Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Δεκ 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Η χρονιά που πέρασε ανάμεσα στα άλλα ήταν και χρονιά υλοποίησης της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Την «Πρόταση Μετωπικού Συντονισµού, Κοινής Δράσης και Αγώνα» που διατύπωσε το ΚΚΕ(μ-λ) πέρυσι τον Οκτώβρη την αποδέχτηκε αρχικά το Μ-Λ ΚΚΕ και ξεκίνησαν μια σειρά δημόσιες συζητήσεις και διμερείς επαφές, που κατέληξαν στο πλαίσιο που δημοσιεύτηκε το Μάρτη. Στην κοινή του ανακοίνωση οι δύο οργανώσεις ανέφεραν: «Στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.»

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση έγινε στο Ακροπόλ, στην Αθήνα στις 2 του Απρίλη, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι αγωνιστές πέραν των μελών και επιρροών των δύο οργανώσεων, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Πορείας Αριστερής και της «ομάδας των 4» ή «Ομάδα κομμουνιστών για την παρέμβαση και τη δράση» όπως αυτοπροσδιορίστηκε αργότερα. Τον Απρίλη πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά.
Οι εκλογές του Μάη και του Ιούνη, η απόφαση των δύο οργανώσεων να συμμετάσχουν σε αυτές με κοινό ψηφοδέλτιο και σε συνδυασμό με την απόφαση όλων όσοι συμμετείχαν στα πρώτα βήματα της Πρωτοβουλίας να μην εμπλακεί σε αυτές καθυστέρησαν τις διαδικασίες πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησής της, της διεύρυνσής της σε άλλες περιοχές αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Ωστόσο κάποιες συζητήσεις γίνονταν και από το Σεπτέμβρη και μετά, με πρώτη τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, άρχισε να συγκροτείται και να εμφανίζεται η Πρωτοβουλία και σε άλλες περιοχές.
Βέβαια οι καθυστερήσεις αυτές δεν οφείλονταν μόνο στις εκλογές αλλά και σε υποκειμενικές και αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τις δύο οργανώσεις κατά κύριο λόγο. Δυσκολίες που δεν ήταν άγνωστες, όπως ανέφερε και η αρχική διακήρυξη: «Η υπόθεση της προώθησης και αποκρυστάλλωσης της πρότασης που απευθύνουμε δεν θα είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Έχει να υπερνικήσει εμπόδια και αρνητικά προηγούμενα. Έχει να αφομοιώσει δημιουργικά διαφορετικές προσεγγίσεις και προτεραιότητες που έχουν καταγραφεί και έχουν δημιουργήσει δεδομένα στο κίνημα. Χρειάζεται επιμονή στην ανάδειξη των σημείων συμφωνίας και διαμόρφωση όρων και πεδίου να αντιμετωπίζονται και να αναδεικνύονται οι διαφορές. Πεποίθησή μας είναι πως με συνειδητές, συντονισμένες προσπάθειες και σε στενή σύνδεση με την ταξική πάλη μπορούν να υπερνικηθούν οι δυσκολίες.» Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν η κριτική από την «Ομάδα κομμουνιστών για την παρέμβαση και τη δράση», της οποίας η συμβολή στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας με τις απόψεις της ήταν αρκετά σημαντική και ελπίζουμε πως είτε ως ομάδα είτε ως άτομα οι σύντροφοι θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια που πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημαντικός σταθμός σε αυτή την πορεία ήταν η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στην ΑΣΟΕΕ στις 10 του Νοέμβρη, όπου μπήκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο οργανώσεις και όπου ξεκαθαρίστηκε η απόφαση όλων όσοι συμμετείχαν να συνεχίσουν με πιο αποφασιστικά βήματα. Εκεί συγκροτήθηκε και το Συντονιστικό της Αττικής, το οποίο ήδη μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει δύο φορές, έχει ανακοινώσει το επικαιροποιημένο πλαίσιο και έχει πάρει αποφάσεις για παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας σε απεργιακές συγκεντρώσεις και αλλού. Το Συντονιστικό συνεδριάζει ανοιχτά και μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό όποιος θέλει.
Η Πρωτοβουλία έχει πολλά ακόμη να κάνει, πέρα από την οργανωτική της συγκρότηση, για να μπορέσει να παρεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το κίνημα και τις λαϊκές αντιστάσεις. Είναι μια υπόθεση σε εξέλιξη, έχει αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι την οριστική συγκρότηση της συνεργασίας. Τα πρώτα μηνύματα όπου υπάρχει συγκροτημένη παρέμβαση είναι ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή και αναγκαία είναι και μέλλον έχει. Οι συζητήσεις και οι συγκροτήσεις σχημάτων συνεχίζονται. Όχι μόνο στις πόλεις και τις συνοικίες αλλά και σε χώρους δουλειάς, όπως και της νεολαίας.

ΑΘΗΝΑ
Για την πορεία συγκρότησης της Πρωτοβουλίας στην Αθήνα ήδη έχουμε αναφέρει αρκετά, άλλωστε είναι συνδεδεμένη ως ένα βαθμό και με την κεντρική της συγκρότηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα αποφασίζονται εδώ.
Στο πλαίσιο της ξεχωριστής παρουσίας στην Αττική συγκροτήθηκε το Συντονιστικό, όπως προαναφέραμε. Στόχοι του είναι, πέρα από την έκδοση του νέου επικαιροποιημένου πλαισίου που ήδη έχει γίνει:
- Το προχώρημα των συγκροτήσεων ζωντανών οχημάτων δράσης σε συνοικίες της Αθήνας, σε αναφορά με την Πρωτοβουλία και τη λογική της, η σχέση του Συντονιστικού με τις συνοικιακές συγκροτήσεις, αλλά και μεταξύ τους, η επιδίωξη να πραγματοποιηθούν άμεσα σε συνοικίες της Αθήνας ανοικτές συσκέψεις που να συμβάλουν στη συγκρότηση πρωτοβουλιών στις γειτονιές.
- Η ανάγκη η Πρωτοβουλία να συγκροτήσει σύντομα πλαίσιο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού κι ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος. Η ανάγκη κίνησης της Πρωτοβουλίας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ο χαρακτήρας της κοινής δράσης στο θέμα αυτό.
- Η ανάγκη ύπαρξης μέσου διάδοσης και διακίνησης των απόψεων και της δράσης της Πρωτοβουλίας, αλλά και δυνατότητας ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Αποφασίστηκε η δημιουργία ιστολογίου (Blog) της Πρωτοβουλίας του οποίου η διεύθυνση είναι: http://p-a-a-s.blogspot.gr/

