Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Δεκ 2012

Χαιρετισμός της Ιδρυτικής Επιτροπής
(μαοϊστικού) Κομμουνιστικού Κόμματος (Αυστρία)

Προς την Κεντρική Επιτροπή και όλους τους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας(μαρξιστικού – λενινιστικού)

Αγαπητοί σύντροφοι!
Στις 24 του Νοέμβρη θα γιορτάσετε την 30η επέτειο του κόμματός σας. Λυπούμαστε πολύ, που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε κοντά σας σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, αλλά χαιρετίζουμε την επέτειο των 30 χρόνων του κόμματός σας, στέλνοντας επαναστατικούς, κόκκινους χαιρετισμούς σε όλους τους συντρόφους!
Το κόμμα σας διατηρεί μια μακρινή δόξα και παράδοση για τον αγώνα του ενάντια στο ρεβιζιονισμό και τον οπορτουνισμό. Η παράδοσή σας είναι πολύ πιο μακρινή από τη δικιά μας, και πράγματι η ιστορία του κόμματός σας έχει τις ρίζες άνω των 30 χρόνων . Γνωρίζουμε για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων Κομμουνιστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αϊ – Στράτη, για τις χυδαίες επιθέσεις του Ρεβιζιονισμού ενάντια στους Έλληνες Κομμουνιστές των ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών και για το μεγαλείο της ιδεολογικής πάλης, που διεξήγαν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Σε αυτή την περίοδο, οι αληθινοί κομμουνιστές έκαναν το σημαντικό βήμα να έρθουν σε ρήξη ιδεολογικά και οργανωτικά με τον Ρεβιζιονισμό. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της πορείας ήταν η οικοδόμηση των πρώτων Μαρξιστικών – Λενινιστικών Οργανώσεων των Ελλήνων Κομμουνιστών κόντρα στο ρεβιζιονισμό και τον οπορτουνισμό του παλιού ΚΚΕ. Αυτό άνοιγε το δρόμο προς τη συγκρότηση ενός νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού. [...].

Μετά το θάνατο του συντρόφου Μάο και το τέλος της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην Κίνα, το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα έρχεται ξανά σε κρίση, και μόνο κάποια λίγα κόμματα και οργανώσεις μπορούσαν να διεξάγουν ένα σημαντικό αγώνα ενάντια στην ιδεολογική σύγχυση και στις νέες μορφές του ρεβιζιονισμού. Το κόμμα σας είναι μία από αυτές τις δυνάμεις. Με την πρώτη σας Συνδιάσκεψη για την Ανασύσταση του ΚΚΕ(μ-λ) το 1982, κάνατε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Με αυτή τη συνδιάσκεψη, ιδρύσατε το κόμμα με νέες βασικές αρχές ενός σκληρού αγώνα ενάντια στο ρεβιζιονισμό, τον οπορτουνισμό και την ιδεολογική σύγχυση. Από τότε, εφοδιασμένοι με τις αποφάσεις της Πρώτης Συνδιάσκεψης, της Δεύτερης Συνδιάσκεψης και τις Αποφάσεις της Καθοδήγησης από το 1984, το κόμμα σας λειτουργεί πάνω σε αυτή τη βάση και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα για εμάς.
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της ιμπεριαλιστικής ανταγωνιστικότητας για το ξαναμοίρασμα των αποικιών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μία πολύ πιο σκληρή καταπίεση του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης. Αλλά, όπου υπάρχει καταπίεση, θα υπάρξει και η αντίσταση. Αυτή η αντίσταση, που βλέπουμε σήμερα, και η πάλη του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους του κομμουνιστές, τους εργάτες και τους λαούς, που παλεύουν σε όλο τον κόσμο. Στα 30α του γενέθλια, το Κόμμα σας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό – λενινιστικό) στην πορεία του για την επανάσταση για λαϊκή δημοκρατία στην Ελλάδα, έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα καθήκοντα. Ελπίζουμε σε εσάς και είμαστε σίγουροι, πως το κόμμα σας θα λύσει όλα του τα προβλήματα και τα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – γιατί είσαστε ένα εργατικό, αγωνιστικό και διεθνέιστικό Κόμμα! Υποσχόμαστε να σας υποστηρίξουμε στον αγώνα σας. Σε αυτό το πλαίσιο – για παράδειγμα – νομίζουμε, ότι στο κοντινό μέλλον θα ήταν πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το κίνημα αλληλεγγύης με την πάλη του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα στις ιμπεριαλιστικές χώρες, όπως επίσης θα ήταν πολύ σημαντικό οι κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να ενωθούν σε διεθνές επίπεδο, για να δουλέψουν από κοινού τα καθήκοντά τους στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Αυτά τα καθήκοντα μπορούν να εκπληρωθούν , μόνο αν προσανατολιστούμε στο να κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα εργατικά και στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Πιστεύουμε, ότι το Κόμμα σας έκανε και κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρούμε, ότι θα έχετε σημαντικό και καθοδηγητικό ρόλο σε αυτό το έργο. Σας έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα λύσετε τα καθήκοντά σας και θα χαιρόμασταν, αν μας ήταν δυνατό να έρθουμε σε πιο στενή επαφή στο κοντινό μέλλον. Θα ήταν σπουδαίο, αν μπορούσαμε στα επόμενα 30 χρόνια (και για πολύ περισσότερο!) να βαδίσουμε από κοινού στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αντίδραση και το φασισμό – στον αγώνα μας για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, για τη λαϊκή δημοκρατία, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.
Χαιρετίζουμε την 30η επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (μαρξιστικού – λενινιστικού)
Κάτω ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός!
Ζήτω ο Μαρξισμός- Λενινισμός – Μαοϊσμός! Ζήτω η Παγκόσμια Προλεταριακή Επανάσταση!

Καθοδηγητικό Όργανο
Ιδρυτική Επιτροπή (μαοϊστικού) Κομμουνιστικού Κόμματος
Αυστρία, Νοέμβρης 2012