Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Σεπ 2012

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ “ΔΩΔΩΝΗ” ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

Ο λαός μας ζει τη γενική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά του και τις καταχτήσεις του.
Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιβάλουν τη λεηλασία της ζωής μας, απαιτούν το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας.
Κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ, σε σχέση ανδρείκελου και αφέντη, μας σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση, στην απόλυτη φτώχια.

Σ' αυτό το πλαίσιο των εξελίξεων και του κλίματος που δημιουργούν αξιολογούμε στην περιοχή μας, κοντά στα άλλα, το ξεπούλημα της “Δωδώνης”.
Είναι ευθεία βολή στη δουλειά χιλιάδων κτηνοτρόφων της περιοχής, σε βαθμό που να τους απαγορεύεται να ζουν, να υπάρχουν στον τόπο τους.
Γιατί το ξεπούλημα της “Δωδώνης” πάει πακέτο με το ξεπούλημα κάθε κατάχτησης δεκαετιών των κτηνοτρόφων.
Το πιο σημαντικό, της δυνατότητάς τους να δίνουν το γάλα, να διεκδικούν και να καταχτούν καλύτερες τιμές γι αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, στο κλίμα των γενικότερων εξελίξεων, οι κτηνοτρόφοι βλέποντας που πάνε τα πράγματα προβληματίζονται, αγωνιούν, αγανακτούν και προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο για να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο, να προβάλουν τις δικές τους ανάγκες, να διεκδικήσουν τα δικά τους δικαιώματα.
Μόνο που η αποδιοργάνωση γενικότερα του λαϊκού κινήματος, η διάλυση και ουσιαστικά ανυπαρξία των αγροτικών συλλόγων στα χωριά, δυσκολεύουν τις προσπάθειες των κτηνοτρόφων, τις κάνουν αποσπασματικές, αναποτελεσματικές και ευάλωτες.
Σ' αυτό το έδαφος είναι που ευδοκιμούν απόψεις και απόψεις που επικεντρώνουν στην “καλύτερη οργάνωση και βιωσιμότητα της επιχείρησης” και όχι στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των κτηνοτρόφων.
Αυτή η κατάσταση επιτρέπει να πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις οι ειδικοί, οι θεσμικοί, οι παράγοντες και όχι οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Η απάντηση για τους κτηνοτρόφους υπάρχει μέσα στη δική τους συμμετοχή και δράση. Μέσα από τη συγκρότηση των δικών τους οργάνων πάλης σε κάθε χωριό της περιοχής, να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζουν από τη δουλειά που κάνουν.
Να αντισταθούν στο ξεπούλημα της “Δωδώνης”, στο ξεπούλημα των καταχτήσεων και τη λεηλασία των δικαιωμάτων τους.
Και στο πλευρό και σαν συνιστώσα του λαϊκού κινήματος να αντισταθούμε όλοι μαζί στην επίθεση και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.