασμα της επίθεσης στον λαό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι η ώρα για αγώνες μαζικούς, ενωτικούς, ταξικούς.
Είναι η ώρα που η πολυδιάσπαση των εργαζόμενων με τους καινούργιους εργοδότες, βάζει μπροστά το καθήκον για το άνοιγμα των καταστατικών πιο επιτακτικά σε όλους όσους δουλεύουν στις υπηρεσίες των δήμων. Είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε,να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσουμε τις απολύσεις, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Απαιτούνται αγώνες, που θα αποφασιστούν σε συνελεύσεις, θα συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, θα γεννηθεί η ελπίδα ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν. Τότε οι απεργοί, θα δράσουν, θα συζητήσουν, θα βρουν τους τρόπους να τραβήξουν τον αγώνα τους μακριά, θα αναγνωρίσουν τους εχθρούς και τους φίλους του αγώνα τους, θα πιστέψουν στην δύναμή τους.

Ξέρουμε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά δυσκολότερη είναι η ζωή χωρίς δουλειά και δικαιώματα και πρέπει να αντισταθούμε στην καταλήστευση της ζωής μας, να παλέψουμε για την ανατροπή της βαρβαρότητας της Τρόικας και του ΔΝΤ. Να μην φοβηθούμε, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εκπροσώπων της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της υποδούλωσης. Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς αγώνες.
Να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας!


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