Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Σεπ 2012

«Χρυσή Αυγή»: Από τις ρατσιστικές επιθέσεις ως τα «Τάγματα Εφόδου»
Η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης τροφοδοτεί και πυροδοτεί την αντιλαϊκή της δράση!

Σύμφωνα με τα ναζιστικά ήθη, με εξοπλισμό δανεισμένο απ’ την… αντισυστημική αστυνομία (πτυσσόμενα κλομπ, επιγονατίδες και επωμίδες της ομάδας «ΔΙΑΣ») και με καλυμμένα με κράνη πρόσωπα, επέδραμαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23/8 τα «Τάγματα Εφόδου» της «Χρυσής Αυγής», μαζί με «ομάδα κατοίκων», όπως την ονομάτισαν τα ΜΜΕ, έξω απ΄ το στρατόπεδο του 6ου Σ.Π. της Κορίνθου. Στόχος τους, να εμποδίσουν την εγκατάσταση στο στρατόπεδο 400 μεταναστών που είχαν συλληφθεί κατά την επιχείρηση–σκούπα της κυβέρνησης που φέρει το υποκριτικό όνομα «Ξένιος Δίας». Ενώ είχαν ήδη μπει στο στρατόπεδο 200 συλληφθέντες μετανάστες, τα φασιστοειδή, με επικεφαλής το βουλευτή τους Ε. Μπούκουρα, εμπόδισαν την είσοδο κλούβας με άλλους 100 και παρέμειναν εκεί, παρεμποδίζοντας ακόμα και φορτηγό τροφοδοσίας. Για να «συγκρουστούν», στη συνέχεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία βέβαια κλήθηκαν εκεί για να διασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για τον εγκλεισμό των μεταναστών στο στρατόπεδο. «Συμμαζεύοντας», αναγκαστικά, και τα «παράγωγα» που δημιουργεί η πολιτική του συστήματος. Η πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ηταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Δένδιας, που δήλωνε στις 6/8 πως «οι παράνομοι μετανάστες αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους», παρομοιάζοντας μάλιστα την «εισβολή» τους με την… κάθοδο των Δωριέων! Ηταν ο Σαμαράς που δήλωνε, το Μάρτη, πως «οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες» κι ο Δένδιας ξανά που μίλησε για «ανακατάληψη της Αθήνας» με την επιχείρηση «Ξένιος Δίας». Σε τι διαφέρουν οι θέσεις αυτές από τα λεγόμενα της «Χρυσής Αυγής»; Τι κλίμα επιδιώκουν να δημιουργήσουν στο λαό;
Οσο οι μετανάστες εργάτες –το κομμάτι αυτό της εργατικής μας τάξης- αποτελούσαν την εύκολη λεία για υπερεκμετάλλευση και για μέγιστη υφαρπαγή υπεραξίας απ΄ το κεφάλαιο –γεγονός που έδινε και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων και άρα… δημιουργίας και όχι κλεισίματος θέσεων εργασίας, αν ήταν ο μοναδικός παράγοντας- για το εγχώριο σύστημα αλλά και για τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της Ε.Ε. Δεν αποτελούσαν «βόμβα». Σήμερα, σε συνθήκες όξυνσης της κρίσης του συστήματος, αποτελούν! Και «πρέπει» ν΄ αντιμετωπιστούν ανάλογα. Με καταστολή, ξύλο, επιχειρήσεις–σκούπα και εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κι εδώ, πέρα απ΄ το επίσημο κράτος, αναλαμβάνουν ρόλο και η «Χρυσή Αυγή» και άλλες συμμορίες.
Η κυβέρνηση, βέβαια, διά στόματος Δένδια, δήλωσε στη Βουλή πως δεν θα «ανεχθεί Τάγματα Εφόδου», ακριβώς για να στείλει το μήνυμα για το ποιος «κάνει κουμάντο» σήμερα. Η κυβέρνηση, δηλαδή, οι επίσημοι μηχανισμοί καταστολής, το επίσημο κράτος κι όχι οι παρακρατικοί και παραστρατιωτικοί μηχανισμοί που έχουν αναλάβει τη «βρόμικη δουλειά». Από τη μεριά της, η «Χρυσή Αυγή» χαρακτήρισε «έγκλημα» τη μετατροπή των εγκαταστάσεων του –επίσης… αντισυστημικού- ελληνικού στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών» (!!!), όπως ονόμασε τα στρατόπεδα… συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Κορίνθου, Πνευματικός (ΠΑΣΟΚ), διέκοπτε την υδροδότηση και την αποκομιδή σκουπιδιών του στρατοπέδου, συμβάλλοντας κι αυτός με τη σειρά του στο κλίμα αποκλεισμού και τρομοκράτησης των έγκλειστων μεταναστών αλλά και των φαντάρων!
    Ομως, κι ένα ολόκληρο κλίμα τρομοκρατίας με στόχο κυρίως τους μετανάστες ήταν –κι εξακολουθεί να ’ναι- παρόν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς έξαρσης των ρατσιστικών επιθέσεων πανελλαδικά –κάποιες απ΄ αυτές μάλιστα ήταν και δολοφονικές- με θύματα μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Ιρακινός δολοφονείται στο κέντρο της Αθήνας από 5 «αγνώστους» που διέφυγαν με μηχανές… Απειλές «διέρρεαν» μέσω διαδικτύου… Πακιστανός χαροπαλεύει στην Κέρκυρα… Πολωνός βρίσκεται νεκρός σε κάδο απορριμμάτων στον Αγιο Παντελεήμονα… «Αλλοδαπός ψαράς» δέχεται επίθεση στη Μυτιλήνη… Κάποιες απ΄ τις δολοφονίες μεταναστών αναφέρθηκαν απ΄ την αστυνομία και τα ΜΜΕ ως εγκλήματα που έγιναν από «ομοεθνείς» τους κι όχι ως ρατσιστικές επιθέσεις. Ακόμα κι αν αυτό ισχύει για κάποιες περιπτώσεις, φωτογραφίζει τις συνέπειες της περιθωριοποίησης και της εξαθλίωσης και δεν απενοχοποιεί καθόλου τη συμμορία της «Χρυσής Αυγής», της οποίας ο λόγος, οι προθέσεις και κυρίως, τα έργα μιλάνε από μόνα τους! Και δύσκολα διαχωρίζονται, μέσα στη «θολούρα» της ειδησεογραφίας, από τα αποτελέσματα του κοινού εγκλήματος. Αλλά ούτε η επίθεση και ο ξυλοδαρμός έλληνα νεολαίου από ομάδα Χρυσαυγιτών στην Ιτέα στις 25/8 αποτελεί εξαίρεση!
 Αφορμή νέων απειλών και επιθέσεων απ΄ την εν λόγω φασιστο-συμμορία στάθηκε κι η επίθεση, με απόπειρα βιασμού, σε κοπέλα στην Πάρο απ’ τον φερόμενο ως δράστη Πακιστανό. Λες και δεν είναι η ίδια η κοινωνία της εκμετάλλευσης που γεννά το έγκλημα, την περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση, είτε αυτή αφορά Ελληνες είτε μετανάστες. Μήπως πυροδότησε άραγε την ίδια «οργή» σε αυτούς ή στα ΜΜΕ το έγκλημα του 63χρονου έλληνα βιαστή εις βάρος 9χρονου παιδιού απ’ τη Βουλγαρία, στην Καβάλα, που πέρασε και λίγο στα «ψιλά», σε αντίθεση μ’ αυτό της Πάρου που έγινε πρώτο θέμα των ειδήσεων στα ΜΜΕ κι έφτιαχνε «κλίμα» συνολικότερα απέναντι στους μετανάστες; Και μήπως δεν είναι η λογική κι η πρακτική της διεκδίκησης, της αντίστασης, της συλλογικότητας, της αγωνιστικότητας, της πολιτικοποίησης και της οργάνωσης του λαού, Ελλήνων και μεταναστών, αυτή που «απαντά» και στην εγκληματικότητα;
Η δράση της «Χρυσής Αυγής» μια χαρά συμπληρώνει και τη λεγόμενη επιχείρηση «Ξένιος Δίας» που εξελίσσεται στην Αθήνα, κατά την οποία, μετά από μπλόκα της αστυνομίας, εφόδους και εισβολές σε σπίτια και σε μαγαζιά μεταναστών, προσήχθησαν περίπου 12.500 μετανάστες, ενώ πάνω από 2.000 απ΄ αυτούς έχουν συλληφθεί. Συνοδεία ξυλοδαρμών και εξευτελισμών, βεβαίως.
Η δράση κι η προπαγάνδα της «Χρυσής Αυγής» -που προσπαθεί μάλιστα ν’ αποκρύψει, όψιμα, τα ναζιστικά της σύμβολα και αναφορές, απευθυνόμενη στη νεολαία, σε φτωχούς εργαζόμενους και ανέργους- είναι άκρως αντιλαϊκή, αντιδραστική και επικίνδυνη. Ενοχοποιώντας σήμερα τους μετανάστες, απενοχοποιεί τους πραγματικούς υπαίτιους τόσο των δεινών του λαού μας όσο και της μετανάστευσης. Το κεφάλαιο, δηλαδή, και την κάθε είδους εκμεταλλευτική εργοδοσία, την πολιτική τους και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα διαχείρισης. Αλλά και τους ξένους ιμπεριαλιστές «προστάτες» –της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ- στους οποίους ξεπουλιέται η χώρα. Αυτούς δηλαδή που ξεζουμίζουν τον ιδρώτα του λαού μας. Αλλά και κομματιάζουν κι ερημώνουν χώρες, βομβαρδίζουν και δολοφονούν λαούς, δημιουργούν πολέμους, εθνικιστικές έριδες, φασιστικές χούντες και… μετανάστευση. Ενοχοποιώντας τους «πολιτικούς», δεν επιτίθεται στα «λαμόγια» ή τους «κλέφτες», όπως κατά την κοινή συνείδηση χαρακτηρίζονται (και είναι) οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος, αλλά δείχνει εμφανή προτίμηση προς την Αριστερά. Και θα δείχνει… εμφανέστερη προτίμηση προς τους ανθρώπους του λαού που θα αντιστέκονται έμπρακτα στην πολιτική του συστήματος! Είτε απεργοί εργάτες κι εργαζόμενοι είναι αυτοί είτε άνεργοι, νεολαίοι, φοιτητές, διαδηλωτές, είτε μέλη αριστερών οργανώσεων. Τη δράση της αυτή και συνολικά το φασιστικό φαινόμενο τα γεννά και τα τροφοδοτεί το ίδιο το εξαρτημένο καπιταλιστικό σύστημα. Για να σπείρει τη διχόνοια και το δηλητήριο του ρατσιστικού –και όχι μόνο– μίσους μέσα στο λαό. Για να στραφεί ο Ελληνας απέναντι στο μετανάστη, ο εργαζόμενος απέναντι στον άνεργο, ο εργαζόμενος απέναντι στον εργαζόμενο…
    Στο ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό φαινόμενο μπορεί και πρέπει να ορθωθεί ένα μαζικό, πλατύ, λαϊκό, αντιφασιστικό μέτωπο! Γιατί οι στοχεύσεις του φαινομένου αυτού δεν αφορούν μόνο τους μετανάστες, τους αριστερούς αγωνιστές ή κάποιες «μειοψηφίες». Αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού μας.