Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Δεκ 2012

Η δίκη των τριών αγωνιστών, μια δίκη από άλλες εποχές!

Στις 28 Νοέμβρη από τις 11 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί και να απαιτήσει την αθώωση των τριών αγωνιστών που συνελήφθησαν μετά τη διαδήλωση κατά της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με τον Φούχτελ.
Αρχίζοντας η δίκη, ένιωθες ότι παρακολουθείς δίκη από άλλες εποχές, μια δίκη που στήθηκε για να τρομοκρατήσει εργαζόμενους που αντιστέκονται και να αποδείξει στους ιμπεριαλιστές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει τα μέτρα σφαγής του λαού, ότι μπορεί και στηρίζει το πολιτικό σύστημα. Η παρουσία των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια, έξω από την αίθουσα όπου γινόταν η δίκη, οι πρόσθετες διμοιρίες με πλήρη εξοπλισμό λίγο πριν βγει η απόφαση έξω από την αίθουσα, η παράταξη των αστυνομικών μπροστά από το ακροατήριο σε αλυσίδα την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης ήταν κάποια δείγματα της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.
Ο αστυνομικός, μάρτυρας κατηγορίας και κατασκευαστής του κατηγορητηρίου, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν παρών στα γεγονότα και εξήγησε: «Μου τηλεφώνησε ο αξιωματικός μου και μου έδωσε εντολή να δω τα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών και του διαδικτύου για να βρω τους υπευθύνους για το επεισόδιο κατά του Γερμανού προξένου. Είδα πολλές φορές και για πολλές ώρες τα βίντεο και αποδείχθηκε ότι οι τρεις ήταν υπεύθυνοι για το επεισόδιο κατά του Γερμανού προξένου». Στην ερώτηση της δικηγόρου «Πώς τον γνωρίσατε τον Αγαπητό, τον ξέρατε; Σας ρωτώ, γιατί εμείς που τον ξέρουμε είδαμε πολλές φορές το βίντεο για να τον γνωρίσουμε», ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε: «Από πίσω, από το μπουφάν και τα μαλλιά του»!
Έτσι απλά, σαν να έλεγε κάτι πολύ φυσιολογικό, είπε πώς προέκυψε το κατηγορητήριο και οι κατηγορούμενοι. Δεν υπήρξε εντολή εισαγγελέα, ούτε μετά τις συλλήψεις, δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα υπηρεσίας για την κράτησή τους. «Πλήρης αυτονόμηση της αστυνομίας από τις δικαστικές αρχές, που ξεπερνάει κάθε όριο στοιχειώδους λειτουργίας της δικαιοσύνης», όπως ανέφερε μια δικηγόρος.
Όσο γελοίες και αστήρικτες ήταν οι κατηγορίες τόσο εξοργιστικό ήταν να βλέπεις αγωνιστές στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί συμμετείχαν σε διαδήλωση, γιατί απεργούν, με κατηγορητήριο επί παραγγελία της αντιτρομοκρατικής, γιατί πρέπει να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται. Με διπλό μήνυμα έγινε και η επιλογή των συλληφθέντων. Δυο εργαζόμενους των ΟΤΑ, τον Θωμά Κυρατζόπουλο και τον Σαράντη Αρβανίτη, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το ηθικό όλων αυτών, που έκαναν τον θυμό οργή, την οργή αντίσταση και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Τον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, συνδικαλιστή και αγωνιστή της Αριστεράς γνωστό για τη συμμετοχή του στο κίνημα, για να νιώσουν απειλή αυτοί που αγωνίζονται στον δρόμο, που είναι αναγνωρίσιμοι.
Το κατηγορητήριο όπως κατασκευάστηκε έτσι γκρεμίστηκε. Με 26 μάρτυρες υπεράσπισης από σωματεία, ομοσπονδίες, αγωνιστές, εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης, με μια μαζικότατη και δυναμική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, με ένα κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους και απέδειξε ότι δεν αφήνει κανέναν μόνο του.
Οι κατηγορούμενοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην απεργία, στη διαδήλωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Ο Θανάσης Αγαπητός έκλεισε την απολογία του δηλώνοντας: «Δεν πρόκειται να κάτσω σπίτι μου. Δεν θα παρακολουθώ από την τηλεόραση αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια».
Η εισαγγελέας της έδρας που προσπαθούσε σε όλη τη διάρκεια της δίκης να πείσει ότι δεν δικάζεται κανένα δικαίωμα, ότι δεν είναι μια πολιτική δίκη αλλά ποινική, έβγαλε έναν πολιτικότατο λόγο υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και εγκάλεσε τους κατηγορούμενους γιατί δημιουργούν πρόβλημα στην εφαρμογή της.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθώωση και των τριών από όλες τις κατηγορίες και καταχειροκροτήθηκε.
Νίκησε η αλληλεγγύη!
Και επειδή ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, η τρομοκράτηση δεν πέρασε, η αλληλεγγύη φούντωσε, οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ συνεχίζονται, οι εργαζόμενοι είδαν τη νίκη της μαζικής τους αντίστασης, κατάλαβαν τη δύναμή τους, ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελέα Ιωάννα Κατσή, την εισαγγελέα που άσκησε και τη δίωξη κατά των 11 εργολαβικών απεργών του ΑΠΘ.
Δεν θα τρομοκρατήσουν τον λαό, θα τον συσπειρώσουν, θα τον βγάλουν πιο μαζικά στον δρόμο της αλληλεγγύης στους δικαζόμενους, στον δρόμο της αντίστασης στις αντιδραστικές εκτροπές, της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων, στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Η πλατιά αλληλεγγύη, το δυνάμωμα της κοινής δράσης θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την οριστική αθώωση των αγωνιστών!