Χαλάνδρι
Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση σε συνοικία της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι την Τρίτη 19/12 όπου συζητήθηκε η συγκρότηση ενός ανοικτού σχήματος στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία που να καλύπτει τις βόρειες συνοικίες. Στην πρώτη αυτή συζήτηση αναδείχθηκε το πλαίσιο συμφωνίας αλλά και κάποιες διαφοροποιήσεις σε ορισμένα ζητήματα. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις αμέσως μετά τις γιορτές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όπως προαναφέραμε, στη Θεσσαλονίκη έγινε ουσιαστικά το νέο μετεκλογικό ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας. Αφορμή ήταν η ΔΕΘ και οι συγκεντρώσεις που προγραμματίζονταν. Στην πρώτη εκδήλωση στις 7/9 δεκάδες συναγωνιστές συζήτησαν, αντάλλαξαν γόνιμους προβληματισμούς για την πολιτική συγκυρία αλλά και για τη συγκρότηση και παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σ’ αυτήν. Οι ομιλητές Δ. Κοντοφάκας, εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ, και Δ. Παυλίδης, εκ μέρους του ΚΚΕ (μ- λ), με τις τοποθετήσεις τους άνοιξαν τη συζήτηση, αναφερόμενοι στην επίθεση που κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό–λαϊκό κίνημα και στο πώς προχωράμε με την Πρωτοβουλία από εδώ και μπρος.
Ο εκπρόσωπος της Πορείας Αριστερής, Θ. Κερασιλίδης, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η νεολαία με την πρωτοφανή ανεργία, την επιβολή του «συμφώνου πρώτης απασχόλησης», με τις περικοπές σε σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και το σχεδιασμό για επιβολή διδάκτρων.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν το χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας που θα πρέπει να συγκροτηθεί στη βάση της δημοκρατίας, της ισότιμης συζήτησης, της αντιπαράθεσης απόψεων αλλά και της κοινής δράσης. Ακούστηκαν απόψεις για την ανάγκη γοργής συγκρότησης της Πρωτοβουλίας τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό και της πιο πλατιάς και βαθιάς σύνδεσής της με τους εργαζόμενους.
Σε επόμενες συναντήσεις συγκροτήθηκε Ανοιχτό Συντονιστικό το οποίο στη συνάντησή του την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης συζήτησε πάνω στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου και προγραμμάτισε τη δράση της για το επόμενο διάστημα. Σε πρώτο πλάνο, αναδείχθηκε η ανάγκη για τοποθέτηση-παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα και πεδία που προκύπτουν. Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους στόχους και τις προοπτικές τους, μέχρι τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία Χαλκιδικής και το επερχόμενο καυτό μέτωπο των συγχωνεύσεων στην παιδεία. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που ανακύπτουν στη δράση των πρωτοβουλιών γειτονιάς της πόλης και αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αυτών τόσο στη δράση τους όσο και στην πολιτική λειτουργία τους. Για το επόμενο διάστημα, μπήκε σε πρώτο πλάνο η ανάγκη για μια στοχευμένη παρέμβαση στους εργαζομένους των ΟΤΑ.
Στην επόμενη συνάντηση του Ανοιχτού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, που προγραμματίζεται για τις 2 Ιανουαρίου, θα συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό, το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και ΑΕΙ-ΤΕΙ και όποιο άλλο κρίσιμο ζήτημα μπει στο τραπέζι στο ενδιάμεσο. Επιπλέον, για τα μέσα του Ιανουαρίου προγραμματίζεται μία ολομελειακή ανοιχτή συνάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας στην πόλη. Μέσα στους στόχους για την επόμενη ημέρα είναι και το άνοιγμα της δράσης της Πρωτοβουλίας σε περισσότερο κόσμο της πόλης, η διαδικτυακή παρουσία της (blog) αλλά και η δημιουργία αφίσας. Οι τακτικές συναντήσεις του Ανοιχτού Συντονιστικού, από δω και πέρα, θα στεγάζονται στο στέκι νεολαίας «Σφεντόνα» που πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του την Κυριακή 16/12 και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για ευρύ προοδευτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη προχωρά αποφασιστικά βήμα το βήμα, αναβαθμίζει τη δράση της και με ανανεωμένη διάθεση θα κινηθεί για την ανάδειξη μιας μάχιμης αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στην πόλη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μέσα στις πυκνές εξελίξεις της ταξικής πάλης οι κομματικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτοι αγωνιστές αποφάσισαν να ανοίξουν το ζήτημα της συγκρότησης της «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» σε μια περίοδο όπου χρειάζεται να οργανώσουμε και να διευρύνουμε τις λαϊκές αντιστάσεις!
Κάλεσαν κάθε αγωνιστή, κάθε αριστερό σε ανοιχτή συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 11/10 το απόγευμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με πολύ καλή συμμετοχή συντρόφων και φίλων των δυο οργανώσεων αλλά και ανένταχτων αγωνιστών. Συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι. Συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί για την πολιτική συγκυρία αλλά και για την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σ’ αυτήν. Οι ομιλητές με τις τοποθετήσεις τους άνοιξαν τη συζήτηση, αναφερόμενοι στην επίθεση που κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που ανοίγονται σε διάφορους χώρους, αλλά και το πώς οφείλει να απαντήσει το κίνημα. Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό–λαϊκό κίνημα και στο πώς προχωράμε με την Πρωτοβουλία από εδώ και μπρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Σύσκεψη μελών του ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ και της Πορείας Αριστερής με σκοπό να συζητηθεί η συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2012.
Η συζήτηση κατέληξε ότι χρειάζεται η πάλη του λαού να επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες:
- Αντιιμπεριαλισμός: Να αναδειχθεί ο εξαρτημένος χαρακτήρας του ελληνικού καπιταλισμού, να ενταθεί η πάλη ενάντια σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΔΝΤ, να αναλυθεί ο ρόλος των ιμπεριαλιστών.
- Αντιδιαχείριση: Να αποδειχθεί το άτοπο των διάφορων «αριστερών» προτάσεων που στην πραγματικότητα ζητάνε μια άλλη διαχείριση του συστήματος και το ανεδαφικό αιτημάτων όπως κρατικοποίηση/εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, επιτροπές ελέγχου του χρέους κ.λπ. που στην πραγματικότητα είναι προτάσεις προς το σύστημα.
- ΑντιΕΕ: Ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση να μπει στην ατζέντα του κινήματος ως αίτημα πάλης έξω και ενάντια σε θολές προτάσεις περί «αποδέσμευσης» ή «διάλυσης της ΕΕ» που μεταθέτουν το πρόβλημα στο μακρινό μέλλον. Να αναδειχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ένταξη στην ΕΕ και στη ζώνη του ΕΥΡΩ.

