Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Δεκ 2012

Ταξική Πορεία Οικοδόμων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Συνάδελφοι,
Οι οικοδόμοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα και την καταστροφή. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνεργοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχει ούτε καν τα ένσημα να μπει στο μειωμένο ταμείο ανεργίας. Ούτε τις προϋποθέσεις για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η μείωση των ενσήμων, μειώνει σχεδόν καταργεί το δωρόσημο. Καταφέρνει μεγάλο πλήγμα στις συντάξεις όπου ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τα μειωμένα ένσημα. Οι συντάξεις πείνας των οικοδόμων έχουν δεχτεί μεγάλες περικοπές. Με το τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του 3ου μνημονίου ανεβαίνουν τα όρια συνταξιοδότησης των οικοδόμων από τα 58 στα 60. Κόβεται από το 2013 το χειμερινό επίδομα, ενώ όποιος συμπληρώνει τα τελευταία χρόνια 400 μέρες συνεχούς επιδότησης ανεργίας, δε θα μπορεί να μπει ούτε ταμείο ανεργίας. Οι επιδοτήσεις ενοικίου έχουν επίσης καταργηθεί. Αυτός είναι ο παράδεισος των ιμπεριαλιστών της ευρωπαϊκής ένωσης. Πείνα, ανεργία, καταστροφή. Εκεί έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας Ευρωπαίοι κι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές (Τρόικα και ΔΝΤ) σε συνεργασία με το ντόπιο πλουτοκρατικό κηφηναριό (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές) τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και σημερινή τρικομματική κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της ομοσπονδίας οικοδόμων που με την ένταξη της στο ΠΑΜΕ διέσπασε και διέλυσε το οικοδομικό κίνημα. Συνέπεια αυτής της πολιτικής της ομοσπονδίας ήταν να βρεθούν οι οικοδόμοι, διασπασμένοι και ανοργάνωτοι. Να μη μπορέσουν να δώσουν μαζική κι οργανωμένη απάντηση στην επίθεση του συστήματος και να χάσουν όλα τους τα δικαιώματα.

Πρέπει να βάλουμε τέλος σ’αυτή την κατάσταση. Οι οικοδόμοι μπορούν και πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το σωματείο. Να το μαζικοποιήσουν. Να τερματίσουν τη διάσπαση. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να μπουν μαζικά στους αγώνες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του συστήματος. Για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Να συμβάλλουμε κι εμείς στη μεγάλη αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα πετάξει από τη χώρα ΕΕ και ΔΝΤ, θα ανατρέψει τη ντόπια πλουτοκρατία, για να μπορέσει η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας, να πάρουν τη ζωή τους στα δικά τους χέρια.


Συνάδελφοι, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. Αγώνες τώρα.
  • Κάτω όλα τα μνημόνια. ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. Άμεσα στο ταμείο ανεργίας όλοι οι άνεργοι οικοδόμοι. Χωρίς προϋποθέσεις. Αύξηση του ταμείου στο ύψος των αναγκών μας
  • Πλήρη χωρίς προϋποθέσεις και όρους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να μην κοπεί αλλά να αυξηθεί το χειμερινό επίδομα
  • Να δοθούν επιδοτήσεις ενοικίου
  • Να μην ανέβουν τα όρια ηλικίας απ τα 58 στα 60
  • Όχι περικοπές αλλά αυξήσεις στις συντάξεις
  • Να μην κοπεί το ρεύμα σε άνεργους συναδέλφους που δεν μπορούν να πληρώσουν. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια
Ταξική Πορεία Οικοδόμων 
( Ιωαννίνων)