Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Δεκ 2012

Ανακοίνωση-Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΣΟΕΕ

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, τις συλλήψεις μεταναστών, καθώς και την καταπάτηση Ασύλου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28/12, παρουσία εισαγγελέα. Οι δυνάμεις καταστολής, προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές μεταναστών μικροπωλητών, ενώ, ταυτόχρονα, παραβίασαν ΟΛΑ τα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων εντός του κτηρίου, κάνοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στο εσωτερικό τους. Και όλα αυτά με την συνδρομή πρύτανη και αντιπρύτανη, οι οποίοι ήταν παρόντες και φρόντισαν να αδειάσουν το κτήριο από φοιτητές, στρώνοντας το κόκκινο χαλί στην αστυνομική επίθεση.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Πάντα με το πρόσχημα του «παρεμπορίου», που το ίδιο το σύστημα τροφοδοτεί, χτυπιούνται από κοινού Άσυλο και μετανάστες. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια απροκάλυπτη επίθεση σε κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας εντός της σχολής. Μιλάμε για μια προσπάθεια επιβολής κρατικού ελέγχου στις πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται εντός του συλλόγου, που στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο φοιτητικό συνδικαλισμό και σε κάθε δυνατότητα των φοιτητών να οργανώνουν τους αγώνες τους και να παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Προσπάθεια, η οποία συνοδεύεται από την ενοχοποίηση πολιτικών χώρων, με την κατασκευή ψεύτικων στοιχειών και την εμφάνιση από τη μεριά της αστυνομίας «επικίνδυνων» υλικών, που υποτίθεται βρέθηκαν στα στέκια τους. Πρακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των μεταναστών μικροπωλητών, για να δικαιολογηθούν οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν.
Τέτοιες ενέργειες, εντάσσονται στα πλαίσια της γενικότερης φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, που προωθείται από το επίσημο κράτος, αλλά έχει και σαν απαραίτητο συμπλήρωμα και τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή. Είναι συνέχεια των αλλεπάλληλων καταπατήσεων Ασύλου που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΑΠΘ, αλλά και των επιθέσεων σε συλλογικότητες και κοινωνικούς χώρους, όπως έγινε με την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στη Βίλλα Αμαλίας. Αυτό που αποδεικνύουν είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο για να περάσει την πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας, πέρα από το να εξοπλιστεί απέναντι στο λαό, τη νεολαία και τις αντιστάσεις τους, που αυτή η πολιτική θα γεννάει όλο και πιο συχνά.
Σαν Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε τους φοιτητές να απαντήσουν αποφασιστικά με οργάνωση στους συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις, για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε την επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα και τη ζωή μας.

Αγωνιστικές Κινήσεις