Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Δεκ 2012

Με ανανεωμένη διάθεση και μαχητικότητα η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

Το ανοιχτό συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντησή του την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, συζήτησε πάνω στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου και προγραμμάτισε τη δράση της για το επόμενο διάστημα. Σε πρώτο πλάνο, αναδείχθηκε η ανάγκη για τοποθέτηση παρέμβαση της πρωτοβουλίας σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα και πεδία που προκύπτουν. Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους στόχους και τις προοπτικές τους, μέχρι τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία Χαλκιδικής και το επερχόμενο καυτό μέτωπο των συγχωνεύσεων στην παιδεία. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που ανακύπτουν στην δράση των πρωτοβουλιών γειτονιάς της πόλης και αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αυτών, τόσο στη δράση τους, όσο και στην πολιτική λειτουργία τους. Για το επόμενο διάστημα, μπήκε σε πρώτο πλάνο η ανάγκη για μία στοχευμένη παρέμβαση στους εργαζομένους των ΟΤΑ. Μια «καμπάνια» με ορίζοντα την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19/12 και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ημέρας.
Στην επόμενη συνάντηση του ανοιχτού συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, που προγραμματίζεται για τις 2 Ιανουαρίου, θα συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό, το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και ΑΕΙ-ΤΕΙ και όποιο άλλο κρίσιμο ζήτημα μπει στο τραπέζι στο ενδιάμεσο. Επιπλέον, για τα τα μέσα του Ιανουαρίου προγραμματίζεται μία ολομελειακή ανοιχτή συνάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας στην πόλη. Μέσα στους στόχους για την επόμενη ημέρα είναι και το άνοιγμα της δράσης της Πρωτοβουλίας σε περισσότερο κόσμο της πόλης, η διαδικτυακή παρουσία της (blog), αλλά και η δημιουργία αφίσας. Οι τακτικές συναντήσεις του ανοιχτού συντονιστικού, από δω και πέρα, θα στεγάζονται στο στέκι νεολαίας «Σφεντόνα» που πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του την Κυριακή 16/12 και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για ευρύ προοδευτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη προχωρά αποφασιστικά βήμα το βήμα, αναβαθμίζει τη δράση της, και με ανανεωμένη διάθεση θα κινηθεί για την ανάδειξη μιας μάχιμης αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στην πόλη.