Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Δεκ 2012

Εστίες Θεσσαλονίκης: Άλλοι στον αγώνα κι άλλοι για το κόμμα!

Δεκάδες τα προβλήματα που προκύπτουν τελευταία για τις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης, όπως η υποχρηματοδότηση, η διακοπή σίτισης, η απουσία θέρμανσης, ο νέος εσωτερικός κανονισμός που περιλαμβάνει καταβολή ενοικίου, διαγραφές οικοτρόφων, ανταποδοτικά κριτήρια κ.ά. Όλα αυτά αναδεικνύουν μία και βασική αναγκαιότητα. Την άμεση ενεργοποίηση και οργάνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση γίνονται ορισμένες προσπάθειες από την Πρωτοβουλία Εστιών να κινητοποιηθούν οι οικότροφοι κυρίως μέσα από γενικές συνελεύσεις. Ήδη το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 2 συνελεύσεις, όπου και αποφασίστηκαν δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επιπλέον, ορίστηκαν εκλογές του συλλόγου για τις 4 Δεκέμβρη, γεγονός που αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι οικότροφοι την ύπαρξη συλλόγου, καθώς είναι σχεδόν άγνωστο στους περισσότερους.
Ωστόσο, πάντα υπάρχουν οι «καλοθελητές», που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση του κόσμου και να αποπροσανατολίσουν τις μάζες. Στην προκειμένη περίπτωση, έντονο είναι το πρόβλημα με τη δράση και τις τακτικές της ΚΝΕ. Η άρνηση σύνδεσης των ζητημάτων των Δ΄ εστιών με τα υπόλοιπα προβλήματα των εστιών, με τη γενικότερη κατάσταση και τις αιτίες αυτής, η καλλιέργεια προσωπικών και όχι πολιτικών σχέσεων με τους οικότροφους, η ανάδειξη των εκλογών ως της λύσης στο πρόβλημα και η απαξίωση της δύναμης των γενικών συνελεύσεων και του συλλόγου, η συνεχής καταγγελία στην Πρωτοβουλία Εστιών ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τη ΓΣΕΕ επειδή αυτή καλούσε στις πορείες σε συμπόρευση με τους απεργούς-εργολαβικούς του ΑΠΘ, η απομόνωση των οικοτρόφων και η προσπάθεια να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους είναι κάποιες από τις τακτικές της, οι οποίες έχουν οδυνηρά αποτελέσματα στη συγκρότηση του κόσμου. Αποπολιτικοποιούν (ή κρατούν αποπολιτικοποιημένους) τους οικοτρόφους, αναδεικνύουν τα συλλογικά προβλήματα ως ατομικά, καλλιεργούν εκλογικές αυταπάτες και οδηγούν σε λογικές ανάθεσης, αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα και αποσυγκροτούν. Στόχος μόνο η «καρέκλα» στο Δ.Σ. και η στήριξη των δράσεων του ΠΑΜΕ. Ούτε λόγος για το κίνημα και την αντίσταση του κόσμου.
Με όλα αυτά καλούμαστε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια σε όλες αυτές τις λογικές και ενάντια στις επιδιώξεις του συστήματος, ώστε να αναδείξουμε το μόνο δρόμο για τη νίκη. Αυτόν του μαζικού και οργανωμένου αγώνα. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μιας και πρόκειται για την πιο κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των εστιών.