Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Δεκ 2012

Σε κινητοποίηση οι 5μηνίτες στον Βόλο

Με γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, στις 18 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης στους δήμους της Μαγνησίας που έχουν σαν εργολάβο-εργοδότη τον πρόεδρο του ΕΚΒ εκ μέρους του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και όχι μόνο, αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «Φτάνει πια η κοροϊδία» εξηγούν την κατάσταση που βρίσκονται και την απόφασή τους να αγωνιστούν:
«Είχαμε προειδοποιήσει πρώτα και κύρια τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ που είναι οι εργοδότες μας πως αν δεν πληρωθούμε μέχρι τις 14/12 θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή! Μπαίνουμε σε λίγο στον τρίτο μήνα δουλειάς και ακόμα δεν έχουμε δει ούτε μισό ευρώ! Την ίδια ώρα πρέπει να τραφούμε και να θρέψουμε τις οικογένειές μας, κάποιοι από εμάς δεν έχουμε βάλει ακόμα θέρμανση, οι λογαριασμοί τρέχουν και οι γιορτές για τους περισσοτέρους μας δεν θα υπάρξουν! Την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα θα μας γονατίσουν ακόμα περισσότερο!
Οι ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι η γραφειοκρατία, ούτε η αφέλεια των εργολάβων που παίρνουν αυτά τα προγράμματα, όπως θέλουν να μας πείσουν. Μας αντιμετωπίζουν έτσι, ακριβώς επειδή θέλουν εμάς, τους άνεργους, όπως και όλους τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, να δουλεύουμε μέχρι και δωρεάν, για να πλουτίζουν από τη δουλειά μας μια χούφτα παράσιτα. Αυτή είναι η κατάσταση που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τώρα με την κρίση γίνεται πιο τραγική.
Έχοντας επίγνωση ότι πλέον δεν έχουμε άλλο δρόμο, έχοντας εξαντλήσει κάθε υπομονή προχωράμε σε:
• ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΒ στις 7.30 π.μ.
• Στις 12.00 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΚΒ.
Και απαιτούμε:
• Να πληρωθούμε άμεσα και να πληρωνόμαστε κάθε μήνα κανονικά.
• Το 5% που θα πάρει η ΓΣΕΕ και μαζί το ΕΚΒ από το πρόγραμμα για τον καθένα από εμάς να δοθεί σε εμάς!
• Δωρεάν μεταφορά με δωρεάν κάρτα για τις όποιες συγκοινωνίες πρέπει να πάρουμε προς και από τη δουλειά μας.
• Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους, μέσα στους οποίους είμαστε κι εμείς! Πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες και αλλού.
• Άδεια 2 μέρες τον μήνα.
• Μειωμένο ωράριο για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, με πλήρεις αποδοχές.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα 5μηνα σε μαζική συμμετοχή!