Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Δεκ 2012

ΙΚΕΑ
Τρομοκρατικές απολύσεις μετά το κλείσιμο της απεργίας

Ευθεία επίθεση σε όσους εργαζόμενους πρωτοστάτησαν στην απεργία και αρνούνται να υπογράψουν τη μείωση του μισθού τους κατά 11% εξαπέλυσε η εργοδοσία των καταστημάτων ΙΚΕΑ προχωρώντας σε απολύσεις. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δέχτηκε τελικά να προσυπογράψει τη μείωση των μισθών, η εργοδοσία θέλει να πάρει τη ρεβάνς αλλά και να προλάβει την επανάληψη αντίστοιχων κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, καλλιεργώντας κλίμα ανοιχτής τρομοκρατίας.
Φυσικά, στη στάση της αυτή συνέβαλε και η στάση του επιχειρησιακού σωματείου κατά τη διάρκεια της απεργίας. Έτσι, αφού δεν πέρασε η πρότασή του να δεχτούν οι εργαζόμενοι τις μειώσεις μισθών και αφού αναγκάστηκε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων να συρθεί στην προκήρυξη απεργίας, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτύχει η απεργία αυτή. Έτσι, παρότι η απεργία κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα, το κατάστημα του Κηφισού δεν έκλεισε ούτε για μία μέρα! Αλλά και όσοι πελάτες δεν γνώριζαν ότι γίνεται απεργία και ερχόντουσαν στο κατάστημα, με το ζόρι καταλάβαιναν ότι υπάρχει απεργία σε εξέλιξη, καθώς το σωματείο δεν μπήκε καν στον κόπο να αναρτήσει ένα πανώ!!! Και βέβαια, ας μην μιλήσουμε για το τι (δεν) έκανε το σωματείο προκειμένου να διευρύνει το μέτωπο στήριξης του αγώνα αυτού. Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει μπροστά στη νέα αυτή εξέλιξη της εργοδοτικής προκλητικότητας και τρομοκρατίας.
Ανεξάρτητα, όμως, από τη στάση του σωματείου, όλοι όσοι βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΚΕΑ αυτές τις ημέρες, οφείλουν τώρα -και ειδικά τώρα- να εκφράσουν ξανά την ταξική τους αλληλεγγύη, να καταγγείλουν τις απολύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας. Να στηρίξουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να σπείρει το φόβο και την ηττοπάθεια, αλλά και απέναντι στη συνολικότερη προσπάθεια των δυνάμεων του συστήματος να τσακίσουν τους αγώνες και τις διαθέσεις των εργαζομένων.