Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Δεκ 2012

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΚΑΝΑΛΙ 1» ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων

Η απεργία των τεχνικών στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1», που ξεκίνησε στις 3 Δεκέμβρη, συνεχίζεται, παρά το όργιο τρομοκρατίας από την τοπική Δημοτική Αρχή. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού απεργούν γιατί είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο και διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και των αδειών του 2011 και του 2012 που τους χρωστάει η εργοδοσία. Το Σάββατο 8/12 το πρωί έγινε σύλληψη απεργού μέσα στο χώρο του σταθμού. Ο συγκεκριμένος απεργός, ως μέλος του προσωπικού ασφάλειας, αρνήθηκε να φύγει από την κονσόλα και να παραχωρήσει τη θέση του σε δύο απεργοσπάστες που έφερε άρον-άρον η διοίκηση του σταθμού. Αμέσως μόλις έγινε το περιστατικό, δεκάδες συνάδελφοί του και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Ασφάλεια Πειραιά απαιτώντας και πετυχαίνοντας την απελευθέρωσή του.
Όμως, το επεισόδιο είχε και συνέχεια. Όταν ο απεργός, μαζί με τους εργαζόμενους που πρόστρεξαν για την υπεράσπισή του, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο χώρο του ραδιοφωνικού σταθμού, βρεθήκανε αντιμέτωποι με διάφορους «φουσκωτούς», τη Δημοτική Αστυνομία, το διευθυντή του σταθμού και το νομικό του εκπρόσωπο. Μετά από αλληλομηνύσεις ανάμεσα στο διευθυντή του σταθμού και τον πρόεδρο συνδικαλιστή της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου και έγιναν εκ νέου συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Το σκηνικό μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 10/12 στα δικαστήρια του Πειραιά. Ο δεύτερος όροφος των δικαστηρίων είχε πλημμυρίσει από κόσμο που πήγε να στηρίξει τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ και τους απεργούς. Επειδή η μήνυση της εργοδοσίας ήταν έωλη, αλλά και οι όλες κινήσεις της παράνομες, ακόμη και με τα απομεινάρια της εργατικής νομοθεσίας που έχουμε, οι εκπρόσωποί της δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, αλλά ζήτησαν και πήραν τακτική δικάσιμη.
Το σύνολο των εργαζομένων στο «Κανάλι 1» πρέπει να κινηθεί το επόμενο διάστημα αποφασιστικά ενάντια στην εργοδοσία. Αυταπάτες τώρα πια δεν δικαιολογούνται σε κανένα. Οι απολύσεις κινούνται στο πνεύμα του μνημονίου και θα ακολουθήσουν και άλλες. Ειδικά για το «Κανάλι 1» του Πειραιά όλο και πιο έντονα ακούγονται οι φήμες και γράφεται στο δημοτικό Τύπο ότι πάει για κλείσιμο και ξεπούλημα σε ιδιώτη. Και για να είναι οι αντιστάσεις των εργαζομένων αποτελεσματικές πρέπει να εκλείψει και το αρνητικό φαινόμενο της συνδικαλιστικής πολυδιάσπασης των εργαζομένων σε κοινό χώρο δουλειάς και με κοινό εργοδότη, που παρουσιάζεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση.