Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Δεκ 2012

Όχι στο κλείσιμο του ΤΕΙ Διατροφής-Διαιτολογίας Καρδίτσας
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των σπουδαστών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) 
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι σπουδαστές του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας ενάντια στο κλείσιμο της σχολής τους που αποφάσισε η διοίκηση του ΤΕΙ. Είναι ένας αγώνας δίκαιος που πρέπει να έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλης της σπουδάζουσας νεολαίας και όλης της τοπικής κοινωνίας.
Το κλείσιμο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας δεν είναι ένα «μεμονωμένο» ούτε ένα «τοπικό» πρόβλημα. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Είναι η ίδια πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, που καταργεί δώρα και επιδόματα, που απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους... Είναι η ίδια πολιτική που «συγχωνεύει»-κλείνει σχολεία-νοσοκομεία-σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που με τις χιλιάδες «διαθεσιμότητες»-απολύσεις εργαζόμενων διαλύει τους ΟΤΑ, που ιδιωτικοποιεί κοινωνικά αγαθά, που παραχωρεί στους ιδιώτες τα φιλέτα του Δημοσίου... Είναι η ίδια πολιτική που κόβει την χρηματοδότηση σε σχολεία και νηπιαγωγεία, που καταργεί τα δωρεάν συγγράμματα στα πανεπιστήμια, που δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς και στοιβάζει τους μαθητές σε υπεράριθμα τμήματα, χωρίς θέρμανση και με τεράστιες ελλείψεις...Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας(«Καλλικράτης» για την εκπαίδευση) που έχει στόχο να κλείσει ή να «συγχωνεύσει»πάνω από 150 τμήματα και σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σ’ όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες σπουδαστές και οι οικογένειές τους, στα μέσα των σπουδών τους βλέπουν να ανατρέπονται οι σχεδιασμοί τους, να δυναμιτίζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, να εξαναγκάζονται σε υποχρεωτική αλλαγή σχολής ή/και μετακόμιση σε άλλη πόλη, να χτυπιούνται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, να καταργούνται επαγγελματικά τους δικαιώματα… Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σπουδαστές του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσουν και πολλοί Καρδιτσιώτες σπουδαστές και φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.
Τα κριτήρια για το κλείσιμο δεν είναι «επιστημονικά», όπως λέει η κυβέρνηση και το υπουργείο. Είναι αντιεκπαιδευτικά και μνημονιακά. Κόβουν χρήματα από την εκπαίδευση, κλείνουν σχολεία και σχολές, γκρεμίζουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, κατεδαφίζουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δανειστών-προστατών τους, των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ που τους στηρίζουν. Δεν έχουν κανένα σχεδιασμό – όπως ισχυρίζονται – παρά μόνο το «λιγότερα χρήματα-περισσότεροι ταξικοί φραγμοί-παιδεία για λίγους και εκλεκτούς».
Ο αγώνας των σπουδαστών πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Να μην εγκλωβιστεί σε αδιέξοδους, υπονομευτικούς και αποπροσανατολιστικούς τοπικισμούς. Να συνενωθεί σε κοινό μέτωπο με τις υπόλοιπες σχολές της Καρδίτσας (ΤΕΙ και Κτηνιατρική), με το υπόλοιπο σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα, με όλο το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης. Ο αγώνας είναι κοινός, ενάντια στην ίδια πολιτική, ενάντια στους ίδιους κοινούς εχθρούς.
Για να μην περάσουν οι «συγχωνεύσεις» και το κλείσιμο σχολών.
Για την υπεράσπιση των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών.
Για το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά.
Για δημόσια-δωρεάν παιδεία

10/12/2012