Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Δεκ 2012

Η φασιστικοποίηση «επίσημη» πολιτική του συστήματος και του κράτους

Μοιράστηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια

Την βάρβαρη και ταξική επίθεση που εξαπολύει το σύστημα ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό, υπηρετεί και συνοδεύει η προωθούμενη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Κλιμακώνεται και να προσαρμόζεται στις σημερινές ανάγκες της τρομακτικής και ισοπεδωτικής επίθεσης που διεξάγουν ο ιμπεριαλισμός και το ντόπιο κεφάλαιο. Επιστρατεύουν το «κράτος έκτακτης ανάγκης» για να περάσουν τα μνημόνια, τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, για να προωθήσουν την πολιτική της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργία, της εξαθλίωσης. Για να καθυποτάξουν και να πνίξουν την παραμικρή δυνατότητα οργάνωσης του λαού, κάθε φωνή αντίστασης εν τη γεννέση της, να στείλουν στο απόσπασμα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου που «ψαλιδίζουν» συνεχώς την αστική δημοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και κινούνται στα όρια των συνταγματικών εκτροπών. Είναι οι ίδιοι που δημιουργούν ένα νομικό τερατούργημα για να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στον εχθρό λαό. Για να βγάζουν στην παρανομία το «όχι», να διώκουν, να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν αγωνιστές. Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν τους μηχανισμούς καταστολής και εντείνουν την κρατική τρομοκρατία. Που βγάζουν τις απεργίες παράνομες και στέλνουν τα ΜΑΤ να επιβάλουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Που καταργούν το Άσυλο για να κυνηγάνε και συλλαμβάνουν τα ΜΑΤ φοιτητές και απεργούς μέσα στα πανεπιστήμια, για να σπάνε τις σχολικές καταλήψεις και κυνηγάνε μαθητές στα σχολεία. Είναι οι ίδιοι που χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο δηλώνοντας ότι «οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες», ότι «αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους». Που κάνουν λόγο για «ανακατάληψη της Αθήνας» εξαπολύοντας την επιχείρηση εξόντωσης των μεταναστών («Ξένιος Δίας») και στήνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Που προσπαθούν να μας πείσουν πως για όλα φταίνε οι μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο συνδικαλισμός.

Ο φασισμός γέννημα θρέμμα του συστήματος
Στο έδαφος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, από τη μήτρα της δικτατορίας του κεφαλαίου, γεννιέται ο φασισμός. Σε αυτό το έδαφος ενισχύονται οι ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις και μορφώματα, όπως η Χ.Α.
Η Χ.Α. αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και του κράτους. Είναι το τσιράκι του κεφαλαίου και των αφεντικών. Γι’ αυτό είναι ενάντια στις απεργίες (Χαλυβουργία) και τις καταλήψεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Γι’ αυτό στις απεργιακές και λαϊκές κινητοποιήσεις βρίσκονται στην μεριά των ΜΑΤ και της Ασφάλειας. Γι’ αυτό στήνει «γραφεία ευρέσεως εργασίας» ώστε να δουλεύουν οι Έλληνες με μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες που επιβάλουν τα μνημόνια. Γι’ αυτό απαιτεί από το κράτος να δίνει το επίδομα στους ανέργους που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό, δηλαδή δουλειά με μεροκάματο 15 ευρώ. Γι’ αυτό απαιτεί να μη φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφαλαίο, ενώ ψήφισε τη διαγραφή των χρεών των ΠΑΕ, δηλ. των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Γι’ αυτό διοργανώνει με την κρατική επιχορήγηση ελεημοσύνη ώστε να μη στραφεί ο λαός στην διεκδίκηση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο. Γι’ αυτό ψήφισε στη Βουλή το ξεπούλημα της ΑΤΕ. Γι’ αυτό θέτει ως «κόκκινη γραμμή» απέναντι στα μνημόνια την «εθνική άμυνα» και τη «δημόσια τάξη».
Ντύνει την υποτέλεια της στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά με τα χρώματα της εθνικής υπερηφάνειας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ-ΕΕ., την ίδια ώρα που χτυπά δολοφονικά αριστερούς και αγωνιστές και δολοφονεί μετανάστες. Γι’ αυτό ως γνήσια απόγονοι των ναζιστών, των δωσίλογων και των ταγμάτων ασφαλείας στρέφεται ενάντια στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και την μεγαλειώδη Αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς.

Το φασισμό θα τσακίσουν οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες!
Το τσάκισμα του φασισμού και του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαού. Είναι υπόθεση ενός κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική-αντιδιαχειριστική κατεύθυνση. Ενός κινήματος που θα υπερασπίζεται και θα μάχεται για τα δικαιώματα. Ενάντια στην εξαθλίωση και τις απολύσεις. Ενάντια στην τρομοκρατία των ξένων και ντόπιων αφεντικών, των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος και των φασιστών τσιρακιών τους. Με Έλληνες και μετανάστες σε κοινό αγώνα. Σε αυτή την υπόθεση θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος του λαού!!!