Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Δεκ 2012

Θεσσαλονίκη
Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν ΟΧΙ στο χρυσό θάνατο της Χαλκιδικής

Ήταν πραγματικά μια μεγάλη και πολύχρωμη κινητοποίηση, πάνω από έξι χιλιάδες, το Σάββατο στις 24 του Νοέμβρη. Μια διαδήλωση που έκανε αίσθηση όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και πέρα απο αυτό. Ήρθαν πολλοί από τη Χαλκιδική, άνθρωποι κάθε ηλικίας, αρκετοί από Κιλκίς και Θράκη, περιοχές που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα, και πολλοί Θεσσαλονικείς, με η χωρίς καταγωγή από τη Χαλκιδική. Με ευρηματικά συνθήματα, τραγούδια, χάπενιγκς κ.λπ, οργανώθηκε μια εντυπωσιακή διαδήλωση που ξεκίνησε από το Δημαρχείο και διαμέσω της Τσιμισκή και της παραλιακής κατέληξε στο Λευκό Πύργο, αποσπώντας τη θετική στάση της πλειοψηφίας του κόσμου που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Την κινητοποίηση οργάνωσαν το συντονιστικό των κατοίκων από τη Χαλκιδική σε συνεργασία με την επιτροπή της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη τοπικών φορέων, κυρίως πρωτοβουλιών και επιτροπών κατοίκων από τις γειτονιές της πόλης. Συμμετείχαν επίσης τα συντονιστικά από το Κιλκίς και τη Θράκη καθώς και το συντονιστικό των φορέων από την Ευκαρπία.
Η κινητοποίηση ενάντια στο εργοστάσιο-ορυχείο του θανάτου στις Σκουριές ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη -και όχι μόνο- ένα διαρκές κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής. Αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει νικηφόρος αυτός ο αγώνας και να καταφέρει να διώξει τους εγκληματίες της καναδικής Ελντοράντο μαζί με τους έλληνες συνεταίρους της.
Η αστυνομία, κατ' εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, έκοψε την πρόσβαση μπροστά από το καναδικό προξενείο στην περιοχή της Δραγούμη. Το πιο χαρακτηριστικό όμως ήταν η συντονισμένη σιωπή των επίσημων, ιδιωτικών και κρατικών ΜΜΕ, που ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα για τη μεγάλη διαδήλωση. Απόδειξη πως οι Έλληνες συνεταίροι των Καναδών κάνουν τα πάντα για να προχωρήσουν την επένδυση, είναι αδίστακτοι και αποφασισμένοι. Η αόρατη διαδήλωση όμως, όπως εύστοχα ονομάστηκε, πέτυχε το στόχο της. Δημιούργησε καλύτερους όρους για το κίνημα αλληλεγγύης και φυσικά ενίσχυσε το πείσμα και τη θέληση των κατοίκων της Χαλκιδικής να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» μοίρασε κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα.