Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Δεκ 2012

Χαιρετισμός του TKP/ML (Τουρκία)

Προς την Κεντρική Eπιτροπή του ΚΚΕ(μ-λ)
Αγαπητοί συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στην 30ή επέτειο του κόμματός σας, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΤ/ΜΛ εκφράζουμε τους θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ(μ-λ).

Αξιότιμοι σύντροφοι,
Το ΚΚΕ (μ-λ) έχει πολύ σημαντική θέση στο επαναστατικό κίνημα της Ελλάδας. Είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματός σας μέσα στην ταξική πάλη, κόμμα που οικοδομήθηκε από το 1982 ενάντια σε κάθε ρεβιζιονιστική, οπορτουνιστική άποψη και αντίληψη. Το ΚΚΕ (μ-λ) είναι πρωτοποριακή δύναμη της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Χωρίς το κόμμα είναι αδύνατη αυτή η πορεία. Οσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό πρέπει να δουν τις εξεγέρσεις που έγιναν στις χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Σε αυτές τις χώρες, λόγω της ανυπαρξίας του κομμουνιστικού κόμματος, οι εξεγέρσεις δεν μπόρεσαν να πάρουν ανατρεπτικό χαρακτήρα. Αυτή η εικόνα μάς επιβεβαιώνει το ρόλο των κομμουνιστικών κομμάτων στην ταξική πάλη.
Το ΚΚΕ(μ-λ), όσο σημαντική θέση έχει στο επαναστατικό κίνημα της Ελλάδας άλλο τόσο σημαντικό είναι και για το κίνημα της χώρας μας. Ως το κομμουνιστικό κόμμα της γειτονικής χώρας, έχει συμβάλει και έχει προσφέρει αξιοσημείωτη υποστήριξη στην ταξική πάλη της χώρας μας. Μετά τη φασιστική-στρατιωτική χούντα του '80 στην Τουρκία, η αλληλεγγύη του ΚΚΕ(μ-λ) προς χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες ήταν ιστορικής σημασίας. Αυτή η αλληλεγγύη εκφράσθηκε και προς το κόμμα μας. Οι σχέσεις των δυο κομμάτων, που ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια, συνεχίζουν μέχρι σήμερα στη βάση της ειλικρίνειας και της εμπιστοσύνης. Τα κόμματά μας έχουν γίνει κυματοθραύστης στις προσπάθειες των δυο ηγεμονικών (αστικών) τάξεων να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς μας. Οι αδελφικές σχέσεις των κομμουνιστικών κομμάτων είναι ένα παράδειγμα των φιλικών δεσμών που συνδέουν τους λαούς μας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να αποτρέψει το βάθεμα της κρίσης. Η κρίση εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, τα μέτρα που παίρνονται δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. H οικονομική κρίση δημιουργεί σε όλο τον κόσμο μαζική ανεργία και προκαλεί πτώχευση των κρατών.
Η οικονομική και πολιτική κρίση που εμφανίστηκε πρώτα στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα σε λίγο διάστημα απλώθηκε σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία. Τα πιο καταστρεπτικά αποτελέσματα φαίνονται στην Ευρωζώνη. Μερικοί από τη μια μεριά αναζητούν λύσεις από την ΕΕ και κάποιοι από την άλλη μεριά απαιτούν την έξοδο των χωρών που έχουν δημοσιονομικό πρόβλημα και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πτώχευσης. Και οι δυο επιλογές δεν μπορούν να είναι συνταγή σωτηρίας.
Στο ερώτημα γιατί η κρίση χτύπησε πρώτα την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, η απάντηση είναι ότι αυτές οι χώρες πολιτικά και οικονομικά είναι εξαρτημένες από τον ιμπεριαλισμό. [...]
Από την αρχή της κρίσης, πρώτα οι λαοί της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αντιδρούν και αντιστέκονται στις πολιτικές λιτότητας. Οι μάζες με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις εκφράζουν την άρνηση τους να πληρώσουν την κρίση. Εχουμε μπει σε περίοδο ζύμωσης της επαναστατικής προοπτικής. Το ζήτημα είναι η κατεύθυνση της οργής των μαζών. Τα κινήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας έχουν μακρόχρονη εμπειρία και παράδοση αγώνων. Η συνάντηση των λαϊκών αγώνων με τη σωστή καθοδήγηση θα δημιουργήσει νέες ελπίδες για το μέλλον.

Συντρόφισσες-συντροφοι,
Στην Τουρκία έχουμε μπει σε μια περίοδο αδίστακτης λεηλασίας, υποδούλωσης και καταπίεσης που εφαρμόζεται από όλους τους φασιστικούς κρατικούς μηχανισμούς. Το κουρδικό κίνημα δέχεται ανελέητη επίθεση την οποία προσπαθούν να αποκρύψουν στο όνομα του περιβόητου «εκδημοκρατισμού». Το κουρδικό κίνημα είναι σε κατάσταση περικύκλωσης από τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνάμεις του φασιστικοί κράτους και άρνησης της ταυτότητας του. Αυτα τα γεγονότα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στο κουρδικό και το τούρκικο έθνος, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η τουρκική αστική τάξη δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με το Κουρδικό και την οικονομική κρίση. Πρέπει να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμοί στην περιοχή. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και οι ηγεμονικές δυνάμεις της Τουρκίας κάτω από την πίεση των ιμπεριαλιστών ακολουθούν πιο επιθετική εξωτερική πολίτικη. Η Τουρκία, που αναφέρεται στα σχέδια των αφεντικών ως «περιφερειακή δύναμη» και «ημι-προεδρία στο μεγάλο σχέδιο της Μέσης Ανατολής», παρασύρεται με γρήγορο ρυθμό στο βάλτο της Μέσης Ανατολής.
Ο ρόλος της Τουρκίας στα σχέδια των ΗΠΑ για τη Συρία αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο. Η επίθεση στα συριακά εδάφη ως απάντηση στη λεγόμενη συριακή επίθεση αποδεικνύει το ρόλο του χωροφύλακα που έχει αναλάβει η Τουρκία. Η πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Συρίας δεν έχει σχέση μόνο με τα περιφερειακά σχέδια, έχει και με τα εσωτερικά ζητήματα.
[...] Το κόμμα μας, σε πιθανό αντιδραστικό πόλεμο της Τουρκίας εναντίον της Συρίας, δεν θα υποστηρίξει ούτε τη μία ούτε την άλλη αντιδραστική τάξη. Σε περίπτωση πολέμου, το κόμμα μας, κατηγορώντας τις πολιτικές του πολέμου, θα πάρει μια πρακτική θέση ενάντια στις δυο αντιδραστικές τάξεις.

Συντρόφισσες/οι
Οι καταπιεσμένοι λαοί και οι καταδικασμένες στη μιζέρια μάζες δεν μπορούν να αντέξουν το σύστημα που επιβάλλεται από τους ιμπεριαλιστές και τους δούλους τους. Είναι ένα σύστημα που οικοδομείται πάνω στην αρπαγή του μόχθου και στη σκλαβιά. Όμως, ούτε οι ιμπεριαλιστές ούτε οι δούλοι τους αισθάνονται άνετα. Η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίσταση των λαών. Καταπιεσμένοι λαοί και έθνη είναι στο πόδι. Στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Μ. Ανατολή και στον αραβικό κόσμο. Από την Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική, από την Ινδία μέχρι τις Φιλιππίνες και σε όλα τα μέτωπα όπου εμφανίζονται, τα επαναστατικά κινήματα ενοχλούν τα μονοπωλιακά κέντρα.
Εκφράζουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας και ευχόμαστε καλό αγώνα.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