ΒΟΛΟΣ
Μετά από τρεις συζητήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο «Μεταξουργείο» (Νέα Ιωνία) με συμμετοχή μελών του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών, εργαζόμενων και νεολαίων, αποφασίστηκε η συγκρότηση Πρωτοβουλίας στο Βόλο.
Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα πολλά, τόσο για την αναγκαιότητα όσο και για το χαρακτήρα του εγχειρήματος σε σχέση με τις προτεραιότητες της λαϊκής οργάνωσης και πάλης. Αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος που έπρεπε μέσα από τη συντροφική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ακόμα και όταν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, να τεθούν και να ξεκαθαριστούν ζητήματα με διεξοδικό τρόπο. Τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα η Πρωτοβουλία να έχει μαζική απεύθυνση στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με την άμεση συμμετοχή της στους αγώνες και την προσπάθεια σύνδεσης με εστίες αντίστασης.
Σύντροφοι ζήτησαν συγκεκριμένη πολιτική λειτουργία και αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις (κάθε δεκαπενθήμερο) έτσι ώστε η συμμετοχή και η συμβολή του καθένα να είναι ουσιαστική. Αποφασίστηκε επίσης να εκλεγεί συντονιστικό όργανο που θα διευκολύνει τόσο την προετοιμασία των συναντήσεων όσο και τις πολιτικές παρεμβάσεις. Στις συζητήσεις που έγιναν πήρε μέρος ένας ικανοποιητικός αριθμός αγωνιστών, αλλά από όλους θεωρήθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσα και άλλοι αγωνιστές να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία.

ΣΕΡΡΕΣ
Πρωτοβουλία συγκροτήθηκε και στις Σέρρες, με πρώτη της παρουσία την απεργία στις 18/10. Η Πρωτοβουλία στις Σέρρες καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν σε έναν αγώνα σίγουρα μακρύ και δύσκολο. Μαζί με τους λαούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και όλης της ΕΕ στον κοινό αγώνα ενάντια στις πολιτικές της.
Με την πίστη ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Με την αυτοπεποίθηση ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα είναι νικηφόρος.
Να κλιμακώσουν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στην πολιτική της ανεργίας και της πείνας.
Να καταδικάσουν την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας στους ξένους δυνάστες.
Με όπλο τον παλλαϊκό, μαζικό, ενωτικό, παρατεταμένο αγώνα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το Ηράκλειο ήταν η πρώτη πόλη όπου συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία. Με εκδήλωση στις 4 Απρίλη στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, ανένταχτους αγωνιστές, την Πορεία Αριστερή φοιτητών, η Πρωτοβουλία στο Ηράκλειο θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού, στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
Η Πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει η λαϊκή πάλη.

ΧΑΝΙΑ
Αμέσως μετά, στις 6 Απρίλη, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων, εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Το Νοέμβρη στην προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Α.Α.Σ. εντάχθηκε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων που έχει παρουσία 2 χρόνων στην πόλη. Οι αγωνιστές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά έχουν όχι μόνο να πάρουν μα και να δώσουν στο χρήσιμο και ελπιδοφόρο εργαλείο της Π.Α.Α.Σ. Η Πρωτοβουλία Αντίστασης των Χανίων μ’ αυτή την προσπάθεια ανασύστασής της γίνεται ήδη κομμάτι αυτού του πανελλαδικού δικτύου που προσπαθεί να συγκροτήσει η Π.Α.Α.Σ. μιας και ήδη έχει κατακτημένο ένα ανάλογο πλαίσιο συμφωνίας και δράσης.
Είμαστε σίγουροι, παρά τις δυσκολίες και τους αρνητικούς συσχετισμούς, πως ο λαός μας δε θα πάψει ν’ αντιστέκεται. Επίσης, πως συνολικά οι λαοί δεν θ’ αργήσουν, παρά τις αυταπάτες (που δεν θα εκλείψουν), ν’ ανακαλύψουν ολοένα και περισσότερο μέσα από τις αντιστάσεις τους την πραγματικότητα της αγεφύρωτης σύγκρουσης με τον κόσμο του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ας υπηρετήσουμε λοιπόν συλλογικά μέσα από την Πρωτοβουλία Αντίστασης και την Π.Α.Α.Σ. με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το δίκιο και τις αντιστάσεις του λαού μας.

ΠΑΤΡΑ
Το πριν από τις 17 Νοέμβρη διάστημα, μέλη των οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΠΑΑΣ βρέθηκαν και συζήτησαν με κόσμο για τη συγκρότηση της συνεργασίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις το τριήμερο του Πολυτεχνείου.
Με τραπεζάκι και προκήρυξη η Πρωτοβουλία λειτούργησε μέσα στην τριήμερη κατάληψη του «Παραρτήματος» και το απόγευμα του Σαββάτου συμμετείχε για πρώτη φορά με δικό της μπλοκ στη μαζικότατη διαδήλωση με πανό και συνθήματα.
Το μπλοκ της ΠΑΑΣ, παρ’ ότι διαλύθηκε, παρ’ όλα τα χημικά και τα δακρυγόνα που έπεσαν στο μπλοκ της, και όχι μόνο στο δικό της φυσικά, έφτασε στο τέλος της διαδήλωσης συγκροτημένα και έδωσε ραντεβού με συναγωνιστές για τη συγκρότηση και τη δράση της το επόμενο διάστημα.