Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Δεκ 2012

ΚΑΜΙΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/12 η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η «Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων-Ρέντη ενάντια στα μνημόνια και τα αντικοινωνικά μέτρα» και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ». Συμμετείχαν, επίσης, η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα», αλλά και Παλαιστίνιος αγωνιστής.
Τη συζήτηση άνοιξε ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας κατοίκων» υπογραμμίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι αυτή να ενταχθεί στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας ενάντια στα Μνημόνια και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ντόπια αστικά επιτελεία, από τα οποία αυτή η επίθεση εκπορεύεται.
Ο Παλαιστίνιος αγωνιστής έκανε, καταρχήν, μια εξαιρετικά χρήσιμη ιστορική αναδρομή αποκαλύπτοντας τις μεθοδεύσεις των σιωνιστών που, ευθύς εξαρχής, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, προώθησαν τον εκτοπισμό και τον αφανισμό των Παλαιστινίων. Για να καταλήξει στο ότι το «αίτημα» για «ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών, παλαιστινιακού και ισραηλινού» (που υιοθετείται και από μέρος της Αριστεράς) είναι ανιστόρητο (αφού παραγνωρίζει το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλει οι σιωνιστές με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών) και αποτελεί ουσιαστικά προδοσία για την παλαιστινιακή αντίσταση και τους πόθους του παλαιστινιακού λαού. Αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για κάθε μορφή αλληλεγγύης που προσφέρει στους Παλαιστίνιους, δήλωσε ότι εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η πολιτική στήριξη του αγώνα τους. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα της αντίστασης με κάθε μέσον απέναντι στον ισραηλινό καταχτητή. Τόνισε την αναγκαιότητα σε κάθε χώρα να αναπτυχθεί κίνημα που θα αποδυναμώνει το σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ιδιαίτερα για το κίνημα στην Ελλάδα, ο στόχος αυτός μπαίνει πιο επιτακτικά, από τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός εντείνει την παρουσία του και έχει επιβάλει συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα Ελλάδας-Ισραήλ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συνολικότερα σχέδια ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Ο εκπρόσωπος από το «Ένα Καράβι για την Γάζα» τοποθετήθηκε για τη δράση της πρωτοβουλίας και ενημέρωσε για το βασικό στόχο που είναι η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Αναφέρθηκε στο τελευταίο ψήφισμα του ΟΗΕ ως μια θετική εξέλιξη που, όμως, από μόνη της δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, υπενθυμίζοντας ότι ήδη το κράτος του Ισραήλ προχωρά σε 3.000 νέους εποικισμούς στην Δυτική Όχθη.
Οι συναγωνίστριες από το Σύλλογο «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ» μετέφεραν τη ζώσα εμπειρία αγωνιστών, αλληλέγγυων στον παλαιστινιακό λαό, που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Ενημέρωσαν, επίσης, για τη δράση αλληλεγγύης του συγκεκριμένου Συλλόγου, καθώς και για που την καμπάνια ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει για μποϊκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα.