Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Δεκ 2012

Επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην ΑΣΟΕΕ, μέρος...
(έλα ντε;)

Φαίνεται ότι η επίθεση στο Άσυλο και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν έχει παραμεληθεί από την ημερήσιία διάταξη του συστήματος. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οι σχολές του κέντρου της Αθήνας γίνονται καθημερινός στόχος των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες με διάφορες αφορμές επιτίθενται στους μετανάστες γύρω από τις σχολές (ΑΣΟΕΕ, Νομική), καταπατώντας και το λαϊκό Άσυλο.
Τελευταίο συμβάν έγινε στην ΑΣΟΕΕ, όπου διμοιρίες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ προσπάθησαν να εισβάλουν από την κεντρική είσοδο της σχολής, πετώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αφού απωθήθηκαν, μπήκαν από τις πλαϊνές εισόδους και έφτασαν ως τις γραμματείες. Αφορμή για το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια περαστική, η οποία κάνοντας βόλτα με το σκύλο της μπροστά από τη σχολή θεώρησε ότι οι μετανάστες αγριοκοίταξαν (!) το κατοικίδιό της... Η περαστική, αφού έβγαλε ένα σουγιαδάκι και απείλησε τους μετανάστες, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, η οποία δεν μπορούσε να αφήσει έτσι το σημαντικό αυτό συμβάν. Το περιστατικό αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την καταπάτηση του Ασύλου (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ κ.λπ.), είναι μέρος της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που θέλει την καταστολή να οργιάζει, την κρατική τρομοκρατία να γιγαντώνεται και κάθε είδους φασιστοειδή να βρίσκουν πατήματα για να απλώνουν τη δράση τους. Είναι η πολιτική του συστήματος που προσπαθεί να καταστείλει κάθε λαϊκό αγώνα προτού καν αυτός ξεσπάσει. Είναι η πολιτική που θέλει να κρατήσει τον κόσμο φοβισμένο στα σπίτια του, την ώρα που θα εφαρμόζεται η βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας και θα προσφέρεται γη και ύδωρ στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Μετά την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ οι κυβερνητικές παρατάξεις της σχολής αναγκάστηκαν στο Δ.Σ. να υπογράψουν την απόφαση για Γενική Συνέλευση του συλλόγου, πρώτη φορά μετά από περίπου 1,5 χρόνο. Όμως ο πρύτανης με αφορμή την εισβολή 3 φοιτητών στο γραφείο του και τις φθορές που προκάλεσαν βρήκε το πάτημα να κάνει λοκ-άουτ και να κλείσει το πανεπιστήμιο την ημέρα της συνέλευσης. Με τη γνωστή λογική του -αυτή των ίσων αποστάσεων- εκτέλεσε κατά γράμμα το ρόλο του, εμποδίζοντας για ακόμα μια φορά το μεγαλύτερο φοιτητικό σύλλογο στην Ελλάδα να συζητήσει για τα όσα συμβαίνουν κυριολεκτικά στην πόρτα του. Οι φοιτητές που προσήλθαν στη σχολή για τη γενική συνέλευση την άνοιξαν και μοίρασαν κείμενα για να ενημερώσουν τα μέλη του συλλόγου για το τι πραγματικά συνέβη. Η απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών στις συλλογικές τους διαδικασίες και τη δημιουργία ενός μαζικού και ανυποχώρητου φοιτητικού κινήματος που στο πλευρό του λαού θα ανατρέψει τα μαύρα σχέδια του συστήματος.